Κεφάλαιο 3ο

932 70 18
                                    

Wake up you need to make money!

Μία μέρα πριν τον διαγωνισμό... Και στο σπίτι γίνεται η μάχη του Βατερλό!

"Πως τόλμησες να με παρακούσεις;" καθομαι μαζεμενη σε μια καρέκλα της κουζίνας σαν την βρεγμένη γάτα. Εδώ και πέντε λεπτα ο πατέρας μου με κατσαδιαζει αφού πρώτα συνήλθε από το εγκαιφαλικό που έπαθε όταν τους αποκάλυψα ότι αποφάσισα να μείνω στην Αθήνα με την γιαγιά και ότι φεύγω αύριο. "Γιατί δεν απαντάς;" γκαρίζει ακριβώς μπροστά μου. Τι να του απαντήσω;

"Απλά..." ξεκινώ προσπαθόντας να δικαιολογηθώ

"Μην μιλάς! Δεν θέλω να ακούσω λέξη από εσένα! Παλιοκόριτσο!" με διακόπτει κουνώντας μου νευρικά το δάχτυλο. Αυτή η ασρταπιαία αλλαγή απόφασης θα με τρελάνει. "Εσύ..." λέει καχύποπτα δείχνοντας τώρα την μαμά μου "τα καταστρώσατε όλα πίσω από την πλάτη μου! Εσύ την στηρίζεις σε ό,τι απαγορεύω"

"Τι; Εγώ της το απαγόρευσα να πάει!" λέει η μαμά μου κρατώντας αμυντική στάση.

"Εσύ την έχεις κακομάθει που την υποστηρίζεις σε όλα!" δεν μου αρέσει που φωνάζει στην μαμά μου. Δική μου είναι η απόφαση. Δεν θέλω να τσακώνονται εξαιτίας μου. Αλλά καλύτερα να μην μιλήσω. Η θέση μου δεν μου το επιτρέπει άλλωστε.

"Μπα! Τι μας λες; Ξέρεις δεν τα κανόνισε με εμένα να πάει να μείνει στην Αθήνα. Η μανούλα σου τα έκανε όλα πίσω από την πλάτη μας!" η μαμά περνάει στην αντεπίθεση...

"Την μανούλα μου να μην την πιάνεις στο στόμα σου!" αχχχ δεν θα αντέξω πάλι την γνωστή ιστορία με την μανούλα του!

"Εγώ δεν ήξερα τίποτα! Αυτή είναι που πήρε το μέρος της μικρής για να δείξει ότι την αγαπάει περισσότερο από εμένα!" ο μπαμπάς θα εκραγεί από θυμό αν συνεχίσουν... Εδώ πρέπει να επέμβω!

"Σταματήστε!" τσιρίζω και γυρνούν και με κοιτούν και οι δύο ταυτόχρονα "δική μου είναι η απόφαση! Σταματήστε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο!" ο πατέρας μου με αντικρίζει υποτιμητικά

"Σε είχα για πιο έξυπνο κορίτσι! Αλλά τα μυαλά σου πήραν αέρα! Σου προσφέρεται έτοιμη δουλειά και χρήματα κι εσύ τα πετάς όλα για ανοησίες... Είναι ανοησία να ασχοληθείς με την μουσική! Θα σε εκμεταλλεύονται οι εταιρίες και στο τέλος θα μείνεις άφραγκη! Αν βέβαια καταφέρεις να βρεις δουλειά..."

"Δεν είμαι τόσο χαζή για να με εκμεταλλευτούν!" αλλά ξέρω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πετύχω... Θα έχω όμως τουλάχιστον προσπαθήσει.

Outsider (VK)Where stories live. Discover now