Lite fakta!

60 3 0
                                    

Hej!!!

Det här kapitlet är inget "riktigt" kapitel. Det kommer lite fakta om berättelsen och dem som är i den. Kram/ J,P

Jag har såå många idéer om vad som kommer hända.

Det är många nu som skriver att deras böcker kommer ta slut.

Dem måste ju det och jag har redan kommit på vad som ska hända i dem kommande fem kapitlen.

Den här boken kommer ta slut, men! Jag kommer göra en tvåa. Som heter "när vinden viskar 2 ....."

Den här heter ju "när vinden viskar 1 rikes portalen" jag har inte kommit på namnet ännu men jag vet vad som kommer hända.

Jag kanske kommer skapa en helt ny bok eller fortsätta på den här fast det är en ny bok ändå, så att ni inte behöver ta bort den här och hitta den nya! Vad tycker ni? Kommentera gärna, love u!

Jag bytte tillbaka till mitt rosa cover och jag tycker faktiskt det är bäst! ;) det är det jag troligtvis kommer ha nu om ingen av er kommer med idéer.

Omg, 600 läsare!? Jag är så super glad och jag seriöst älskar er, det betyder så himla mycket att det finns dem som faktiskt tycker om det jag gör. Det här var ju min första bok och det är den jag är mest hängiven i! Jag har nu fyra men jag skriver mest i den här och i min senaste "den dumme helt underbara killen jag älskar" läs den gärna. Jag skriver ingenting på "2013 året för förändring" just nu men när jag får mer tid så ska jag göra det.

Jag kommer troligtvis byta namn här på wp, mitt namn kommer stå kvar på alla cover för det är det jag heter i verkligheten men, ja..!

Bok nummer ett, alltså rikes portalen, kommer att ha MINST fem kapitel till och som max kanske tjugo. Jag har kommit på en jättebra fortsättning så snälla, sluta inte läsa!!!

Om ni har några som helst frågor eller förslag och idéer så är jag öppen för alla förslag och skulle älska om ni sa vad ni tycker eller om något skulle behöva ändras! Feedback liksom, nu, lite fakta om själva berättelsen.

Klara och Sofie är båda 14 år och älskar att läsa och att vara ute på äventyr. Dem har varsin "pojkvän" och bästa vänner, klaras är ju Sam, och Fille som hon har en crush på. Sofies är Hallie och Annie, sedan killen Alex, och sedan några andra i gänget som dem inte är med riktigt lika ofta.

Klara bor i ett två vånings hus med sin moster och huset är lantligt inrett med mycket vitt ljusblått och ljuslila. Deras lilla bageri är ihop satt med huset och ingången till huset ligger mot söder mot sidan där den stora djungeln är och några andra hus och en park där gänget brukar träffas. Bageriet ligger på sidan mot öst där det är själva "staden". Där finns det flera butiker och fastigheter och även det stora torget. Det är där ett av två hål i kupolen som omringar staden är och varje dag prick klockan tolv lyser solen igenom där och under sommaren brukar det ofta bli fest där med dem få hotellen och restaurangerna som finns där. Det är många som har butiker eller det dem jobbar med, som moster Betty och Klara, fastsatt med huset och ut mot köpgatan som det heter. Från början bodde klara med sin mamma i det lilla slottet i staden men sedan skulle hon ju iväg och söka efter deras forna kungarike och träffa hennes far, ett äventyr likt det Klara är på nu, men hon kom inte tillbaka och då fick klara flytta till moster Bettys, bra hus i jämförelse med andra i staden men. Or man vid köpgatan får man mycket pengar, och där fick Klara stanna i tio år tills hon var fjorton och om en månad skulle hon, och Sofie, fylla femton. Om hon nu lyckades.

Sofie bor vid kusten i ett vitt stort trevåningshus tillsammans med Annie, Hallie, och deras pappa. De flesta bor med lite olika med familjer som har oftast ensamma föräldrar i samma hus och tjejerna är som systrar och därför är deras pappa som sofies pappa. Hon har ju varit utan sin i tio år för att han åkte för att göra samma sak som deras mamma gjorde. Då blev dem fast i portalen och kommer inte ut om inte någon räddar dem. Alex, Viktor och Carl bor med Alex mamma, och Viktors och Carls pappa i ett hus 200 meter bort fast på andra sidan vägen. Sofies dörr är mot själva gatan och mot staden som ligger 700 meter därifrån och med bakdörren mot deras egna strand. Killarnas dörr är mot gatan mot stranden och bakgården är mot staden. Sedan om mat tar sig mot väst istället för mot söder, havet, norr, staden, väst, byn där Gene bor, öst, skogen där Sofie gick in. Det är oftast sol men det dåliga är att det är väldigt strikta regler i staden och det är ofta em. som blir straffade på BB torget i solnedgången. Annars har dem väldigt ofta strandpratyn eller förbjudna äventyr i skogens utkant där dem hoppar i vattnet från tjocka grenar. Sofie jobbar ibland hos Gene med att fixa förvaring och proviant till hans lektioner eller till att ställa in böcker i bokhyllorna i hans bibliotek. Annie och Hallie jobbar på caféet på andra sidan gatan, det är väldigt poppis, det ligger i byn men det är mot en sjö i är väldigt soligt lagt med mycket gäster. Dem som håller i stadens regler kommer varannan kväll och tar hälften av dagens kassa. Sedan går dem patruller 08:00, 12:00 och 20:00 varje dag.

I deras värld finns viss bortglöms magi och i deras forna rike fanns båda sjöjungfrur och lejon att rida på. Där sken alltid solen och den stora stranden med turkost vatten vid slottet var fri för alla att bada på. Det var ett fredligt kungarike utan kupol eller patruller, om tjejerna klarar sitt uppdrag kommer deras föräldrar troligtvis få allt tillbaka så att de flesta i riket bor i byar nära eller i själva stora riket. Namnet är sedan länge glömt bland folket men deras hopp finns fortfarande kvar.

Det var lite fakta och har ni andra frågor eller förslag är det som sagt bara att fråga!

------------------------------------------------------------------------

Hoppas ni är nöjda, kram /J, P

När vinden viskarWhere stories live. Discover now