Κεφάλαιο 4ο

805 65 21
                                    

Φοράω γρήγορα τα μπλε ugg μποτάκια μου και κατευθύνομαι προς την πόρτα ενώ η γιαγιά με ακολουθεί από κοντά. Ανοίγω βιαστικά...

"Κάτσε κορίτσι μου να σε σταυρώσω!" φωνάζει και με σταματάει μόλις γυρνώ το πόμολο.

"Πάλι ρε γιαγιά; Με έχεις ξεματιάσει δέκα φορές!" λέω και γυρνώ την πλάτη μου για να φύγω. Φυσικά και η γιαγιά μου με αγνοεί και την ακουω να μουρμουρίζει από πίσω μου Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά .

Γυρίζω για να την αποχαιρετήσω πριν κλείσω την πόρτα και βλέπω να σχηματίζει με τα δάχτυλά της τον σταυρό. Δεν λέω τίποτα παραπάνω από το "Γεια σου γιαγιά, να μου φτιάξεις παστίτσιο για το μεσημέρι" και τότε σταματάει το μουρμουρητό.

"Ναι μωρό μου ό,τι θες! Αχ είμαι τόσο περίφανη! Θα βγει η εγγονή μου στην τηλεόραση! Μια φωτογραφία με τον Θοδωρή να βγάλεις!" αρχίζει να παραμιλάει ενθουσιασμένη, με ένα λαμπρό χαμόγελο κι εγώ την κοιτάζω περίεργα. Ώρες ώρες νομίζω ότι πρέπει να την κοιτάξουμε για αλτσχάιμερ.

"Γιαγιά δεν πάω στο x factor!" λέω και στριφογυρίζω τα μάτια μου.

"Τι πράγμα; Και που πας;" λέει αναστατωμένη

"Σε σχολικό διαγωνισμό μουσικής, μην τα ξαναλέμε!" της φωνάζω κάπως αγανακτισμένη.

"Πωπω... Κι εγώ είπα στην Κούλα και την Λίτσα να σε δούνε σήμερα το βράδυ..." λεει και πιάνει το μέτωπό της διαπιστώνοντας την γκάφα της.

"Κρίμα.." κάνω ελαφρώς ειρωνικά και μου ξεφεύγει ένα μικρό βήξιμο με γέλιο ταυτόχρονα.

"Καλά κορίτσι μου, καλή επιτυχία!" λέει σχεδόν πανικόβλητη. Με αρπάζει και μου δίνει ενα φιλί στο μάγουλο ενώ εγώ συνοφριώνομαι.

"Ευχαριστώ" λέω και κλείνει την πόρτα. Γρήγορα κατεβαίνω δύο δύο τα σκαλιά και βρίσκομαι στην εξοδο της πολυκατοικείας. Δεν έχω χρόνο, πρέπει να βιαστώ!
.................................................................................................

Πληρώνω το ταξί και κατεβαίνω στον δρόμο. Δεν ξέρω καλά την Αθήνα για αυτό δεν το διακινδύνευσα να έρθω μόνη μου ως εδώ. Σηκώνω το βλέμμα μου και αντικρίζω το μεγάλο κτίριο του 16ου λυκείου Αθηνών. Εδώ έχουμε την πρώτη συνάντηση των διαγωνιζόμενων. Όλη η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο που χρησιμοποιεί το σχολείο για τις εκδηλώσεις. Εκεί θα υπάρχει μία επιτροπή από καθηγητές μουσικής που θα μας ακούσει έναν έναν και θα μας βαθμολογήσει. Όσους συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα τους ανακοινώσουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου πολιτισμού και αυτοί θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό που θα έχει την μορφή συναυλίας. Δηλαδή θα υπάρχει από κάτω κοινό! Πραγματικό κοινό! Wow!

Outsider (VK)Where stories live. Discover now