Novi Zakoni Ljubičastog Carstva

48 8 53
                                    

Uh koliki naslov, već sam Crkla. Za početak pozdrav građani mog ljubičastog carstva i svima vama koji ćete tek biti. Kao što sam već najavila ovde ćemo glasati za nove zakone.

       Glasaj za Tinu!

Jer svi koji budete glasali dobijate bulevar u mom ljubičastom carstvu. Ja kao vaš predsednik i kraljica često imam mnogo posla i nemam vremena za moje građane ali kao i svaki dobar predsednik ja imam nešto za sve vas!

Obećanja! Obećavam da ćete uživati u mom ljubičastom carstvu.

Sad za vas neobaveštene ima nastavak u Jecinom randomu o mom carstvu pa možete pogledati toplo preporučujem.

Ali pre nego što počnemo sa novim zakonom moram da vam opišem malo savršeno carstvo za koji je čak i moja draga Jec ostala nedorečena.

Ljubičasto carstvo je izmišljeno mesto! (strašna informacija znam, nije za one sa slabim srcem ali jeste)
U njemu sam dobro predpostavljate ja predsednik. Izglasao me narod za nevidljive pare koje sam obećala.

Ljubičasto carstvo se sastoji samo od bulevara koje sam takođe podelila u izbornoj kampanji. Svugde se naravno nalaze slike vašeg omiljenog predsednika, naravno mene koje svi konstantno obožavaju.

Ne zato što im prva Dama preti ili ih predsednik zeleno bije, ne nipošto to sve fin narod oni to rade jer vole narcisoidnu mene.

Ljubičasto carstvo je obojeno u samo jednu boju. Nikada nećete pogoditi koju!

LJUBIČASTU!

Bravo za prvi red mojih čitalaca koji su pogodili!

Sve je ljubičasto, apsolutno sve! Čak i zemlju i biljke farbamo u tu boju. Volite milkinu kravicu?

Mi imamo njihove kravice na sve strane! Ljubičasta krava je postala sveta životinja

Mnogi će se pitati a šta je sa verom? Pa i to pitanje smo lako rešili! Postoji samo vera u Boga jer ako ne verujete ko će vam račune platiti?

Ono je veliko! Nema granice i ograničenja! Nema svađa ratova niti ičega. Pa dobro bar nije bilo sve dok... Vlast mi je izmicala i novi zakoni su bili neophodni.

Sad ovde treba da pišem o novim zakonima ali prvo par reči o starim pošto ih niko ne zna. Ukratko stari zakon je bio:

Svi moraju voleti ljubičasto.

Posle kratkog vremena shvatila sam da bi ostala na vrhu moram napraviti kompromis i organizovala sam skupštinu.

Naša draga Kraljica miniona i predsednik žutog dela carstva prva se pobunila. Nije bilo dosta što je dobila državu i obojila u žuto nego je htela više.

Dobila sam takođe kritike i od Kraljice ozbiljnosti i predsednice zelenog dela carstva jer sam previše neozbiljna za svoje godine.

Na kraju su došle pretnje i od Kraljice vanzemaljaca i predsednice plavog dela. (za sve koji niste znali vanzemaljci su plavi, sva obmana leži u tome da ih ne prepoznate kad dolaze i zato sami podvaljuju neka zelena bića i govore da su oni.)

Ja kao predsednik sam htela bar nekog na svojoj strani pa sam podmitila predsednicu žutog sa narukvicom za koju je gospođica plavo saznala i vanzemaljci su oteli narukvicu.

Morala sam brzo da reagujem! Obećala sam narukvice za sve i krenula u masovnu proizvodnju. Onda se gospođica zeleno obratila i rekla da je ne volim i tu sam brzo reagovala i obasula sam je ljubavlju.

Moje carstvo je bilo pred raspadom, skupština je bila hitno potrebna!

Kraljica Miniona i vanzemaljaca su pričale trista na sat iako je sastanak uveliko počeo. Kraljica ozbiljnosti je dovela gospodina Zanovetala na sastanak i sa njim počela ozbiljne teme.

Pozvala sam kraljicu spama u pomoć ali ona je imala gužvu u svom carstvu pa nije mogla doći. Novi zakoni su bili neophodni i zamolila sam za pažnju i za predloge.

PŽ: Ja predlažem da sve obojimo u žuto!

PT:Ali ovo je ljubičasto carstvo?!

PŽ: Predlažem i promenu imena onda.

PP: A zašto žuto? Što ne bi bili plavi?

PT: Ovo je nastavak o ljubičasto carstvu! Promena imena ne dolazi u obzir. Dobili ste delove a sad moje dame uozbiljite se i molim vas razumne predloge.

PZ:Ja još nisam dobila bulevar. A i mogli bi se zvati zeleno carstvo. Zelena je najlepša boja. Jer ako ne budete slušali pustiću Zanovetala na vas.

Kž: Tako moje usvojeno dete preti? Pustiću ja minione na vas!

PP: vanzemaljaci u napad!

Pošto stara obećanja nisu više vredela, počela sam sa novim. Ekonomija je otišla dođavola. Niko nije plaćao porez niti išta a vernika sve manje.

Moje predsednice su pretile meni i morala sam da pitam narod za nove zakone.

Mišljenja su opet bila podeljena pa sam na kraju donela zakone sama.

TININ ZAKONIK

1.Svi moraju voleti ljubičasto, osim ako ne živite u plavom ili žutom, zelenom delu carstva.

2. Svi moraju verovati u Boga. Jer ko će vam plaćati račune?

3. Reč prve dame i predsednika žutog se vrednuje samo u posebnim prilikama kada sam ja nedostupna

4. Svi moraju da se smeju šalama predsednice plavog

5. Da slušaju savete predsednice zelenog

6. Svi zakoni Ljubičastog Carstva moraju se slepo slušati i poštovati.

Pošto su svi bili zadovoljni zakonima doneli smo uredbu o danima kada slavimo boju žutu, plavu i zelenu i tada se svi oblačimo u te boje.

Tako sam rešila sve i svi su bili zadovoljni. Nadam se da ste i vi bili zadovoljni ovom mojom sprdnjom. Pitajte me šta god hoćete i predložite mi temu sprdam sve nemam problema sa tim. Do sledećeg puta voli vas vaša jedna jedina Kraljica drame!

All About MeWhere stories live. Discover now