Poglavlje 30 - Nazad Kuci

254 21 0
                                    

Nismo mogli da pričamo uopšte.

Nial pokusava da provodi vreme sa mnom, ali ja sam uvek bila zabrinuta za Phebs koja izgleda depresivnije svakog dana. Pokušali smo da je razveselimo, vodili smo je u različite knnižare, ali joj osmeh nije bio pravi i Liam je primetio. Znala sam da moram da pricam sa Nillom, ponestaje nam vremena, ali Phoebe je jedna od mojih najboljih prijateljica i ne mogu da je ostavim samu i brinem o sopstvenim pitanjima zaboravljajući na nju. Ona to nikad ne bi uradila meni, ne mogu ni ja njoj.

"Alex," Liam me je pozvao kada su se spremali za njihov zadnji koncert u Wembleyu. Krenula sam u svlačionicu i nisam očekivala da naletim na njega. Okrenula sam se da vidim momka koji je hodao prema meni, njegov izraz lica pokazuje zabrinutost. "Moram da pričam s tobom,"  dodao je i zatvorila sam oči na nekoliko sekunde, pokušavajući da nadjem izgovor da pobegnem. U zadnje vreme, pokušali smo da ga izbegnemo.

"Naravno, kaži mi, ali mislim da bi trebali da hodamo. Momci nas čekaju, znaš," podsetila sam ga i pokušala da se nasmejem.

"Neće dugo trajati i treba nam privatnost. O Phebs je," rekao je i uplašila sam se. Nisam mogla da pričam o Phebs ispred njega. "Šta je s njom?" Pitao je buljeći u moje oči i teško sam progutala. "Nije ista više, jedva priča sa mnom. Zabrninut sam."

Osetila sam se tako loše zbog njega i zbog Phebs i mrzela sam što sam ovde u ovom momentu. Dođavola moja sreća. Deo mene je srećan jer je turneja skoro gotova jer ova situacija je postala sve gora, i ne samo za mene, nego i ostale momke.

"Okej je, Liam. Ne moraš da brineš. Ne priča s tobom toliko jer verovatno hoće da ti da vremena sa Danielle, to je sve," lagala sam i mrzela sam sebe zbog tog razloga. Nisam volela da lažem Liama, nije zaslužio, ali ne mogu istinu da mu kažem.

"Onda me pogledaj i kaži mi ponovo jer ti ne verujem, Alex. Kaži mi istinu. O čemu se radi ovde? Stalo mi je do nje takodje, znaš? Zašto me gura sa strane?" Njegove oči su me preklinjale da mu kažem istinu i ubijalo me da to ne uradim, ali jednostavno ne mogu

"Žao mi je, Liam. Ne mogu da ti kažem, ali mogu da ti obećam jednu stvar: sve će biti u redu." Jer će te ona vremenom preboleti, dodala sam u svojim mislima.

Pogledao me je nesigurno i samo sam se nadala da će prihvatiti šta sam mu rekla, ali okrenuo je glavom levo desno. "Ne mogu stajati ovako i ne radim ništa. Ako ti nećeš da mi kažeš, ona će. Neću prihvatiti ne kao odgovor," izjavio je i uspaničila sam se. Ne, ne može to da uradi.

"Liam!" Izdrala sam se grabeći ga za ruku kada je pošao u svlačionicu gde je ona bila sa momcima. "Ne radi to. Molim te, ostavi je. Samo nekoliko dana. Ako ti je stvarno stalo do nje, nemoj da je pitaš ništa."

Izgledao je tako zbunjeno i, oh, kako ssm htela da mogu da uradim nešto drugo, kažem nešto da ga smirim, ali najbolja stvat koju sam mogla da uradim. Phebs bi pre umrla nego da mu kaže zašto je tužna i ne mogu to da dozvolim. Moram da se brinem za nju.

"Zašto? Zašto ne mogu da pričam s njom o tome? Moja je greška, zar ne?" Ugrizla sam donju usnicu ne znajući kako da odgovorim na ovo. Razimeo je moju tišinu i videla sam kako je bio povrdjen. "Šta sam joj uradio? Moram da se izvinim."

"Nije tvoja greška, Liame. Veruj mi, nije," uverila sam ga jer nije njegsova greška. Nije ničija greška, jer niko ne može da kontroliše u koga se zaljubljeje. "Sve će biti u redu, Liame. Obećavam."

Uzdahnuo je i zatvorila sam oči na nekoliko sekundi pokušavajući da smislim  šta da uradim sledeće. Na kraju me je pogledao sa slabim osmehom. "Verovaću ti, Alex. Nadam se da si u pracu i da će sve ponovo biti u redu."

Klimnula sam jer sam imala knedlu u grlu i nisam mogla da ispustim zvuk. Hodali smo zajedno do svlačionicu i prva stvar koju sam uradila je otrčala do Nialla i jako ga zagrlila, tako zahvalana jer čak iako je za kratak period, mogli smo da budemo zajedno i on me je hteo.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now