I Posle Nas, Ponovo Mi

46 10 32
                                    

Veliki pozdrav za sve vas!

Ponovo sam dobila temu za razmišljanje o domatrios, zamolio me je da pišem o jednoj zanimljivoj temi i nadam se da neću izneveriti njegova očekivanja.

Prvo da se izvinim što kasnim sa nastavakom, jako sam bolesna jedva dišem ali ne bojte se držim se ja, iako mnogo dramim veliki sam borac.

Sada prelazimo na našu današnju temu. Nisam bila sigurna kako da započnem i obrazložim vam moje mišljenje ali pokušaćemo nešto. Pošto sam imala mnogo ideja a premalo reči rešila sam da spojim dve ideje u jednu. Pa da počnemo sa temom, Smorila sam i boga i oca sa uvodom, slažete se ?

Da li ste ikad bili u vezi sa osobom za koju su svi tvrdili da ne valja?

Svi bili protiv te veze a vi bili uporni da se borite baš za to?

Zašto je to tako?

Sada neću vas smarati činjenicama nisam guglala, pa ću vam ispričati moje lično iskustvo.

Kada smo Miki i ja započinjali nisu svi bili za našu vezu. Možda jer smo bili previše mladi da se upustimo u ozbiljnu vezu a možda jer su smatrali da nismo jedno za drugo, ko zna?

Istina je da ima pomalo od oba. Ja sam mlada ostala trudna, on bio Bad boy kombinacija do bola.

U jednom trenutku, bilo nam je zabranjeno da se viđamo ali ipak i uprkos tome mi smo ostali zajedno.

Pitanje je zašto? Da li je činjenica zabranjenog voća bila ta što nas je toliko privukla?

Ko je vernik zna za čuvenu Evinu izdaju i branje zabranjenog voća na nagovor  đavola. Pa naš početak je bio sve u svemu to.

Moji roditelji se nisu slagali sa tom vezom isto koliko i njegovi. Moji su bili protiv jer sam bila mlada i naivna a njegovi jer su mislili da treba prvo izgraditi život pa tek onda oženiti se.

Ja sam u tom periodu bila ubeđena da je ceo svet protiv nas i da nas svi mrze. Istina je bili su u pravu, nismo bili spremni, da smo se upoznali kasnije sve bi bilo u redu.

Ostali smo da se borimo za vezu jer smo bili ubeđeni  "ceo svet greši, samo smo mi u pravu."

Bili smo spremni ostaviti sve samo da ostanemo zajedno, međutim trenutak nije bio dobar i na kraju smo se razdvojili.

Nismo bili dugo razdvojeni, samo nekih šest meseci ali to je bilo dovoljno da sagledamo situaciju iz drugog ugla i pokušamo da promenimo stvari koje ne funkcionišu.

Sada osam godina kasnije pitam se šta me je tačno privuklo njemu?

Pošto sam ozbiljno razmišljala na ovu temu (čitavih deset minuta) shvatila sam. Osećaj da je ceo svet protiv nas me je privukao njemu.

Sada pošto sam zamislila sve ovo potpuno drugačije negde na polovini sam zapucala i počela da vas smaram mojim ličnim životom napisaću ovo kako je od početka trebalo biti.

Moje mišljenje zašto idemo osobama koje su po mišljenju mnogih loše za nas jeste jer zabranjeno voće je uvek slađe.

Pojedine osobe se pojave u trenutku kada smo najosetljiviji. Obično su to periodi gubitka i tada iz straha od samoće i odbacivanja pravimo razne greške.

Tada se zaljubljujemo ili vezujemo za osobe koje nisu za nas i to naravno vide svi sem nas. Ta zaslepljenost bolom i iznenadim osećajem potpunosti nas sprečava da vidimo šta ustvari radimo.

Postajemo sebični, uporni da zadržimo osobu protiv koje je ceo svet. Neretko ta se osoba pokaže kao pogrešna za nas i tada povredimo mnogo ljudi.

Ponekad treba saslušati ljude kojima verujemo i koji nas ne žele povrediti. Nek njihovo mišljenje bude naš zdrav razum.

Pošto niste i dalje odustali od mene da pređemo na drugu temu o kojoj sam htela pisati.

Zašto varamo? Zašto se javlja ta potreba u nama?

Stari ljudi kažu "tuđe je uvek slađe"

Mada prevara nije uvek toliko jednostavna za objasniti.

Nekad ne varamo samo iz hira i zato je tuđe slađe. Nekada potreba za varenjem dolazi od nedostatka pažnje ili uzbuđenja.

Muškarci češće varaju zbog nedostatka uzbuđenja ili prostog hira. Retko se zaljublju u osobu sa kojom varaju, i retko ostavljaju partnerku sa kojom zive zbog ljubavnice.

Njihove prevare su uglavnom avanture i nikada ne znače puno.

Njihove prevare su uglavnom svode na beznačajne veze za dizanje egoa i ponosa.

Znate kako kažu?

Osoba uvek traži sa strane ono što nema kod kuće.

Ako se muškarac oseća nevoljno i manje poželjno kod kuće, on traži osobu koja će razumeti i ispuniti potrebe.

Kod žena prevara nikada ne dolazi kao potreba za avanturom. One uglavnom varaju kada su zapostavljene i osećaju se manje poželjne.

Žene neće prevariti osim ako nisu potpuno sigurne da neće biti otkrivene.

Neretko se zaljubljuju u ljubavnika i ponekad ostavljaju porodice da bi bile sa njim.

Prevara kod žena nije samo seks nego i emotivno povezivanje.

Pre nego što nastavim, šta je po vama prevara?

Ovde su mišljenja podeljena, neki za prevaru smatraju samo fizički kontakt a drugi pak za prevaru smatraju priču i flert.

Pošto sam se za ovaj deo potrudila pitala sam neke muškarce šta je po njima prevara.

Većina se složila da svaki vid prisnosti između muškarca i žene je prevara. Takođe su mi rekli da  muškarcima prevara više leži jer se žene previše vezuju i ne umeju imati neobavezne avanture. Takođe su rekli da prevaru nikada oprostili nikada jer žene nemaju pravo na grešku dok oni sa druge strane imaju.

Dok sam pitala žene na istu temu većina je pod prevaru svrstala seks i fizički kontakt i reklo da prevaru ne bi oprostilo. Mada da budemo iskreni skoro svaka žena je bar jednom u životu oprostila prevaru jer se bojala gubitaka voljene osobe i usamljenosti.

Moje lično mišljenje da svi u sebi imamo potrebu da probamo nešto novo i tuđe. Prevara donosi veliko uzbuđenje ali samim tim i veliki bol tako da je bolje da taj poriv u sebi obuzdamo da ne bi bilo previše povređenih.

Unapred se izvinjavam ako sam potpuno promašila temu. Biće bolje drugi put a sada ostavite mi vaše mišljenje o ovoj temi. Do sledećeg puta i nekog novog nastavka vaša Kraljica drame!

All About MeOnde histórias criam vida. Descubra agora