Poglavlje 22 - Samo prijatelji

375 22 0
                                    

Sela sam u krevet sa prekrštenim nogama u yoga poziciji. Zayn, još pospan, je seo preko puta mebe sa očima fisiranim za mene. Nasmešila sam se stidljivo ne znajući kako da počnem ali sam sigurna da moram da kažem nešto da probijem led. Mrsio je kosu rukama i znala sam da čeka da progovorim.

"Pa..." počela sam glupo. "Primetila sam da si potišten i mislila sam da želiš da popričaš o tome, znaš?" Htela sam da udarim sebe jer očigledno nisam došla u njegovu sobu zbog toga. Uzdahnula sam kad je počao obrvu.

"Verujem da znaš šta se dešava, Alex. Ne moraš da se pretvaraš," odgovorio je; uzdahnula sam i pogledala dole posramljeno zbog mojeg kukavičluka. Znala sma da će biti čudan razgovor, ali nisam mogla da ga podnesem više.

"Znam" prihvatila sam. "Samo ne mogu da nadjem reči i... ne želim da ti bude neudobno i... ovo je veoma čudno i..." probrbljala sam ne srečući njegove oči.

"Već sam ti rekao da mi se svidjaš, nije tajna, Alex, i znam da ne osećaš isto. Sada si sa Niallom," rekao i pogledala sam u njega žaleći ga. Njegova situacija me podsećala na Phebsinu koja je isto htela da bude s nekim ko je imao osećanja za drugu osobu. Nije fer, za bilo kog od njih, i tako sam htela da mu nadjem pravu osobu.

"Žao mi je, Zayn," šapnula sam i protresao je glavom.

"Nemoj da ti bude, nemaš razlog za žaljenje. Nije tvoja krivica, Alex. Znam da je čudno i biće neko vreme-"

"Ali ne možemo da pomognemo, zar ne?" Završila sam za njega i nasmešio se slabo. "Ti si moj prijatelj i neću da izgubim to. Zato sam ovde, jer hoću da znaš da te volim, kao prijatelja, kao najboljeg prijatelja. Žao mi je ako nije dovoljno, ali to je sve što mogu da pondim."

"I biću u redu s tim, Alex. I ti si moj pijatelj i ne želim da te izgubim." Ispružio je svoju ruku i zgrabio moju, palcem je mazio zadnji deo ruke. "Samo želim da znam zašto. Zašto Niall a ne ja? Stvarno sam verovao da imamo konekciju na početku, da imamo više zajedničkog."

I ja sam verovala da imamo više zajedničkog. Jesmo, u stvari, ali ovo je veće nego imati nešto zajedničko, već nešto što ne mogu da objasnim.

"Drugačije je. Šta osećam prema Niallu je drugačije, način na koji ne on tera da se osećam je drugačiji. Nisam htela da se ksećam ovako ali nisam mogla da pomognem. Niall ima nešto što ne mogu da opišem. Volela bih da ti kažem tačno šta je, ali ne mogu," rekla sam sa malim osmehom dok sam razmišljala o Irskom dečku.

"Razumem," šapnuo ne tiho. Pogledala sam u njegove oči ikada su nam se pogledi sreli znala sam da je tužan i da je hteo a stvari budu drugačije, ali je prihvatio i poštovao moju odluku. "Kaži mi zadnju stvar. Imam li izbora?"

Osetila sam kako mi se srce steže i htela sam da kažem da, i da mu dam bar to, ali nikad nisam videla Zayna drugim očima osim kao prijatelja. Protresla sam glavom polako i pogledao je u daljinu na nekoliko sekunde pre nego što je buljio u mene ponovo. "Hvala. Mislim, za iskrenost." Klimnula sam jer ne mogu da pričam, imam knedlu u grlu.

"Ali mogu da ti obećam nešto," promumlala sam i pogledao me je dižući obrve upitno. "Mogu da ti obećam da neće biti nijedan PDA ispred tebe. Nećemo praviti stvari čudniji nego što već jesu."

Nasmešio se zahvalno i ja sam. Nisam mogla da kažem da će sve biti isto izmedju nas, bar ne još; ne mogu ni da mu kažem da ću biti s njim, jer sam htela Nialla; ali mogu da budem pažljivija. To je najmanje što mogu.

"Pa, mislim da moram da idem. Stvarno je kasno i trebala bih da spavam jer idemo u drugi grad sutra."

"Da, u pravu si. Laku noć, Alex," rekao je i ustao na noge.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now