Κεφάλαιο 10ο

579 41 13
                                    

Τέσσερα, τρία, δύο, ένα... 12:00!

Είναι δώδεκα ακριβώς και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώνονται μόλις τώρα!

Αμοίγω διστακτικά την οθόνη του κινητού μου και κλείνω τα μάτια... Δεν αντέχω να δω μόνη μου τα αποτελέσματα! Πως θα αντέξω την απογοήτευση αν δεν δω το όνομά μου γραμμένο, τρελαίνομαι ακόμα και στην σκέψη πως δεν θα περάσω! Όλες οι συνέπιες της αποτυχίας γίνονται εικόνες μέσα στο μυαλό μου. Το ειρωνικό πρόσωπο των γονιών μου και το γέλιο της μητέρας μου να μου τρυπά τα αυτιά... Εγώ φορώντας φτηνιάρικα ρούχα, με απεριποίητα μαλλιά και άβαφτη ανάμεσα σε στοίβες από βιβλία μαθηματικών με την μητέρα μου να μου φωνάζει πάνω από το κεφάλι μου είχα δίκιο! Είχα δίκιο! Κι εγώ να ψελίζω με δάκρυα... Το όνειρο έσβησε!

Πραγματικός εφιάλτης... Το μυαλό τρέχει ενώ αντίθετα κάθε πιθαμή του κορμιού μου εχει παγώσει καθώς νιώθω το άγχος να μου τρώει τα σωθικά!

Άλλο ένα πάτημα στην οθόνη και... Ρολάρω σιγά σιγά προς τα κάτω διαβάζοντας ένα ένα τα ονόματα...

Από την πρώτη φάση... Καλά δεν μας ενδιαφέρει η πρώτη φάση! Πάμε παρακάτω. Δεύτερη φάση... Μπλα μπλα μπλα... Κώστας Γεωργόπουλος! Πέρασε ο Κώστας! Πολύ χαίρομαι για αυτό... Μπλα μπλα... Βιολέτα Βασιλείου! Βιολέτα Βασιλείου!!! Εγώ! Πέρασα! Πέρασα! Δεν το πιστεύω!

Ένα δάκρυ χαράς κυλάει από τα μάτια μου και αμέσως νιώθω να ανακουφίζομαι... Τρίτη φορά που δακρύζω! Αυτός ο διαγωνισμός με έχει κάνει πολύ ευσυγκίνητη!

Στο θεό με πάαααει τραγουδώ έχοντας ανέβει πάνω σε μια καρέκλα. Είμαι πλημυρισμένη από μία μείξη ευχάριστων συναισθημάτων, νιώθω τόσο wow που δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς! Απλά πετάω στα σύννεφα...

"Παιδί μου! Τι κάνεις εκεί πάνω; Κατέβα, θα πέσεις!" η γιαγιά μου φωνάζει πανικόβλητη. Αμέσως πηδάω από την καρέκλα και την αγκαλιάζω σφιχτά...

"Πέρασα! ΠΕΡΑΣΑΑΑ!"

...............................................................................................

Σήμερα είναι η πρώτη μας πρόβα... Φυσικά και θα κάνουμε πολλές πρόβες για το σόου που θα παρουσιάσουμε. Αυτή η διοργάνωση είναι έργο του υπουργείου πολιτισμού και γι'αυτό πρέπει να γίνει προσεκτική και ποιοτική δουλειά. Μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων που τρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι αντάξιο των ξένων χωρών. Όλη αυτή η επισημότητα της κατάστασης κάνει το άγχος μου δεκαπλάσιο αλλά και την δίψα για νίκη ακόμα πιο μεγάλη.

Outsider (VK)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora