Izbor za Bff

33 2 16
                                    

Jednom davno iza sedam brda sedam dolina,sedam gora živela jedna kraljica. Ona je imala svoje ljubicasto carstvo koje je delila sa četri najdivnije osobe. Mada kako to uglavnom biva, ne može biti 5 carstva u jednom pa se kraljicina usvojena ćerka prva povukla.

Odselila se daleko i osnovala svoje plavo carstvo. Kraljica drame je to teško podnela, pa je pisala testament i izbacila svoju naslednicu iz njega. Postala je previše dramatična pa je i njena najbolja zamena odustala od nje.

Posle surovog rata ljubicastom i žutom bojom, i vladarka žutog carstva se odaljila i osnovala svoje žuto carstvo gde za kraljicu nije bilo mesta.
Videvši propast vladarka zelenog dela se povukla ,povremeno obilazeći jadnu kraljicu koja nije prestala da plače i drami.

Kraljica je počela da posustaje, carstvo se raspadalo, mnogi su krenuli na njen tron. A onda tri duge godine kasnije kraljica je došla na brilijantnu ideju.

"Oporavicu svoje carstvo samo mi treba nova bff"

I tako je sve počelo....

Okupila je sve svoje saradnike koji nisu pobegli glavom bez obzira od nje i rekla im da pišu i traže novu bff za nju ,oglas je izgledao ovako:

"Čujte i pocujte, vaša jedna jedina neponovljiva traži novu osobu za obavljanje dužnosti kraljicine bff. Posao podrazumeva sledeće: Da trpite kraljicu u svakom trenutku, da saslusate sve njene drame,da se složite da je ljubicasta najlepša boja, da budete uz  nju i u dobru i zlu, i najvažnije da ne očekujete ništa od nje sem drame."

Poprilično jednostavno, mislite?  Kraljica nije menjala bff godinama i to je bio veoma težak zadatak za nju,mnogi su se odazvali pozivu. Kraljica je sedela na tronu i listala prijave a onda je svela svoj izbor na troje.

Organizovala je ogromnu žurku, sve je bljestalo u ljubicastoj boji. Njeni saradnici su čak pozvali i vladarke okolnih carstva ali se samo vladarka zelenog odazvala.

Sedeći na svom tronu rešila je lično da ispita kandidate i dodje do odluke. Prvi kandidat je doneo kovčeg pun zlata i raskošno cveće.

KD: Zašto misliš da si baš ti kvalifikovana za dužnost bff?

K1: Moja kraljice, donela sam poklone i uradicu sve za vas.

KD: Fanatik,Pih. Dodelite joj bulevar nek se skrasi ovde ali sledeći.

SM: Ali kraljice,nemate bulevara više.

KD: ( besan pogled) stvorite još bulevara, briga me.

*****
Drugi kandidat je doneo slatkiše i kuce.

KD: Zašto misliš da si baš ti kvalifikovan za dužnost bff? Misliš da je to lak posao ?

K2: Pa ja sam bivši muž od prethodne bff, mislim da bi sjajno obavljao posao a i prednost je znam vas ceo život.

KD: Pa mogao bi ali... Nekako te ne volim.

K2:( zeva u čudu) Moja kraljice.

KD: Sada znam ,ne održavas obećanja.  Dodelite mu bulevar tik uz žuto carstvo da se nauči pameti.

Sledeći kandidat je došao sa slatkišima i momcima. Kraljica se obradovala pomislivsi da je konačno našla pravu osobu. Postavila je isto pitanje ali se razočarala.

K3: Zato što svi žele da se druže samnom .

KD: Meni treba osoba verna samo meni zaboravi nisi ti za taj posao.
Dodelite joj bulevar u znak zahvalnosti za ponudu

(******

Poražena kraljica je otišla u svoju ljubicastu sobu i bacila se u ljubicasta carsave i zadramila.  Smak sveta je bio na pomolu ali onda je uletela u sobu vladarka zelenog carstva.

SM: Daj trgni se, ima još kadidata.

KD: Nijedna kao ona. ( ridala je)

SM: Traži original a ne kopiju nekog.

KD: ( pogledala je u nju suznim očima) Da li bi ti bila moja bff?

SM : Bilo bi mi zadovoljstvo moja kraljice.

I od tog dana kraljica je bila srećna, dramila je za sve čak i za sitnice ali je imala svoju već uz sebe i to joj je bilo dovoljno.

*****

Pozdrav ljudi nadam se da ste uživali u mojoj maloj pricici, ljubicasto carstvo se vraća i vaša kraljica jača nego ikad.  Ps sve je potrebno izmišljeno i svaka sličnost sa stvarnim osobama je namerna.  😁😁😂😂😂

All About MeWhere stories live. Discover now