Kriza Srednjih Godina

43 9 22
                                    

Ako mislite da je ovo još jedan ozbiljan nastavak od mene, grdno se varate. Samo ću vam na šaljivi način pokazati kako ja doživljavam i vidim tu krizu.

Nije lepo biti najstariji, niti zabavno slažete se samnom?  Kada si najstariji od tebe se očekuju pojedine stvari kao što su :

Odgovornost

Pamet

Potpuna pažnja

Samokontrola

I kada dođeš u određene godine i poželiš da uradiš nešto ludo svi oko tebe to nazivaju "krizom srednjih godina".

Ali idemo od početka jer želim da podelim sa vama više tema u ovom nastavku.

Kada ste imali godinu, dve vi ste bili u povlašćenom položaju i starija braća i sestre (ako ih imate) su morali da vas čuvaju i paze, jer vi ste mali i mama mora nešto da uradi.

Naravno da ste uživali u tom položaju dok niste i sami došli u položaj da vi sami čuvate mlađu braću ili decu maminih prijatelja.

Prava gnjavaža verujem, i onda su godine prolazile i vi ste napunili 13 godina. Odjednom ste prestari za paketić, igračke i neke od vaših omiljenih stvari. Od vas se ne očekuje da razbacate igračke i ostavite  vi ste pametno veliko dete koje pomaže mami.

Mogla bi da nastavim da fikozofiram o tome do prekosutra ali prelazim na period 15-18 ili jelte Lude godine. Tada se od tebe očekuje da budeš buntovan, da probaš razne stvari i da zbog toga roditelji čupaju kosu sa glave.

Sve je to u redu kada je najveći revolt u tom periodu da krišom odeš kod drugarice ili na neku žurku.

Ah opet sam uozbiljila part osećam se kao neka baba koja drži predavanja. Ja sam u svojoj šesnaestoj pravila svoje gluposti i nekad se pitam šta bi bilo da sam ja imala nekog da mi kaže da usporim i da ne Žurim da porastem.

Čini mi se da sam skrenula sa prvobitne teme pa ću sad da se njoj upravo vratim. Ovaj čitav Part je počeo tako što smo Jec i ja vodile razgovor o našim prijateljicama sa watt a.

O jednoj od njih sam znala dosta ali o ostalim nisam znala puno i kada me je Jeci obavestila da smo najstarije u grupi u kojoj se dopisujemo zaprepastila sam se, imam 24 godine i u društvu sam najstarija.

Osetila sam se matoro i poželela da uradim nešto ludo što bi uradila sa 15,18 možda i sa 21 godinu. Jec je prokometarisala  da je kriza srednjih godina stigla ranije kod mene.

Imam pitanje, šta je uopšte kriza srednjih godina?

Ako ljudi rade stvari koje vole u određenim godinama  oni su odmah u krizi?

Ja kad napunim 30 namerno ću izlazim  i da ludujem,iako mi ne priliči  to da radim, ko je uopšte postavio takva pravila?  Možemo u svim godinama da ludujemo do neke granice. Čovek je mlad onoliko koliko se oseća u srcu, govorio je moj otac Večito.

Tako da vam kažem ja, kriza srednjih godina je najobičnija glupost. Ako ja imam trideset  godina i volim da se vozim ringišpilom ja sam u krizi?

Dok radimo ono što volimo i nikog ne povređujemo, godine ne bi trebale da budu problem.

Toliko od mene, sada ako imate teme o kojim bi hteli da čujete moje mišljenje pišite mi, udovoljiti ću vašim željama.

Vaša DramaQueen <3

All About MeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu