Prijsteljstva

40 11 5
                                    

Mislim da ovo niko ne očekuje od mene, ali ipak sam htela da prodiskutujem sa vama o jednoj meni bitnoj i ozbiljnoj temi.

U svetlosti poslednjih događaja, rešila sam upravo o tome da pišem. Pa da vidim i sama moju stručnost u toj temi.

Šta je ustvari prijateljstvo?

Po meni to je bezuslovno poštovanje i podrška za osobu koju smatraš prijateljom. Poverenje i vreme za tu drugu osobu, koju smatraš prijateljom.

Kako prepoznati prvog prijatelja?

Moje lično mišljenje jeste da pravi prijatelj se stalno dokazuje. To je osoba pred kojom možeš biti ti, ne moraš glumiti da bi mu se dopao. To je osoba sa kojom se smeješ, plačeš deliš i dobro i zlo. Pravom prijatelju možeš poveriti sve, pa čak i život a da znaš da te neće izdati.

Da li verujem u muško ženska prijsteljstva?

Mislim da sam to naglasila više puta. Verujem u tu vrstu prijsteljstva. Ja lično imam prijatelja od malih nogu i nikada nismo pogledali jedno drugo u drugačijem svetlu osim prijateljski.

Šta može da poljulja pravo prijateljstvo?

Nedostatak razgovora, ma koliko je vaše prijateljstvo jako, svaki oblik nepoverenja može uništiti to. Nekad ne razgovaramo sa prijateljem iz straha da neće razumeti, ili pak da mi nećemo razumeti njega.

Tipične greške?

Tipične greške koje pravimo jeste da ne dozvoljavamo drugoj osobi našem prijatelju da nas "optereti" svojim problemima i potrebama. Jednu stvar da vam kažem  što sam i sama naučila. Pravi prijatelj je uvek voljan da vas sluša.

Nijedan problem nije premali za njega, on može i želi da sluša sve probleme koje želite da podelite sa njim.

Dokaz prijateljstva

Rekla bih da pravi prijatelj se najviše dokaže kada je najgore. Ako pobegne kada ste u problemu to nije prijatelj to je kukavica.

Moj otac je stalno govorio pravi prijatelj se prepozna ako kada mu kažeš da si ubio čoveka on uzme loptu da ti pomogne da ga zatrpaš.

Čudna metafora slažem se ali imao je još jednu.

Ako na podu imaš veliku gomilu smeća, pravi prijatelj će ti pomoći da središ i očistiš a "prijatelji" će se zgroziti i pobeći.

Tada nisam shvatala njegove metafore ali mislim da su čovek i smeće ustvari problemi.

No sada da ne ispadne da vam ja prosipam pamet i da sam ja najbolji prijatelj na svetu, sa žaljenje moram da kažem da nisam.

U poslednje vreme sam bila jako Sebična. Moj prijatelj, moja najbolja drugarica prolazi kroz specifičan period u svom životu i bila sam joj potrebna.

Umesto da ostavim sve i budem pored nje, ja sam dopustila mojim obavezama i problemima da me zatrpaju.

Bojala sam se da iskreno razgovoram sa njom, jer nisam htela dodatno da je opterećujem. Moja velika greška, ona se više puta dokazala kao prijatelj, trebala sam joj pokloniti poverenje.

Naš ne razgovor je doveo do toga da se mi zamalo posvađamo umesto da sednemo i rešimo problem. Razgovor je bitan i neophodan za negu svakog prijateljstva

Koliko god da je teško nekad priznati svoje greške, mora i to nekad jer pravi prijatelj razume sve.

Još par mudrosti od mene za kraj. Prijateljstvo je drvo koje raste, zalivaj ga ljubavlju i poverenjem, đubri ga razgovorom i razumevanjem i izrašće u prelepo jako drvo i trajaće.

Recite mi vaše mišljenje o ovoj temi, hajde da podelimo iskustva možda nešto naučimo jedni od drugih.

To bi bilo to do sledećeg puta vaša Kraljica Drame! <3

All About MeWhere stories live. Discover now