Κεφάλαιο 24ο

394 49 38
                                    

"Λοιπόν; Σου αρέσουν;" τον ρωτώ καθώς κοιτάζεται στον καθρέφτη του εμπορικού. Βασικά σε κάθε καθρέφτη που βρίσκει σε όποιο μαγαζί κι αν μπαίνουμε κοιτάζει τον εαυτό του μόλις βρίσκει ευκαιρία. Υπομονή... Κάποια στιγμή θα τα συνηθίσει.

"Δεν ξέρω... Είναι λίγο νωρίς για να τα συνηθίσω αλλά βλέπω καλύτερα! Έχω μεγαλύτερο οπτικό πεδίο με αυτά τα γυαλιά."

"Μάλιστα..." λέω τόσο σε εκείνον όσο  και στον εαυτό μου που μόλις ανακάλυψε ένα φοβερό μαύρο μίνι φόρεμα. Ψαχουλεύω λίγο στην κρεμάστρα και βρίσκω το νούμερό μου.

"Πάω να το δοκιμάσω!" τον ενημερώνω. Δεν δείχνει και μεγάλο ενδιαφέρον, έχει απορροφηθεί στην διαδικασία της εξοικείωσης με το νέο του πρόσωπο.

Βρίσκω ένα κενό δοκιμαστήριο και χωρίς καθυστέρηση το πιάνω. Κρεμάω τα παλιά μου ρούχα και ξεκουμπώνω το φόρεμα. Με λίγη προσπάθεια καταφέρνω να μπω... Αχ αυτή η γιαγιά με τα φαγητά της! Μου ρίχνω μια ματιά και αμέσως ικανοποιούμαι με το αποτέλεσμα. Το φόρεμα είναι ελαστικό και αναδεικνύει άψογα την γραμμή μου. Κρύβει τα παχάκια και τονίζει τα μακριά μου πόδια.

Με αέρα μοντέλου βηματίζω προς τον Βαγγέλη.

"Πως σου φαίνεται αυτό;" τότε μόνο ξεκολλάει κι αντιλαμβάνεται την παρουσία μου.

"Ουάου!" μένει να με κοιτάζει θαμπωμένος... Ένα μικρό χαμόγελο σχηματίζεται σιγά σιγά στα μισάνοιχτα χείλη του. "Είσαι κούκλα!" φαίνεται εντυπωσιασμένος κι αυτό αυτόματα με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μήπως σε γουστάρει; Τι λες μωρέ!

"Ευχαριστώ!" λέω τραγουδιστά και παίρνω μια ψωνίστικη πόζα. Χαμογελά και κουνά το κεφάλι του.

"Πάρ'το! Τώρα! Μην το σκέφτεσαι!"

"Δεν ξέρω... Έχω ήδη πάρει αρκετά πράγματα και η τιμή του..." κι εγώ το θέλω πολύ αυτό το φόρεμα, ίσως πω να μου το κρατήσουν κι έρθω μια άλλη μέρα να το πληρώσω. Πάντως σήμερα το πορτοφόλι μου δεν αντέχει άλλο.

"Μην σκας! Θα σου το πάρω εγώ... Δώρο!" απλώνει το χέρι του, το περνά γύρω μου και με φέρνει κοντά του. Γυρίζω το κεφάλι μου, κοιταζόμαστε και οι δυο στον καθρέφτη... Βρίσκεται πίσω μου, το κεφάλι του ακουμπά τον ώμο μου και το χέρι του την κοιλιά μου. Δείχνουμε υπέροχοι... Μαλάκα! Πόσο ταιριάζετε, κοίτα! Σαν φωτογραφία γάμου είστε!

Θα πάψεις επιτέλους; Ευχαριστώ!

"Ρε Βαγγέλη! Δεν..." με φέρνει σε δύσκολη θέση γαμώτο! Και σε αυτή την στάση δεν νιώθω άνετα!

Outsider (VK)Where stories live. Discover now