Moja BFF

213 8 56
                                    

Dugo sam razmišljala o naslovu za ovaj Part ali sam shvatila da nije poenta u naslovu nego o osobi kojoj posvecujes.

Neću joj dati da vidi dok ne zavisim. Jeci ovaj part je samo za tebe.

Jeci I ja smo se upoznale u zabavištu tj bile smo osuđene jedna na drugu jer smo zajedno išle u zabavište, a kasnije i u osnovnu školu.

Nismo od prvog dana bile najbolje drugarice, ne, ne. To je došlo mnogo kasnije, zahvaljujući jednoj osobi sa kojom se odavno ne družimo mada ja sam joj zahvalna što je Umešala prste i naterala nas da provodimo vreme zajedno.

Ja kao ja sam bila osoba puna predrasuda, smatrala sam da je ona uobrazena i razmažena samo zato jer su ona i njene drugarice bile pametne.

Ruku na srce, one bi i želele možda da se druže sa nama da mi nismo bile toliko odbojne. Tek u osmom razredu smo počele više da se družimo i onda sam otkrila zanimljive stvari o njoj.
Prvo ona se boji mraka(znam Jeci ubices me zašto sam krenula bas odavde).

Drugo ona je divna, brzina i pažljiva osoba. Kada god može ona želi da pomogne.

Pomalo je lenja što se tiče nekih stvari.

Ranjiva je iako uvek pokazuje svoju jaku stranu.

Lako je možete razbesneti (pogotovo ako se zajebete da joj dirate kosu ili kafu bez pitanja)

Užasno teši, ja veoma često plačem i ona je već navikla na mene ali ne ume da teši.

Ta njena nemogućnost da teši nekad je zaista i dobra, Dodjem uplakana i van sebe ona mi kaže par reči ove zapravo :

Da li ćeš plakanjem rešiti bilo šta?

-Prekini sa dramom, goni ga.

-Ako ti umres šta ja da radim?

-Znaš mora se samo umreti. Ne pokušavaj to.

-Znaš da ja ne umem da tešim Jebi se.

Na ovu zadnju rečenicu se uvek krenem smejati kao idiot i sva briga nestaje.

Koliko god da imamo sjebane živote, naš dve smo jedna drugoj ovih deset godina sve.

Nije uvek bilo sve sjajno bojno, imali smo i mi naših čuda svađa i razdvajanja ali uvek smo nalazile put jedna ka drugoj.

Ne bi ovo bio Part o njoj a da ne pomenem neke stvari koje sam upravo sa njom radila prvi put.

-Prva depilacija (depilirala nas drugarica ruke, sreća moja pa sam cosava.)

-Pijanstvo (napila sam se od vodke pa povracala sam dok mi je ona držala glavu)

-Prvo ispijanje kafe, alkohola.

-Prvo laganje njene mame i moje (ona je bila u kazni pa smo lagale i bezale u centar.)

-cigarete (ružna navika priznajem ali sta je tu je bio je u pitanju iv 120s koji smo nas četri popusile.)

-Javni blam(dalje neću pominjati mada ona zna o čemu se radi .)

-Moja prva ljubav (njen brat ona nas je upoznala).

Verovatno ima još mnogo stvari koje sam upravo sa njom uradila prvi put ali ove su mu nekako najdraže i podsećaju na neko nevino doba kada smo bile slobodne probati sve.

Ja sam dosta impulsivna osoba, radim stvari po osećaju da veoma  često to dovodi do svađe ili nekog sranja ali Jeci je uvek bila tu da me trgne (opameti) pre nego napravim neku glupost zbog koje ću se kajati.

Ne bi ovaj ceo Part bio o nama dvema da ne pomenem decu. Naime kada sam ja rodila Kaju mi smo bile igrom slučaja razdvojene. Ona je bila u gradu pa smo se retko viđale mada to nije oslabilo naše prijateljstvo.

Evo još jedne situacije koju ću pomenuti bez njene dozvole nadam se da se neće naljutiti.

Ona je tada bila trudna sa Natalijom a ja sam gurala Kaju u kolicima, pitala sam je šta nosi rekla mi je ponosno devojčicu a ja sam joj rekla to će biti moja snajka.

Da verovatno čudno i smešno tad od mene s obzirom da sam imala ćerku kako će to dete biti moja snajka?

To pitanje je i sama pitala a odgovor je jednostavan rodicu sina. To sam naravno i uradila godinu dana kasnije. Rodila sam Jeci budućeg zeta.

Sad se njih dvoje slažu ko rogovi u vreći ali znate kako se kaže "ko se tuče, taj se voli". Biće Nata moja snajka već vidim.  Čak sam i nju naučila da ko god da pita da kaže da je moja snajka.

Sad moram pomenuti i Voju jer njegovo rođene i uopšte saznanje da je trudna sa njim je bio veoma poseban događaj za mene.

Jeci je u to vreme radila praksu kod nas u ambulanti i planirali su dete, (Voju) otišla sam do nje kao i svako jutro što sam radila, prvo hleb pa odlazak kod nje.

Kada mi je rekla da je trudna, moja radost je bila neizmerno velika. Iako imam mnogo sestra ona mi je ubedljivo omiljena sestra. Ne nismo u krvnom srodstvu ali ja je volim i tretiram kao da nas je jedna majka rodila.

Od kada se Voja rodio ja govorim da je on moj i da ga je njega rodila meni. Kako bi Jelena rekla ja njih sve previše  "mazim"  i dopuštam im sve.

Pa ne mogu da kažem svaki put kada je u pravu tako da pitanje mazenja ne mazenja Ostavicu za drugi put kada i sama budem znala odgovor na to pitanje.

Čini mi se da srećem sa teme usput zbunjujem sve okolo ali ja sam Takva, poprilično zabunjena osoba.

Kada bi ste pitali bilo koga šta ona voli najviše na svetu svi bi rekli knjige. Pa ja sam izgleda jedina njena drugarica koja joj nikada nije poklonila knjigu...

To nije zato što ja nju ne volim ili ne znam šta ona najviše voli nego zato što jednostavno ne želim da budem kao svi drugi.

Moji pokloni su uvek jedinstveni i blago rečeno unikatni, uvek joj kupim neku sitnicu koja joj je potrebna i koju koristi svaki dan i koje je podsećaju na mene svaki dan. Trudim se da budem uvek pored nje čak iako nisam tu fizički.

Da moji pokloni imaju upravo tu namenu da budem sa njom uvek kada god sam joj potrebna. Mi kada nismo zajedno mi se dopisujemo zovemo i mislimo jedna na drugu.

Najgori je period kada su deca bolesna pa ne možemo da se družimo ali internet to nadoknaduje. Sada mogla bi pisati o njoj do sutra ali moram ovde da prekinem imam dobar razlog.

Nadam se da ste uživali u skraćenoj verziji koju sam objavila zbog nje, imati prijatelja kao što je Jeci je stvarno dar od Boga. Ovo je za tebe volim te puno!  Za sve ostale vaša neobično obična

DramaQueen <3

All About MeWhere stories live. Discover now