Prvi Maj

51 6 116
                                    

Naše društvo ima opis o nama detaljno u Jecinom randomu. A ja sam ovde da dočaravam ili opisem onako kako se ja sećam pojedinih događaja.

Pa da počnemo slažete se?

Prvi maj je veliki događaj svi se napiju i kasnije se jedva sećaju svega. Miki i ja smo imali par čudnih proslava za pamćenje ali ova je meni lično najdraža.

Bila je to proslava prvog maja 2015. Organizovana je bukvalno u dva sata, usput i u hodu.

Cela priča je krenula potpuno nevezano, pili smo kafu kod nas (tj pola društva David, Dušan, Milan i jA). Bio je 30 april , sedeli smo napolje i pravili planove za sutra.

Dušan je došao na sjajnu ideju kako bi mogli slaviti zajedno. Počeli smo raspravu oko mesta gde će se održati žurka.

Kod Jeci i Davida nije moglo jer su oni živeli tada sa njegovom mamom pa žurka nije mogla biti kod njih. Dušanu tata ne bi dozvolio, pa dok su oni smišljali mesto ja sam predložila da to bude kod nas.

Svi su se oduševili tom idejom, David je otišao po kola i Jelenu i odlučeno je u sekundi bukvalno da idemo za Zrenjanin po meso i piće za događaj.

Da takvi smo mi padaju nam lude ideje na pamet i bukvalno odmah ih pretvaramo u delo. Pola sata kasnije svi smo se našli na pumpi sipali gorivo i putovanje je počelo.

Muškarci su se usput trkali zvali međusobno a Jec je meni mahala i ja njoj, nismo bile u istim kolima bilo nam je dosadno. Njihovo trkanje do Zrenjanina je bilo praćeno trubljenjem ostalih vozača.

U Zrenjaninu je odlučeno da će na našu "privatnu"  žurku doći i Tanja (tadašnja Dušanova devojka) koju smo u gradu pokupili.

Moj stav :Što više to veselije!

Jecin stav (ispravi me ako grešim) :mi nju ne poznajemo dovoljno za ovako nesto.

Jurcanje po gradu i zezanje usput nije bilo ništa naspram onog što nas je dočekalo kada smo došli kući.

David je bio neobično raspoložen i rekao je da smo Jec i ja slobodne od spremanja roštilja da će to ini odraditi.

MI smo bile u fazonu super možemo da pijemo, ali prvo smo morale "svojevoljno"  da pomognemo.

Oni su napolje pekli roštilj i pili pivo a mi smo unutara zabavljale decu i seckale luk.

Onda smo počele da pijemo, mogu da kažem da mi je samo prvo pivo teško sklizlo, pošto smo se ugrejali puštena je muzika, deca su izletela napolje da se vrzmaju i jedu roštilj. Jec je pustila našu muziku na kompu a oni iz kola njihovu (kontam da su me komšije mrzele zbog buke). Izlazile smo na smenu obilazile decu, ja sam đuskala i unosila alkohol za nas dve i zapitkivala kada će biti gotovo da jedemo.

Pozvala sam Tanju da dođe kod nas jer je jadna sedela sama sa tri muškarca i očigledno se dosadjivala. Jec opuštena zbog alkohola je u tandemu samnom zbijala samo nama poznate šale koje niko osim nas ne razume.

Pošto je već pao mrak roštilj je konačno bio gotov, napravljene su urnebesne slike tog događaja došlo je vreme da se jede.

Svi smo bili pomalo pripiti i izgladneli pa smo navalili na roštilj kao vukovi a onda je došla i Bika. 

Prvo što je napomenula jeste da se ne zadržava jer žuri na proslavu drugog prvog maja i pitala jer imam rakiju. Ne bi ja bila ja da nemam sve, pa i rakiju za drugaricu.

Uvela sam je unutra izvadila rakiju i dala joj, kada smo to dokracije nastavile smo sa pivom.

Onda jer je bilo kasno deca su stavljena na spavanje a žurka se nastavila napolje. Bika nas je pozdravila i otišla.

Jec I ja smo išle okolo pevale i na smenu proveravale decu. U jednom trenutku mom dragom mužu je palo na pamet da bi trebao da se skine i preskače vatru koju smo upalili i to je i uradio. Skinuo se i preskočio vatru, David je vristao od smeha i zamalo da uradi isto na sreću odustao je od ideje.

Ubrzo zbog alkohola smo se smejali svemu svi. Palili smo ogromnu vatru pili, jeli sprdali se, u nekom delu večeri Bika se vratila i dovela je Sasu.

Bika je bila vidno pripita i ispale su joj cigare dok je dolazila. Kada je shvatila da joj nema cigara okrenula je propoved ka nama koji smo seli i jeli roštilj. Mislila je da joj je neko sakrio cigare da se nasali i izgovorila citiram :

"Nije stvar u cigarama, to je stvar principa ".

Tanja tada totalni autsajder je shvatila da su joj ispale i potrazila ih našla i vratila Biki. Tada smo se sakrile u supi da pričamo i popušimo te iste cigare zbog kojih se vodila rasprava minut ranije.

Sedele smo i pričale svakakve gluposti tada se i Tanja opustila i lupale smo gluposti nevezane stvari jedne za druge.

Pošteno smo se ismejale i izglupirale a pošto je Bika bila voljna da peva i penje se na sto, Dušan je rešio da spasi svoju sestru poštenog blama od pada dole sa stola ili cascenja drugih svojim "pevackim" mogućnostima I rekao je malo posle ponoći da idu kući.

Normalni ljudi bi tu proglasili fajront bili smo mrtvi pijani i padale su nam na pamet gluposti ali mi nismo normalni inače.

Jec I ja smo otišle po Sašku njenu sestru i žurka se nastavila. Njena sestra i moj brat su filozifirali o životu pošto oni jelte sve znaju. Jec i ja smo koristile nas jezik pogledom i crkavale od smeha a moj muž se glupirao okolo. David mu se pridružio i bilo je jako teško sprečiti dve pijane budale da odu da se potuku, voze pijani kola, škripe gumama izvode striptiz ili polete.

Milanu se oko tri sata prespavalo i legao je kod vatre koju je David lozio kao da mu život zavisi od toga balama deteline.

Miki je zaspao i bilo je vreme za kraj, svi smo bili mrtvi umorni, i nastavili bi sutra svakako. Saša i Saska su nastavili da sede i pričaju a mi smo se povukli u krevet svi.

Jutro prvog maja za mene je osvanulo u sedam ujutru kada me je moj brat budio da pita gde da legne da spava. Ustupila sam mu moje mesto jer svi ostali kreveti su bili zauzeti i uslikala njegovo spavanje pored zeta.

Usunjala se u sobu kod  Jeci i njih uslikala i otišla da skuvam kafu. Inače Saša je celu noć muvao Sašku da bi na kraju otpratio je kući. Ostali su drugari ali samo to.

Kada je ostalo društvo ustala sledilo je ispijanje kafe proterivanje i dremanje ko je gde stigao. Prisecanje tj sklapanje komplet slike. Druženje i pregledanje slika.

To bi bilo to, ukratko sažeto, ako vam se dopada imam još ovakvih priča za vas. Do sledećeg nastavaka

Ostanite dramatični

Vaša

DramaQueen <3

All About MeWhere stories live. Discover now