Poglavlje 12 - Prekini da izbegavaš

450 26 1
                                    

U busu sam sedela izmedju Belle i Zayna i nastavila sam da pričam o stripovima sa crnokosim dečkom. Ostali momci su gledali kao da smo ludi, ali ja sam samo bila srećna sa štreberskom temom. Normalno sam mogla jedino sa bratom da pričam o takvim stvarima i kako ga nisam videla koliko sam htela, dobro je što imam još jednu osobu koja voli sakupljati i čitati stripove. Na kraju smo se dogovorili da kad sr vratimo kući da ću mu pozajmiti nekoliko primeraka moje kolekcije.

"Pa pretpostavljam da si imala dobro jutro," Phebs me je pitala smešući se slatko i obe smo klimnule.

"Napokon sam sreo the Gold Saints i sada samo želim da vidim njene mačke," Zayn je odgovorio smešeći se široko i grleći me. Osetila sam nečiji pogled odpozadi, ali nisam htela da se okrenem jer sam zbala da ću sresti Niallove oči i radije bih da ga izbegavam. "Nastavio sam da pričam da je Shura najbolja," dodao me i udario sam ga u ruku.

"Hoćeš tuču ponovo? Ne čačkaj se sa mnom i Aiorosom, drugar," upozorila sam ga i oboje smo se nasmejali. Naši prijatelji su izgledali zabrinuto, što nas je nateralo da se smejemo još jače. "Ne znaš šta propuštaš," rekla sam vrteći glavom. "Zahvaljujući ovome mi smo najbolji drugari! Zar ne, Zayn?" Pitala sam ga i pogledala na gore da sretnem njegove oči. Klimnuo je ponosno i nasmešila sam se ostalima. "Vidite?"

Harry i Liam, koji su bili s Phebs pored nas, prevrnuli su očima ali nastavila da se smeju. Pre onom što su nam rekli, i oni su se dobro zabavili, kupovaći i razgledajući.

Ušli smo u hodnik i obezbedjenje nas je pratilo. Uskoro smo svi bili u veliku svlačionicu sa ogledalima na sve strane i mnogo odeće za momke, stolice, flaše sa vodom i sto pun hranom. Moram da priznam, to je najbolji deo. Phebs i Bella su htele da istraže teritoriju- njihove reči, ne moje- talo da su otišle sa nekoliko upozorenja da budu pažljive ako ne žele da se izgube. Ostala sam tamo sa momcima, jedući čokoladu jao da ne postoji sutra. Zayn je pored mene sve vreme i nastavila sam da izbegavam Nialla. Pokušao je da priča sa mnom nekoliko puta ali sam se uvek izvukla sa izgovorom i otrčala u Zaynove ruke, koji ne samo da je bio moj drug za maženje već i sklonište. Nisam htela da budem pored Nialla taj dan jer sam bila emotivno nestabilna, jer sam upravo odlučila da stavim daljinu izmedju nas i moje srce i telo bi me izdali. Želim da provedem vreme s njim, ali ako provedem, boleće još više na kraju i dosta mi je toga.

Momci su pozvani na zvučnu probu i pozvali su me da idem s njim, ali bih radije da ostanem u svlačionici, igrajući igrice. Vrsta su se zatvorila ostavljajući me nazad ali uskoro su se otvorila ponovo i plavušan je ušao i prestravio me. Skočila sam na udoban kauč i pogledala ga iznenadjeno. Nisam mogla da se sastavim pre nego što je progovorio: "Zašto me izbegavaš?" Pitao je i srce mi je stalo.

"N-Ne izbegavam te," lagala sam pokušavajući da izbegavam njegov pogled, ali nisam mogla. "Šta te je nateralo da misliš to?"

"Pa, ne znam, činjenica da svaki put kada pokušavam da pričam s tobom, ti bukvalno otrčiš kao da sam zaražen!" Izjavio je ljuto i nije propustio sarkazam tamo.

"Nije tako," šapnula sam jer nisam znala šta da kažem. Pokušavala sam da ga izbegavam i samo što je on ispred mene srce mi brže kuca. Htela sam da sve izbrbljam, da mu kažem kako je sve zbunjujuće za mene, koliko želim da ga zagrlim, da pustim da se njegove tople ruke vežu oko mene, koliko želim da ga poljubim ovog puta stvarno. Želim da mu kažem kako se osećam ali ne mogu, ne smem. "Samo je-" pokušala sam ponovo ali reči mi nisu izlazila iz usta.

"Samo šta? Jesam li uradio nešto sinoć? Zato si me ostavila i otišla da spavaš sama. Šta god da je, žao mi je, Alex. Spavao sam i ja-"

"Nisi uradio ništa," ograbrila sam ga smešeći se njegovoj brizi.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now