Kraj...

50 4 21
                                    

Pozdrav ekipa, temu koju danas obrađujem je rastanak nakon duge veze. Ili razvod braka gde ima dece. Svi smo to prošli bar jednom u životu.

Za ovu divnu temu zahvaljujem mojoj vernoj čitateljki koja nikad nije odustala od mene iako nisam bila dugo tu i zamalo da odustanem od pisanja.

LoveIsShit o tebi pričam.

Ja lično verujem u pravu ljubav, onu što traje ceo život i zbog koje osećamo leptirice u stomaku bez obzira na sve. Ponekad nas vreme razdaljina i okolnosti nateraju da se odreknemo takve ljubavi i da se zadovoljavamo nekom manje vrednom ljubavlju.

Započnemo vezu sa puno nade i oduševljena, leptirici rade i neko vreme sve je kako treba i vreme odmiče. Leptirice zameni poštovanje a ljubav zameni navika.

Ubedjujete sebe da je to upravo ono pravo ali nešto nedostaje, kida vam dušu i imate osećaj da se gusite.

Razmišljate da nije u redu tako da se osećate ipak ste par godina zajedno, znate sve jedno o drugome, ali opet se osećate nepotpuno i srecni ste samo kad niste zajedno.

Prepoznajete simptome i ako imate sreće može sve da se popravi, u pitanju je samo kriza. Potrudice se oboje i uspavana ljubav će se probuditi.

Nažalost nije uvek tako,nekad je ljubav ubijena sitnicama koje smo predugo ignorisali i počinjemo da shvatamo da je voljena osoba postala sve sem toga.

Mučimo sebe pitanjima gde smo pogrešili ili šta smo mogli da uradimo bolje da do toga ne dodje. Istina je da na kraju ne postoji samo jedan krivac.

Za svaki kraj kao i za početak potrebno je dvoje,nekad za sreću je potrebno više od same ljubavi. Vremenom se udaljavamo od partnera i ako ne radimo na našoj vezi ona odumire dan za danom.

Osećaj krivice kada shvatite da je kraj veze,i da se gusite je nepodnošljiv. Ali nekada ste previše tvrdoglavi da prekinete nešto što vas jako dugo ne čini srecnim i nastavljate.

A onda se desi,prvi odgovor organizma na prekid je šok. Ne možete da verujete da ste baš vi oni koji ste ostavljeni iako ste uložili toliko vremena i nade i ljubavi u tu vezu. Vaše srećni do kraja života se završilo tog dana.

Placete danima, tugujete i prestajete da jedete,ubedjujete sebe da ste mogli probati da spasete vašu vezu od koje ste odavno odustali ali zbog straha od samoće više ne vidite stvari zbog kojih ste hteli kraj u početku.

Odjednom vidite samo lepe stvari koje ste proživeli, one mrvice sreće kojima ste se hranili svo ovo vreme. Pokajete se i pokušate da obnovite staru vezu da počnete iznova ali....

To ali svima sreću kvari ,opet ste na početku ali ubrzo vam smetaju iste stvari zbog kojih ste se na početku i rastali.

Mrzite sebe zbog nepoštovanja svojih odluka, partnera jer je posustao i vratio vam se iako i sam zna da je vaša ljubav mrtva.

Zbog slabosti i zbog straha od samoće počinjete ponovo da šetate kroz devet krugova pakla koji ste sami sebi napravili.

Odlasci kući kod partnera kog više ne volite postaju sve teži a osećaj težine sve gori. Zapitate sebe zašto to uopšte radite a onda se setite svih lepih stvari koje ste preživeli i pokušavate iznova.

Vremenom shvatite da nije vredno i da samo bezpotrebno mucite sebe i drugu osobu,i odlučite se na odluku od koje niste trebali odustati ni prvi put.

Raskinete lošu vezu ili prekinete loš brak jer bez obzira koliko se trudite i ulažete nade i volje jednostavno ne ispunjava vas više.

Nije se dovoljno radilo na početku ljubavne priče i praznina koju osetite postaje samo veća i upadate u sve gore stanje.

Naravno tu su ona divna pitanja koja slede od osoba koje su vam najbliže: "Zašto?" "Bili ste tako savršen par ,mislili smo trajaće zauvek." Istina je da niko nije bio u vašoj koži i nije osetio ono što vi osećate.

Niko ne zna koliko vam je bilo teško i koliko ste se zaista trudili da uspe. Polagali ste sve nade. I ko je na kraju krivac? Naravno neki od nas vole da okrive partnera za neuspeh ili pak sebe za kraj veze ali ne treba se opterećivati sa tim na kraju.

Treba se fokusirati na važne stvari i opet izgraditi sebe iznova iz krhotina koje su ostale posle raspada dugogodišnje veze.

Svaka duza veza nas menja, nesvesno se prilagođavamo osobi koju volimo i radimo sve što se očekuje od nas. Zaboravljamo na stvari koje smo voleli a ostavili po strani da bi se posvetili osobi koju volimo i životu.


Ne nije sve crno iako će se na početku činiti tako ,ostali ste bez partnera ali dobili ste priliku da ponovo upoznate sebe, da se pronađete i sakupite.  Priliku da naučite gde ste pogrešili u prošloj vezi i na čemu treba poraditi u sledećoj.

Naravno nijedan kraj nije lep i ne želimo ga uvek ali treba gledati pozitivnu stranu svega.  Dobijamo novu šansu za ponovno zaljubljivanje ali prvo u sebe jer sa svakom vezom gradimo se i rastemo. Jedino ako volimo i cenimo sebe i drugi će nas voleti.

Ne bojte se iskazivanja svojih osećanja, ako ne osećate isto prema partneru budite iskreni rizikujete, ako je pravo opstace. 

Nadam se iskreno da ste uživali, sve to je mnogo teže kad imate decu ali ne treba se bojati i priznati da nekog više ne volite.  Takve stvari se dešavaju jednostavno.

Budite hrabri, iskreni i uzdignute glave samo napred jer na kraju dana nije bitno ničije mišljenje sem onog vašeg sa kojim lezete da spavate.

Ako vas ne razumeju to je njihov problem, zapamtite nikada ne možete svima da udovoljite ali možete sebe učiniti bar malo srećnijim.

Ps. Slobodno mi pišite teme koje želite da obradim, rado ću odgovoriti na svaku temu.

Do sledećeg puta vaša kraljica drame...

All About MeWhere stories live. Discover now