Poglavlje 17 - Zaynovo priznanje

430 26 0
                                    

Vratile smo se sa našeg dnevnog razgledjivanja Cardiffa. Otišli smo u tom molu gde su sve te peticije za Torchwood zalepljene. Reći ću bratu o tome i pokazaću mu slike koje sam slikala. Pozeleneće od zavisti.

Phebs se bacila na krevet dok je Bella otišla u kupatilo i ja sam uzela laptop. Premorene sml ali još uvek moramo da idemo u dvoranu gde momci mastupaju i meni, lično, treba nešto da me napumpa tako da sam mislila da odslušam neku pesmu. Pustila sam neku pesmu i ostavila da peva samo dok sam čekala Bellu da izadje iz kupatila.

Ležala sam na krevet i na sekundu sam si dopustila da razmišljam l Niallu. Naterala sam sebe da ne razmišljam o njemu ceo dan, da zaboravim šta mi je reko pre nego što je otišao sa Harryem i sva moja osećanja sa njim. Ne želim da se osećam ovako više, ali ne mogu da si pomognem, previše sam isfrustrirana.

Odjednom, Try Not To Love You od Nickelbacka je počela i zarežala sam. "Promeni pesmu!" Zatražila sam.

"Šta? Hoćeš da promenim pesmu? Ali ti voliđ Nickelbacka i ovu pesmu," Phebs ne iznenadjeno prokomentarisala ali sam je ignorisala.

"Ne danas, ne kada pokušavam da mi se ne svidja Niall ali ne mogu da si pomognem jer svaki put kada ga vidim. Promeni to!" Zatražila sam ponovo i zagnjurila glavu u jastuk, frustiranija nego ranije.

"Još ne mogu da verujem da se ne svidjaš Niallu," promumlala je i ustala da promeni pesmu.

"Zašto ne? Ima smisla. On je pop zveda koja može da ima koga hoće. Zašto bi hteo mene? Ja sam niko!" Isplakala sam zgrožena samoj sebi zbog žaljenja, ali zareži sve! Umorna sam i neraspoložena.

"Zbog mnoho razloga, Alex," šapnula je i samo sam prevrnula očima. Uskoro nam se Bella pridružila i mogla sam da idem u kupatilo, da se istuširam i odem do mesta gde su se momci spremali.

***

"Ženo!" Louis je vrisnuo kad nas je video kako ulazimo u svlačionicu. Dotrčao je do nas i dao nam zagrljaje. "Kakav je bio tvoj dan bez mene? Jesam li ti nedostajao?" Pitao me je gledajući me kučećim očima.

"Ni malo," odgovorila sam sa velikil osmehom i pogledao me je povredjeno. "Super je. Volim Cardiff." Bella i Phebs su se složile sa mnom dok smo hodale do kauča gde su Zayn i Harry sedeli. Ostali momci su nas izgrlili dok smo im pričali o mestima gde smo bile.

Nesvesno sam pogledala u Niallove oči koje su bile fiksirane za mene sve vreme. Htela sam da ustanem, odem do njega i pitam ga šta je mislio ranije, ali sam ostala na kauču pored Harrya koji mi je mrsio kosu. Voli da odvaja crvene pramene od ostalih.

Paul je ušao posle dvadeset minuta govoreći da je vreme da se spreme za koncert. Pozdravili smo se i pratili su starijeg muškarca, ali Zayn je ostao na pragu malo duže, njegove oči tražeći moje. "Alex, moram da ti kažem nešto. Hoćeš da dodješ na kratko?" Pitao je i gledali smo ga malo zbunjeno, ali sam stala na noge i otišla do njega. Zajedno smo izašli u hodnik.

"Hajde, Zayn. Razvedri se! Izgledaš tako utučeno," iskomenratisala sam udarajući ga slabo u ramena.

"Alex," odjednom je stao. "Ž-žao mi je. Prošlo veče kad si mi rekla da ti se svidja Niall, nisam bio iskren s tobom," izbrbljao je ne gledajući u moje oči.

Srce mi je stalo na sekundu i usnica mi je pala na pod. Verovatno sam čula pogrešno jer nisam mogla da shvatil zašto bi to uradio nešto tako. "Zayn, o čemu pričaš?"

"Kažem da mi je žao. Reko sam ti da mu ne kažeš jer sam bio ljubomoran. Nisam hteo da ti i Niall budete zajedno i samo dam pričao ne razmišljajući o tebi. Bio sam sebičan i znam da te boli i žao mi je," ponovio je i samo sam gledala u njega prazno, ne znajući šta da mislim il odgovorim. "Istinu govoreći, ne znam kako se Niall oseća, nije mi rekao ništa o tome i trebao sam da ti kažem taj dan ali nisam mogao. Kad si mi rekla da ti se svidja samo...samo. Žao mi je," završio je. "Znam da sam te naterao da verujes da se ne svidjaš Niallu kad nisam stvarno znao."

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now