Poglavlje 32 - Praznina

260 20 0
                                    

Obratite pažnju na ovao poglavlje, biće stvarno bitan za Misconceptions, nastavak od Backfire (ako prevodim nastavak).

Niko nije video kako plačem sinoć. Devojke su znale da se nešto desilo izmedju mene i Nialla, bilo je očigledno kada je izašao bez pozdrava. Pokušale su da pričaju sa mnom, ali sam ih samo zamolila da me ostave nasamo. Nisam se javljala nikome, iako su me Liam, Louis, Harry i Zayn zvali nekoliko puta. Kad je Niall otišao iz mog života osetila san se kao da deo mene ide s njim, bitan deo mene i nisan znala kako ću nastaviti sa životom kada je to nestalo.

Sledećeg jutra, sledećeg celog dana, osećala sam se kao zombi ispod sunca. Bio mi je prvi dan ali sam jedva obratila pažnju o čemu profesori pričaju. Moram da promenim ti, ali sam samo htela jedan dan, jedan dan da žalim šta sam izgubila sinoć.

Bilo je popodne i išla sam da kupim kafu jer mi je trebalo nešto da se probudim. Još uvek sam se osećala kao da je sve pogrešno na svetu, tako mi je nedostajao. Samo sam htela da mu čujem glas, po poslednji put, ali sam znala da će to otežati stvari. Uzimala sam telefon nekoliko puta tokom juyra, da ga zovem, ali onda sam ga krila u pregradi u torbi da me ne bi primamljivalo. Iako sam pokušavala da ne razmišljam o njemu, uvek me je nešto podsećalo na njega. Pesma na radiju, par, plavi momak, zastava Irske, momak sa protezom, hrana... Bože, skoro sve me podseća na njega!

Ovo će biti najteža stvar u mom životu.

Čekala sam u redu za moju porudžbinu kada sam čula kako neko zove moje ime. Okrenula sam se i videla malu crnokosu devojku sa naočarama i loknastom kosom. Osmeh mi se nacrtao na licu kada sam prepoznala devojku.

''Mila," rekla sam kada je napokon bila ispred mene. Tako je slatka devihka ali ako bi joj to rekla, udarila bi te. Ima slatko lice sa zaraznim osmehom, niska je ali je uvek nosila štikle tako da smo skoro iste visine, njena kosa je srednje dugačka i niko nije smeo da je pipne i bude živ da priča o tome.

Camila, i Mila za prijatelje je studirala književnost kada me je videla kako čitam Igre Gladi. Odmah smo počele da se slažrmo jer smo imale sličnosti. "Alex! Nisam te videla 100 godina! Kako si?" Pitala me dajuću mi brzi zagrljaj. Nasmejala sam se pokušavajući da sakrijem bol.

"Dobro. Imala sam neverovatno leto i u pravu si, nismo se videle od kraja prošlog semestra," odgovorila sam što sam srećnije mogla, ali Mila nije glupa i znala me je predobro, pored toga, ima dobro zapažanje.

"Lažovu," je bila prva reč koju mi je rekla. "Nisi u redu. Hoćeš da pričaš o tome? Kaža i uvo mogu mnogo da pomognu. Ja bih radije čaj, ali izgleda da tebi treba nešto jače."

Nasmejala sam se jer je ona zavisnica čaja. Da, volim to piće ali je ona nekako opsednuta. Ali volim je. Različita je i tako posebna; ne moguće da je ne voliš.

Kako god, razmislila sam da joj kažem šta mi se desilo, da joj kažem za Nialla i moje slomljeno srce. Ona je dobar slušalac ali ne znam da li sam spremna da pričam o slomljenom srcu. Verovatno mi treba, ali ne mogu sada.

"Ne sada, možda uskoro. Ali još hoću da znam o tvom letu. Molim te, odvuči mi pažnju," preklinjala sam u šapatu. Možda ako čujem ostale priče, o nečemu drugom osim o Niallu i One Directionu bi me oraspoložilo. Ne znam, ali nadam se da hoće.

***

Jedna nedelja i osećam se kao govno. Zašto ne mogu da prebolim? Zašto mogu samo o Niallu da razmišljam i kako mi nedostaje? Kada se pogledam u ogledalo ne mogu da se prepoznam jer nisam znala ovaj deo mene, ovaj deo koji je zalepljen za drugog za koga sam odlučila da ga pustim. Nikad nije bilo tako teško. Ne čak ni s Marcusom s kim sam bila skoro dve godine.

Moje prijateljice su se zabrinule za mene iako sam dala sve od sebe. Na kraju dam mogla da se skoncentrisem na casovina i učila sam. Učenje novih stvari mu je pomoglo da ne mislim na Nialla. Provodila sam mnogo vremena sa Milom u zadnje vreme. I ona je bila zabrinuta i radila je sve što je mogla da me oraspoloži. Gledale smo previše filmova i verovatno smo gledali The Avengers pet puta u nedelji. Volela je Lokija, ja sam bila ludo zaljubljena u Thora. Ali svaki put kada smo pričale o stripovima i ostlim štreberskim stvarima, podsećala me je na Zayna i kako bi se dobro slagali,a razmišljanje o Zaynu me podseća na Nialla ponovo. Bilo je kao da ne mogu da pobegnem od njega.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiDonde viven las historias. Descúbrelo ahora