Poglavlje 5 - Guitar Hero

619 40 1
                                    

"Jesi okej, Alex?"moja drugarica Bella je pitala gledajući me sa prednjeg sedišta dok je Phebs vozila.

Samo sam klimnula ali se nisam mnogo potrudila da je ubedim da govorim istinu. Oči su mi fokusirane na ruke i moje mozak jedino razmišlja o plavom Irskom momku. Nisam se osetila sva svoja, u suprotnom, kad sam sa njim osećala sam kao potpuno drugačija osoba, stidljiva, kao neko kome treba druga osoba. Kada sam izlazila sa drugim momcima, nikad se nisam osećala tako, uvek sam se osećala kao ja: jaka, nezavisna, sigurna; ali Niall je probudio stvari u meni, stvari za koje ni ja nisam znala da mogu da osetim.

"I ja sam kraljica. Devojko, ne varaš nikoga," crnokosa devojka je progovorila ponovo, njen ton je pun brige. Uzdahnula sam i protresla glavom. Nisam htela da govorim o tome još, toliko je zbunjujuće i nisam spremna. Treba mi vremena da se smirim i shvatim šta se dešava sa mnom i šta ću da radim.

"Ne želim da govorim o tome," rekla sam polako, skoro u šapat i osetila sam prijateljičinu ruku na mom ramenu.

U tom momentu osetila sam da mi je sve na vrh glave: šta se desilo sa Marcusom, šta osećam prema Niallu, sve prošle veze, svaki put kada pomislim da imam nešto dobro, a završim sa slomljenim srcem. Kada sam rekla da sam gotova sa momcima stvarno sam to misila. Nisam htela da patim ponovo; nisam htela da donesem pogrešnu odluku ponovo. Možda je Niall dobar momak, možda neće da mi slomi srce-hipotetički rečeno naravno- i možda će da me voli, ali možda ću ja biti odgovorna zbog upropaštavanja svega, možda neću biti dovoljna i na kraju moje srce će da se slomi ponovo. Nisam htela da mrzim Nialla zbog onog što može da se desi. Najbolja stvar koju mogu da uradim jeste da prestanem i odričem šta god osećam prema njemu. Moram da ga gledam samo kao prijatelja i pokopam sve misli o vezi što dublje mogu.

"Okej sam," rekla sam, ovaj put smešeći se i gledajući u prijateljicu. Donela sam odluku, onu koja me sto posto neće učiniti srećnom, ali znam da je to najbolje. Bella nije izgledala kao da mi veruje tako da sam uzela njenu ruku i stisnula je polako, smešeći se široko. "Okej sam, kunem se. Ne brini," obećala sam i ona me je još gledala tako, sa brigom u očima, još nekoliko sekundi dok se konačno ne nasmeje i stisne nazad.

"Ne verujem ti skroz, ali znaj da imaš nas. Ako hoćeš da pričaš, tu smo za tebe. Nemoj da nas isključuješ," pitala me je i osetila sam knedlu u grlu. Slabo sam se nasmešila ali sam držala njen pogled, klimajući.

"Znam. Hvala," šapnula sam i ona se nasmešila. Videla sam kako me Phebs gleda kroz ogledalo, smešeći se takodje.

***

Stigli smo kući i otišla sam direktno u kuhinju za nešto da jedem i pijem pre nego što sam se uputila prema sobi. Phebs i Bella su me zagrlile i poljubile u obraz pre nego što su otišle u svoje sobe. Ostala sam tamo, razmišljajući na kratko. Pitala sam se zašto me je Niall naterao da se osetim ovako, tako zbunjeno i čudno, tako drugačije a samo što sam ga srela. Znala sam da sam rekla mnogo puta da nije moj tip, ali to je biko jedino fizički govoreći. Pored njegovog izgleda, on i ja smo veoma slični u stvarima koja su veoma bitne i kada se nismo slagali u nečemu, nije me gledao kao da sam glupa, ili čudna ili naivna. Izgledao je kao da razume zašto sam mislila tako iako ne deli moje mišljenje.

Koji god razlog da je, odlučila sam da ćemo biti samo prijatelji tako da nisam morala da razmišljam o njemu i kako me je naterao da osetim.

***

Pokucale smo na vrata i nasmejani Liam nas je dočekao. Odmah nas je zaglio i poljubio u obraze pre nego što se okrenuo i viknuo: "Devojke su ovde!"

Hodale smo pored njega do dnevne gde su ostali momci bili. Svi su nam se nasmešili i skočili na noge da nas pozdrave. Smešila sam se takodje, grleći ih nazad i primajući poljubce u obraze. Niallove usne su mi bile na koži malo duže nego kod ostalih momaka i čak iako sam pokušale da to ne uradim, primetila sam i pocrvenela malo.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now