Poglavlje 9 - Pa...kupovina

462 30 0
                                    

"Molim tee!" Preklinjala sam vukući Bellinu ruku ponovo i ponovo. "Brzi pogled. Obećavam! Neće trajati ni pet minuta."

"To uvek kažeš i traje pet sata!" Protestovala je i prevrnula sam očima. Nikad ne traje toliko dugo . Dva sata možda, ne pet. Preteruje.

U radnji smo i one neće da me puste da idem da vidim elektronsku opremu. Jedina stvar koja mi se svidjala u tržnom centru, pored hrane je ta oprema. Uvek je bilo puno novih stvari, novi software programi, nove alatke. To je raj za štreberku kao ja. Ali taj dan smo otišle da kupujemo odeću i mrzela sam to. Nikad ne bih razumela kako ljudi mogu da uživaju u kupovini.

"Nisi zabavna!" Zamucala sam kao mala devojčica, čak sam i prekrstila ruke i Phebs se najsmejala. Ona i Phebs su imale nekoliko kesa dok sam ja uzela samo crne farmerke i novu sivu majcu. Pokušala sam da uzmem mušku odeću, ali Bella mi nije dozvolila. Pokušala je da me natera da kupim haljinu, ali sam nepristojno odbila.

Pokušala sam da odem u muški odeljak ponovo, želela sam da kupim majcu koju sam videla u izlog, ali me Bella videla i zgrabila za lakat. "Gde ti misliš da ideš?" Pitala je i promumlala sam psovku u bradu. Ta devojka može da bude da bude špijun, ozbiljno, ništa ne može da joj protekne.

"Išla sam da kupim poklon?" Pokušala sam ali me je pogledala skeptično i znala da je bezuspešno.

"Ne, gospodjice. Nismo gotove još, tako da nastavi da šetaš sa nama," uzdahnula sam i pratila diktatora kupovine. Bella je tip devojaka koji deluje kao dobra i zabavna, ali dovedite je u radnju i postaće druga osoba! Druga totalno užasno osoba.

Otišli smo u drugu radnju i Bella i Phebs su kupile još stvari. Gledala sam okolo ali ništa mi nije uhvatilo pažnju. Srećna sam u bratovu sobu. Ne zezam se. Kad je Bella napokon zadovoljno, nasmešila sam se nadajući se da ćemo uskoro stići kući. Ne osećam se dobro još od jutros, stomak me boli i sedelo mi se u krevetu ceo dan. Devojka me je dovukla ovde, doslovno.

Ali nisam bila u pravu jer smo ušle u prodavnicu knjiga. Ali svidjalo mi se tamo; miris je opuštajući, ali nisam obožavalac knjiga kao Phebs. Iako mi ona nekad predloži knjigu i ja uživam u nju. Zna me dobro i koja vrsta knjige bi mi se svidela.

Ako se Bella ponaštala kao luda osoba u ženskom odeljenju i ja u elektronsku ipremu morate da vidite Phebs u prodavnici knjiga. Skakala je okolo kao zeka, uzimjući u ruke što je više mogla, vrišteći, čak i pišteći od zadovoljstva.

"Oh, Bože. Imaju Dreamless!" Vrisnula je bacajući sve knjige koje je držala i uzimajući drugu sa prelepim omotom. Devojka sa talasastom odećom na zalasku na plaži. "Lucas?" Nisam imala pojma zbog kog momka je ona vrištala, ali pretpostavljam da je glavni lik. Samo sam se nasmešila na moju dragu prijateljicu.

Kupula je šest nove knjige i mene je naterala da kupim dve. Kaže da je serija i da ću ih voleti svim mojim srcem i verujem joj. Nikad ne greši sa mnom. "Možemo li napokon da idemo? Ne osećam se dobro i nedostaje mi krevet," rekla sam s mojim najboljim kučećim očima. Moje dve prijateljice su se nasmejale i pošle smo kući.

Morale smo da spakujemo stvari jer će nas momci pokupiti večeras i imam mnogo stvari da uradim, ali sam samo htela da budem u krevet. Stomak me je boleo više nego ranije i počela sam da se osećam mrzovoljno. Možda mi treba nešto slatko.

Kad smo stigle kući, otišla sam pravo u kuhinju i zgrabila Nutellu iz ormarića i počela da jedem kašikom. Jedna od najlepših stvari na svetu je ukus Nutelle. Uskoro su se devojke pojavile u kuhinji i zgrabile kasike za njih i onda smo uživale zajedno.

Bila sam sreća dok me jak bol nije presekao. Zagrlila sam se zatvarajući oči jako. Phebs i Bella su se probudile odmah i pitale šta nije u redu. Trebalo mi je pet minuta da izračunam i shvatim šta se dešava.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now