II

573 17 0
                                    

Druhý den ráno musely vstávat v 5:45, aby v 6:00 byly na nástupu v jídelně. Naštěstí tam byly v čas. Pan ředitel přišel přivítat nové členy školy a pozorně si je prohlížel.

"Každý kdo tu je již druhým a více rokem můžou odejít, ti co tu jsou nový, tu zůstanou." Většina studentů odešla zpět na pokoj, ředitel si zbylé žáky prohlížel s ještě větším zájmem. Poté řekl. "Vítám vás na univerzitě v Sietlu, doufám že se vám tu bude líbit a budete zde spokojeni jako já." Usmál se na všechny, až byly vidět jeho bílé, lesknoucí se zuby, poté pokračoval. "Jak jste si zajisté už mohli všimnout, ti studenti co tu byly měly na zápěstí barevné stuhy. To proto, že budete rozděleni do čtyř kategorií. První kategorie se jmenuje "L", druhá "V", třetí "P" a čtvrtá "W". Samozřejmě že budete moci zůstat na pokojích jak jste ubytováni, ale každá kategoriální třída má jiný vyučovací program tak, aby jim vyhovoval podle jejich schopností."

"Cítím dobře? Ředitel je lykan?" pomyslela si Lilith.

"Dobrá tedy teď každý z vás dostane stuhu podle jeho kategorie. Až ji dostanete upevněte si ji na zápěstí a budete ji nosit po celou dobu co budete na této škole a nebudete ji sundavat. Áá, málem bych zapomněl, v noci ji také nesundávejte.

"Pokud jsem dobře pochopila, tak tahle škola si je velice dobře vědoma nadpřirozena a přijímá ji, dokonce jsou tu i upíři a lykani. A pokud jsem také dobře pochopila tak označení "L" by mohlo znamenat LYKAN , "V" VAMPIRE neboli UPÍR , "P" POTRAVA neboli ČLOVĚK, ale "W" nevím co znamená." Najednou jakoby pochopila "Že by to byly ČARODĚJOVÉ? Vysvětlovalo by to ten les a proč mě k sobě neustále přitahuje." Lilith byla zamyšlená, tak neposlouchala co ředitel říkal ale vyposlechla poslední větu.

"... kategorie jsou rozděleni podle barev, "L" má žlutou barvu, "V" červenou, "P" šedou a "W" černou, pokud někomu nebude něco jasné tak se přijďte zeptat, rád odpovím na vaše otázky." Otočil se odešel pryč. Lilith se za ním dívala nevěřícným pohledem, ale jakmile k nim došli kluci z vyšších ročníků možná tam i pracovaly tak Lilith okamžitě ucítila upíra a lykana a nepatrně se roztřásla strachem, ale i vzrušením. Jakmile k nim došel hnědooký blonďák, tak se postavil před Lilith, podíval se jí do očí, nepatrně nasál její pach a dal jí červenou stuhu, kdežto Viki dal černou. Tím si byla jistá že "W" určitě znamená ČARODĚJ/KA.

Když jí ten hnědooký blonďák podal její stuhu, usmál se na ní a řekl.

"Rád tě poznávám, jmenuji se Rídyk." Lilith byla v rozpacích, podívala se mu do očí a taky se mu představila.

"Lilith." a dívala se mu do očí se zatajených dechem. Rídyk se otočil a šel pryč. Lilith se začala červenat a málem omdlela pod jeho krásou. Když Rídyk odešel, pocítila Lilith smutek. Poté co všem novým členům školy byly rozdány stuhy, odešly všichni do svých pokojů.

Na pokoji se Lilith i Viki posadily na postel.

"Já nerozumím těm jejich pravidlům, stuhám a tomu proč když jsme na stejném oboru, nejsme i ve stejné třídě. To prostě nechápu." Lilith se na ní podívala, ale obě mlčely. Seděli takhle dost dlouho, než si Viki uvědomila kolik je vlastně hodin. "Pro pána krále za chvíli bude půl osmé." Obě se sebrali, seběhli dolů do jídelny a vzali si nějaké jídlo, které bylo připravené na dlouhém stole. Bylo ho tam již málo protože byly již poslední kdo přišel na snídani. Tak si to sebraly a šly zpět nahoru na pokoj. Když měli vše připraveno, vzali si tašky a šli ven z budovy. Teprve teď uviděli jak je budova velká.

Upíří životWhere stories live. Discover now