XXXVII.

141 8 2
                                    

"Val?" zeptala se jí ale ona nereagovala. Otočila jí tedy k sobě a podívala se jí do očí. Valerie se jí snažila vykroutit, ale nepovedlo se jí to. Nakonec jí Lilith pustila a Valerie se vydala do lesa, šla směrem k útesu. Lilith šla stále za ní. Za svou hranicí stála Hana, zpívala nějakou melodii a měla natažené ruce k Valerii .Valerie k ní šla, ale když byla 5 metrů od ní, tak se Lilith postavila mezi ně a Valerii uspala. Ta jí spadla do náruče. Hana naštvaně zakřičela a Lilith s Valerií běžela zpět do domku. Položila jí na postel a sedla si vedle ní. Zkusila to co s ní vždy dělal Ghoust. Sáhla jí jednou rukou na hlavu  a soustředila se na přenos pozitivní a léčivé energie. Po chvilce se Valerie probudila, zamrkala a posadila se. "V pořádku Val?" Zeptala se starostlivě Lilith.  Valerie se na ní podívala a pousmála se.

"Jo jsem v pořádku." Když si všimla jejího výrazu, tak se zeptala. "Děje se něco?"

"Ne, nic, vše je v pořádku." Valerie se jí podívala do oči, a pak řekla.

"Lžeš. Poznám když lžeš. Neumíš to moc skrývat." Lilith jen sklopila hlavu. "Co se děje?"

"Co si pamatuješ?"

"Neodpovídej na otázku otázkou." Pak si jenom povzdechne. "Co bych si měla pamatovat?"

"Tak jinak, co si nepamatuješ jako poslední věc?" Valerie se zamyslela a pak řekla.

"Byly jsme se koupat, a pak jsem šla spát."

"To je vše?"

"Ano. Co se děje?"

"Pamatuješ si Hanu?"

"Tu démonku? Ano. Co je s ní?"

"Chtěla tě dostat."

"Jak jako... dostat."

"Jako ovládnout tě a zabít." Valerii se rozšířili zorničky a podívala se vyděšeně na Lilith.

"C-c-c-cože???"

"Naštěstí jsem jí zastavila dřív, než se o něco pokusila, ale nejspíš se o to pokusí znovu." Valerie si přitáhla nohy blíž k sobě a objala je rukama.

"J-j-je nějaká možnost... jak to... zastavit?"

"Možnost by tu byla, ale budeme muset ke Ghoustovi." Valerie jen přikývla. "Nejdřív se najez. Pak vyrazíme." Valerie znovu přikývla a Lilith jí podala talíř se snídaní. Valerie se najedla a obě vyšli ven. Šli volným krokem.

"Proč mě chtěla zabít?" Zeptala se najednou Valerie.

"Živí se dušemi. Je to démon."

"To jsi mi myslím že říkala. Ale proč zrovna mě? Čím jsem tak zajímavá?"

"Jsi člověk, ona démon, bere tě jenom jako možnost jak se na tobě nakrmit." Valerie se dívala na zem, nakonec celou dobu byly ticho. Po chvíli došli k domu, kde bydlel Ghoust. Lilith zaklepala, ale nic se nedělo. Když chtěla zaklepat podruhé, dveře se otevřely ještě dřív, než se dotkla dveří. Lilith stála na místě a nic nedělala, podívala se do otevřených dveří. "Ghouste?" Nikdo neodpověděl. Lilith vyšla a Valerie s ní. "Počkáme tu na něj."

"Není to něco jako vloupání?"

"Neboj se, je to můj otec." Usměje se na Valerii a sedne si ke zdi. Když čekají asi dvě hodiny a stále se nic neděje, tak Lilith vstane a přejde ke knihovně. Začne si jí prohlížet, a pak sáhne po knize která měla červený obal s černou růží, po které se plazil had. Lilith si ji vzala a hledala název, bohužel žádný název neměla. Sedla si zpět ke zdi.

"Co je to za knihu? Mohla bych si taky půjčit nějakou?"

"Nevím co to je za knihu a ano můžeš si půjčit knihu, ale nevím jestli tě to bude zajímat, jsou to jenom odborné knihy." Valerie přešla ke knihovně a hned jí padla do oka kniha o démonech. Vzala ji a sedla si k Lilith. "Démoni?" Zeptala se jí.

"Ano. Chci se dozvědět něco o Haně."

"Nebude tam ale její jméno. Má své vlastní, které nepoužívá. Žádný démon ti dobrovolně neřekne své jméno."

"Proč ne?" Zeptala se nechápavě Valerie.

"Protože ho poté člověk může ovládat."

"Kdyby jsme znali její pravé jméno, tak by bylo snazší jí zabít?"

"Démoni se nedají zabít lidmi, jen zahnat." Řekla a konečně otevřela knihu. Hned na první stránce byl velký nápis. 'Jak se naučit kouzlit.'

" Chceš si učit kouzlit?"

"Jsem napůl čarodějka, tak se v tom chci jenom zdokonalit." Valerie se na mě usmála a začala listovat ve své knize. Lilith se taky usmála a otočila stránku 'Varování: V této knize není dobré číst. Probudí ve vás velké množství energie.' Lilith ale otočila další stránku, kde byly napsané a popsané živly. Začala číst, na dalších stránkách bylo napsané, třeba jak je ovládat a používat. Na co se použít můžou a na co ne, nebo také, kolik každé kouzlo stojí energie. Když Lilith dočetla živel ohně, tak se postavila. Valerie zhlédla od knihy a zadívala se na Lilith. Čekala co se bude dít. Lilith stála k Valerii zády. Přišla doprostřed místnosti a sedla si opět na zem. Natáhla ruce dlaněmi vzhůru, pak jednu zvedla víš, otočila jí dlaní dolů a posunula nad druhou. Zavřela oči a soustředila se. V její dlani se objevila menší ohnivá koule, která se začala zvětšovat jakmile Lilith dávala ruce pomalu od sebe. Valerie se postavila a dívala se na to s překvapeným výrazem.

"Wau." Tiše vydechla. Najednou se otevřely dveře a dovnitř vešel Ghoust.

"Lilith?" Když spatřil co dělá, snažil se jí zastavit, ale marně. Ohnivá koule se stále zvětšovala. Ukázal na Valerii a ta se k němu dostala. Společně vyšli ven. Ghoust se pak vrátil zpět dovnitř a po 10 minutách se Lilith uklidnila. Podívala se na Ghousta a ohnivá koule byla střední velikosti v její ruce. "Co se tu děje? Co tu vůbec děláš?"

"Omlouvám se, potřebovala jsem se s tebou poradit, ale nebyl jsi tu. Tak jsme tu na tebe chtěli počkat a nudili jsme se." Ghoust si pak všiml otevřené knihy na zemi. Jen si povzdechl a řekl.

" v pořádku. Hlavně že je všechno dobrý."

"Ne není." Lilith vstala, ale spadla znovu na zem.

"Jsi vysílená, seď."

"Dobře. Ale potřebuji od tebe pomoct."

"Co potřebuješ?" Řekl a uklidil knihu zase zpátky do knihovny. Valerie vešla zase dovnitř.

"Valerii ovládl démon a chtěl ji dostat." Ghoust se zastavil v pohybu a pak řekl.

"Kdo? Hana?"

"Ano."

"Tak to je problém. A to se bude pokoušet, protože chce dostat tebe."

Upíří životKde žijí příběhy. Začni objevovat