Dags att packa!

103 2 0
                                    

Sofie:

Jag tog upp boken från bordet och tittade på den. Den var vacker med den svarta pärmen och gyllene texten, den var inte så tjock så den var lätt att ta med sig. Jag la ner den i ett litet fack i min väska. Det var en mellan stor väska som man kunde ha mer saker i än vad man tror, med tanke på storleken.

En gång under förra månaden hade jag fått lära mig hur man kan krympa saker för att lättare få plats med dem i en väska. Det funkade ganska bra men jag var inte så bra på att göra det än.tydligen var tiden på min sida för jag hade knappt testat två gånger innan det funkade.

Egentligen skulle det bara fått plats en munkjacka i väskan, med tanke på att jag hade packat ner andra saker också. Nu fick det plats kläder om jag bytte kläder ungefär varannan dag. Lite äckligt kanske men det fick väll bli så.

Jag hade packat ner underkläder, för varje dag! Några munkjackor och en kofta, tre par sockor och en handduk. Jag packade ner fyra T- shirts och två långärmade. Ett par jeans två par shorts och tre par knälånga byxor.

Jag packade också ner en knä lång klänning som var blommig med knappar ner till midjan av mörkt trä. Jag skulle ha på mig stövlar och packa ner gympa skor och sandaler, en lagom tunn jacka och regnkläder. Jag packade även ner en bikini och några linnen. Sedan la jag ner ett par mjukis byxor.

Jag måste ha glömt att förminska alla saker för plötsligt märkte jag att det inte fanns plats för något mer när jag inte ens hade packat ner några saker. Så jag var tvungen att packa upp alla kläder igen, vika dem och sedan förminska dem och lägga ner dem igen.

När jag hade lyckats lägga alla saker på plats igen tog jag upp min check lista och skrev upp det jag hade packat ner. Högst upp skev jag "pack lista" sedan skrev jag alla spelar efter hur många jag tagit med. "Tio par trosor, tio par strumpor, nio toppar" o.s.v.

Sedan packade jag ner mina papper, böcker och förstås kartan högst upp. Den svarta boken hade jag redan lagt mer. Jag packade min mobil och laddare, sedan min necessär. Jag lade ner några pennor och sedan en massa andra saker jag trodde att jag kunde behöva.

Sedan kollade jag igenom allt så att jag inte skulle glömma något. Jag packade sedan ner ungefär femhundrakronor ifall att jag skulle behöva köpa mat. Jag la ner lite godis och frukt, en vattenflaska och några mackor.

Jag va på helspänn, imorgon skulle jag åka. Jag hade tänkt att jag skulle ta cykeln till slutet av staden och sedan gå resten av delen. Den delen med svår terräng.

Jag var förstås orolig över att mitt ben skulle vika sig när jag gick, men just då kom jag ihåg. Jag hade ju fått en liten burk med tabletter i. Dem skulle jag ta och svälja ifall att benet skulle vika sig, jag sprang upp och hämtade den och lade den på det minsta men yttersta facket i väskan.

Jag kände mig nöjd med min packning och gick till köket för att göra middag. Jag gjorde en lyxig middag till mig och mina vänner eftersom att det var den sista middagen vi fick tillsammans innan jag skulle ge mig av.

Just när jag skulle börja duka kom Alex hem och gjorde det istället. Han höll på att snubbla över min väska när han gick in, jag skojade lite och sa "hallå! Akta min packning!" Han tittade lite surt på mig men gav mig en hastig puss på kinden och en kram.

När alla hade kommit och samlats vid bordet skulle vi just börja äta när Alex ville hålla tal. Jag tittade på honom med en plågad blick men han bara log.

Han sa att han kommer sakna mig och pratade om min familj och lite allt möjligt onödigt. Jag var väldigt hungrig och ville bara sätta tänderna i maten, men jag gjorde inte det för att jag ville vara artig nu när han var så omtänksam.

När han var klar fick vi äntligen börja äta. Det var så himla gott så jag kunde bara inte sluta äta! När alla satt och klagade på ont i magen satt jag fortfarande och åt på min fjärde portion. Alla bara stirrade på mig men jag brydde mig inte. När vi sedan hade ätit klart maten dukade Allie undan och diskade.

Sedan satt vi och pratade en stund. Vi pratade om allt möjligt, både om mig och om vad som hände igår och massa andra saker. Efter en stund tog vi fram popcorn, chips godis och läsk.

Sedan satte vi på en film som jag fick välja, jag valde filmen "OZ the great and powerful". Jag valde den för att jag tycker den är bra och för att den kanske kan ge mig idéer. När vi sedan tittade på den var det ganska sent så vi gick alla och la oss i mitt rum och pratade en stund. När det sedan började bli tyst släckte vi ljuset...

När vinden viskarWhere stories live. Discover now