Poglavlje 3-Nisam fan

850 42 1
                                    

Poglavlje 3 -- Nisam fan

''Ne mogu da verujem da smo upravo srele One Direction,'' Phebs je probrbljala dok smo bile u autu vozeći se prema kući. U prelepu i predivnu kuću koju smo nas tri delile.

''Ma hajde, nije tako velika stvar. Ne moraš da se ponašaš kao da si srela kraljicu,'' šmrknula sam prevrčući očima. Bella se okrenula i pogledala me ubistveno.

''Znam da ti se ne sviđaju-''

''Sviđaju mi se. Samo nisam fan njohove muzike. To je sve.'' prekinula sam prijateljicu da razjasni stvar.

''Ako tako kažeš. Šta sam govorila, nisi fan, reterdu, oni su mega poznati i milione devojaka bi ubile da imaju ovakvu šansu. Ma hajde, Alex, moraš da priznas da to jeste velika stvar. Ne sprijateljuješ se sa poznatima svaki dan,'' Bella je rekla.

''Ne znam za tebe, ali ja imam veoma interesantan život i srela sam gomilu poznatih.'' rekla sam, sa veoma očiglednim sarkazmom. Moje prijateljice su se nasmejale iako sam ja izgledala veoma ozbiljno. "Okej, okej. U pravu si ali bolje da vam prodje to jer ne želim da se ponašate kao obsesivni fanovi kada ih sledeći put vidimo."

"Ne brini, ponašaćemo se lepo." Bella je obećala i nasmešila sam se. To su moje prijateljice, uvek dobre devojke. "Ali želim da te podsetim šta si rekla juče: gotova sam sa momcima. Tako da bez flertovanja ili išta. Jasno, gospodjice?"

"Ja ne flertujem!" Protestirala sam skačući na sedištu.

"Oh ti flertuješ, Alex. Danas si flerovala bez srama sa Zaynom." Bella je podržala Phebs.

"Ne, nisam! Samo smo razgovarali." Branila sam sebe. Nije mi se svidjao Zayn, iako mi se činio zgodan, ali, ponovo, nije tip momaka s kojim sam navikla da izlazim. Pored toga, govorili smo o tetovažama, Bože, to nije flertovanje.

"Okej, ako tako kažeš, ali šta je sa Niallom?" Bella je pitala i uznemirlila sam se. "Način na koji te je gledao i kako si ti gledala njega.... hmm, ne znam za tebe, ali izgleda da se tu dešava nešto."

"Ne, ništa," rekla sam blago i izbegavala njen pogled. Niall nije bio moj stil takodje i nikad ne bi pomislila o izlasku s momkom kao on, ali imao je nešto što je pomerilo nešto u meni. Zašto? Ne znam još ni šta, možda su njegove oči, mislim, te plave ovi su prilično sjajne, ili onaj slatki osmeh, ili možda akcenat ili čak njegova energija i njegov smisao za humor. Dobar je momak, smešan i sladak, veoma dopadljiv, ali nisam mogla da se vidim pored njega. Ionako, gotova sam sa momcima pa čak i da je moj stil, ne bih izašla s njim. "Ti samo vidiš stvari koje ne postoje, gotova sam sa momcima, zato prestani, okej?"

"Rekla sam juče i reći ću ponovo: ovo sranje će ti si odbiti u lice, dušo," Bella je obećala i Phebs je klimnula potvrdjujući pored nje. Samo sam prekrstila ruke i sela nazad, gundjajući o mojim dosadnim prijateljicama. Iako, čula sam nešto u meni koje mi govori da budem pažljiva, ali odlučila da ga ignorišem.

***

Kasnije te noći dobila sam poruku od Nialla - kome sam dala broj u restoranu - koji kaže da bi trebalo da budemo na ulazu dvorane gde su nastupali dva dana, četiri sata pre nego što koncert počne. Kako kaže, srešćemo se sa VIP prolaznicom i onda, unutra, daće nam karte. Za prvi red.

Nisam bila uzbudjena na početku,ali onda su moje prijateljice počele da budu sve više i više uzbudjenije i, očigledno, i ja sam. Na dan koncerta osetila sam se kao fan. Blella i Phebs su me trenirale slišajući njihove pesme i učeći tekst, ali sam bila grozna u tome samo sam mogla da zapamtim refren pesama. Prihvatile su da je to najbolje što će izvući iz mene.

Obukle su se veoma lepo i pokušale da me nateraju da obučem nešto drugačije, ali sam odbijala i odlučila da idem kao i obično. Moja neuredna kosa je bila kao o obično, ali mi se i svidjala tako, imalo je tu rokersku stvar.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now