Κεφάλαιο 22ο

427 41 13
                                    

Ως μπάστακας πάνω από το κεφάλι μου το όργανο με συνοδεύει μέχρι το γραφείο που βρίσκεται και ο Βαγγέλης. Το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι η γυρισμένη πλάτη του. Πλησιάζω και στέκομαι κι εγώ δίπλα του...

Του ρίχνω ένα βλέμμα προσπαθώντας να του δώσω κουράγιο. Με κοιτάζει κι εκείνος... Ο καημένος μοιάζει τόσο φοβισμένος! Δεν είναι και λίγο αυτό που περνάει! Ένα παιδί σαν κι αυτόν να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα σαν να πρόκειται για κανέναν εγκληματία. Και για όλα αυτά φταίω εγώ! Εάν δεν τον είχα εκνευρίσει με τις συνεχείς ερωτήσεις μου και δεν του είχα αποσπάσει την προσοχή από τον δρόμο τίποτα δεν θα συνέβαινε!

"Εσείς δεσποινίς μπορείτε να φύγετε! Ήσασταν απλά επιβάτης στο όχημα οπότε δεν έχετε διαπράξει κάποια παράβαση, άρα δεν υπάρχει λόγος να σας κρατάμε. Μόνο πείτε μου τα στοιχεία σας κι ένα τηλέφωνο. Θα χρειαστεί να κάνετε μια κατάθεση κάποια από τις επόμενες μέρες εκτός ότι θα σας καλέσουν ως μάρτυρα στην δίκη..." ο αστυνομικός τελειώνει την φράση του κι εγώ παγώνω.

Δίκη; Μου πέφτει πολύ βαριά αυτή η λέξη! Εντάξει τον συνέλαβαν που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ίσως τον κρατήσουν για λόγο, ίσως πληρώσει πρόστιμο μα δεν περίμενα το θέμα να πάει τόσο μακριά! Δεν έκανε δα και τόσο σοβαρό παράπτωμα για να φτάσουμε ως εκεί! Μάλλον εγώ δεν εκτίμησα τα πράγματα όπως είναι.

"Τι δίκη, γιατί δίκη;" μου ξεφεύγει πάνω στον πανικό μου.

"Ο μπαμπουίνος μου έκανε μύνηση για να πληρωθεί τις ζημιές..." μουρμουρίζει ο Βαγγέλης με σκυμμένο το κεφάλι, όπως συνηθίζει τις τελευταίες ώρες.

"Ωωω!" γαμώτο! Θέλω τόσο πολύ να τον βοηθήσω... Δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι κατσουφιασμένο και λυπημένο. Θέλω να επανορθώσω! Μακάρι να μπορούσα να πείσω εκείνον τον ηλίθιο πήθικο να αποσείρει την μύνηση.

"Εμπρός! Να μην αργούμε! Πες μου το όνομά σου!" μου απευθύνεται ο αστυνομικός.

"Μάλιστα, Βιολέτα Βασιλείου..." λέω το όνομά μου και τον παρακολουθώ να πληκτρολογεί στον υπολογιστή του.

"Μάλιστα..." μουρμουρίζει στον εαυτό του κι έπειτα μου ρίχνει μια ματιά. "Το ποινικό σου μητρώο είναι λευκό απ'ό,τι βλέπω" διαπιστώνει. Σιγά το νέο! Λες κι έχει μπροστά του τίποτα σεσειμασμένους εγκληματίες! Δυο παιδιά είμαστε μόνο!

"Σε αντίθεση με εσένα νεαρέ που έχεις ξαναπεράσει από τα μέρη μας!" πετάει ειρωνικά στον Βαγγέλη... Αμέσως νιώθω μια ξαφνική ζαλάδα... Τι εννοεί ακριβώς; Ο Βαγγέλης έχει φάκελο στην αστυνομία; Από που κι ως που;

Outsider (VK)Where stories live. Discover now