Oltar Za Davida

48 8 23
                                    

Prvo da se izvinim obećala sam drugo nešto ali jednostavno nisam odolela a da ne podelim sa vama jedan od mojih najvećih blamova.

Prvo moram da naglasim ja sam veoma glasna osoba, i kad normalno pričam derem se, zašto je to važno shvatićete uskoro.

Cela ova priča je počela nevezano kao i svaka druga dobra priča. Sedeli smo kod nas, Jeci, Dušan i mi napravno. Ispijali kafu i ubijali vreme i dosadu. Jec je primetila trepavicu koja je otpala Šanetu i krenula onu dečiju igru sa njom(valjda znate o čemu pričam?).

Ja sam lupila pa ostala živa, kao i obično, da bi mogla da je zadrži i da uzme kosu.

Pitanje njih dvoje je bilo ali zaboga zašto?
Opušteno sam odgovorila pa da napravi oltar da te obožava. Tu smo krenuli da se kidamo od smeha i Jeci bi dodavala na listu koje stvari je još trebaju za taj oltar.

Poput zuba, majce, čarapa itd. Ali tu se šala nije završila nego smo je unapredile, pošto je ona "pravila" oltar za Dušana a posle i za Milana.

Bio je red da i ja to radim, počele smo sa sprdnjom van Davidovog znanja pa je meni pripao posao da njega "obožavam".

Svaki put kada bi došla do Jec ja bi tražila neki nerazumni predmet za obožavanje poput kose, pikavca, šolje, krvi i još mnogo gluposti. Naravno ja i moje lude ideje pitam se kad ću odrasti, verovatno nikada.

Bilo je leto i Jeci i Davidu je dolazio prijatelj iz Čačaka, Marko, zna ga David preko igrice znam, znam mnogo nepotrebnih informacija. Naime on je trebao da ostane tu par dana.

Jec me je zvala na kafu i obavestila me o gostu. Znala je da ne volim da dolazim kada ima goste, ali me je lepo zamolila da ipak dođem.

Moje prvo pitanje da li je zgodan i lep taj njen gost?
Iako sam udata volim da naparim oči dobrim muškaracem, a ko još ne voli, molim vas?

Jec je rekla da nije gledala i zamolila me da se pristojno obučem i ponašam. Prvo je bilo lako sređeno umesto kratke suknjice duže pantalone. A ponašanje, pa trudila sam se, jesam zaista.

Stavila sam Miloša u kolica i za deset minuta sam bila kod nje, muškarci su bili za kompom. Nisu nas dve ni pogledali, igrice su bile važnije, naravno.

Jec je iznela veš i počela da širi a ja sam  "pomagala". Stojala sam pored i sprdala se,nešto sam i dodavala .

Počela je širiti  Davidove stvari i ja sam zgrabila kao bojagi pomirisala i rekla da nosim kući da stavim u oltar. Tu smo počele da se smejemo i ja sam pričala o tome kako Balavim na Davidovu sliku u oltaru. Inače drala sam se kao idiot a štrik je blizu prozora gde je komp.

Jec me je uzaludno utišavala a onda je shvatila da su ovo dvoje napolje i stavila mi ruku na usta. Počela je da vrišti od smeha a ja sam poželela da se zemlja otvori.

Ali ne tu nije bio kraj, krenuli su po pivo i sasvim sigurno su me čuli, imali su uvrnute poglede ali su ćutali. Pitali su da li mi želimo pivo, Jec je odmahivala glavom, a ja budala rekla da, naravno.

Ja plus alkohol jednako katastrofa. Mislim da je dovoljno reći da je svaka moja reč bila blam i moja drugarica da me spase dalje sramote i ispiranja rakije me je uljudno zamolila da idem kući. Ja sam joj samo šapnula da idem da obožavam Davida i nasmejale smo se i pozdravile.

Jec da nije bilo tebe verovatno bi se skinula gola posle par rakica ili bi pevala a to nije prijatno iskustvo znaš i sama zato hvala ti puno. To bi bilo to, nadam se da ste uživali do nekog sledećeg puta

Ostanite dramatični

Vaša

DramaQueen <3

All About MeWhere stories live. Discover now