XI

260 11 0
                                    

     "Neeee." Lilith se probudila, opět v kanceláři u Rídyka.

"Lilith." vykřikl Rídyk a hned byl u ní. "Jsi v pořádku?" Lilith se na něj podívala s nepřítomným pohledem, silou ho odstrčila až na druhou stranu kabinetu s výkřikem.

"Neeeee, nech mě." Rídyk myšlenkami zavolal Seta, meezitím se jí snažil uklidnit.

"Lilith. To jsem já, Rídyk."

"Ne, nechoď ke mně!" Lilith vytáhla nůž, který si vyrobila sama, a měla ho u sebe pro případ, že by se jí to stalo znovu. Rídyk se zastavil a podíval se jí do očí, stále je měla nepřítomně našedlé. Rídyk jí chvíli pozoroval co udělá. "Nechoď ke mě prosím." Lilith natáhla ruku, nůž který měla v druhé ruce, otočila proti té natažené a zabodla si ho do ruky. Pak se podívala na ránu, oči měla zase normální, podívala se na Rídyka a řekla. "Konečně... to přestalo." a  omdlela. Rídyk jí zachytil ještě než dopadl na zem a položil jí zpět na postel. V tu samou chvíli se otevřeli dveře a do kabinetu vešel Set a jeho pomocníci. Rychlím krokem přešel k lůžku, položil ruku Lilith na čelo a poté pokynul svým žákům, aby ji přenesli na nosítka a odvezli na ošetřovnu.

"Sete..." Set Rídyka přerušil.

"Bude v pořádku, zjistím co s ní je a vyléčím jí." položil mu ruku na rameno "Neboj se o ní. Vím co k ní cítíš a ona to samé cítí k tobě. Neboj nikdo se to nedozví."

"Sete?"

"Ano?"

"Před tím než omdlela, řekla. 'Konečně to přestalo.'"

"'Konečně to přestalo.'?"

"Ano."

"Nevíš co to může znamenat?" Rídyk zavrtěl hlavou. "Jak dlouho byla mimo?" Rídyk mu vyprávěl vše co se stalo od toho incidentu na chodbě. Set ho pozorně vyslechl, poté odešel, Rídyk se posadil na postel a přemýšlel, co se to stalo.


     Lilith byla převezena na ošetřovnu a odborně prohlédnuta. Dřevěný nůž jí byl zabaven z důvodu jejího bezpečí. Byla kontrolována šestkrát denně a v noci dvakrát. Její bezvědomí trvalo 6 dnů. Tedy alespoň pro ni.


     Po 6 dnech se Lilith probudila, ležela v posteli a dívala se do stropu. Když se vzpamatovala, tak se posadila a rozhlédla se po pokoji.

"To jsem na ošetřovně?" podívala se na ruce, a na těch měla připojené transfuze, opatrně je vyndala a posadila se na kraj postele. Lilith se zamotala hlava, tak zůstala radši sedět. Chvíli seděla, ale pak se odhodlala vstát, a udělat pár krůčků.Přešla ke dveřím a otevřela je. Opatrně vykoukla ven a vyšla z pokoje.  Zavřela dveře a na nich bylo číslo 13 "To musím být vedle Vikiina pokoje. Jestli tam ještě je. A jak dlouho jsem byla mimo?" Lilith chtěla jít za Viki, ale nakonec si to rozmyslela a hledala východ z budovy. "Nevím jestli je tu i jiný východ, ale musím se po něm podívat." Lilith spatřila schody nahoru, tak se otočila a šla na druhou stranu. Šla už dost dlouho, když najednou spatřila další schody vedoucí nahoru. Nakonec po několika minutách rozhodování, se rozhodla že se po nich vydá.Vystoupala až na samí vrcholek schodiště a ocitla se na zalesněném prostranství, které již dobře znala. Dala se tedy po cestě vedoucí pryč od té budovy. Po asi pěti minutách chůze se ocitla před živým plotem, ale vypadal nějak divně. Rozhodně nebyl cítit jako normální keř.

"Ale, pacient se nám vydal na procházku bez povolení?"Lilith se leknutím otočila a spatřila muže v černé triku a bílých kalhotách.

"Kdo jste?"

"Já? Já jsem ten co tě zabije."

"Ale proč? Co jsem vám udělala?" muž se jí podíval zpříma do očí, měla nechápavý výraz.

"Ty to opravdu nevíš?" Lilith zavrtěl hlavou. "No tak já ti to tedy povím. Asi před rokem jsi mi zabila ženu a mé dvě děti."

"Já?"

"Ano, ty."

"Já jsem už 160 let nikoho nezabila."

"To mi chceš říct, že jsi to nebyla ty?"

"Ne, já bych nikdy člověka nezabila."

"Ale já tě viděl."

"Opravdu? Tak to jste si mě musel s někým splést."

"Ne, byla jsi to ty. Vzpomínám si na ty samé oči, vlasy, pohyby."

"Já lidi nezabíjím."

"Tak kdo by to tedy potom byl, když ne ty?!"

"Tak to nevím pane, ale určitě si mě s někým pletete."

"Ne, tebe si splést nejde." muž  k ní kráčel svižným krokem s dřevěným nožem v ruce. Lilith začala couvat a přitiskla se na živý plot. Muž k ní došel a bodl ji přímo do srdce.


     Lilith se posadila se zděšením ve tváři. Doktor Set rychle položil papíry a přiběhl k ní.

"Lilith jsi v pořádku?" Lilith se dívala před sebe na zeď. "Lilith?" Lilith se na Seta podívala a opět zkolabovala. Set hned začal dávat úkoly svým pomocníkům aby mohl Lilith stabilizovat. "Co se to s ní jenom děje?" Set Lilith sáhl na čelo a zjistil že v jejím těle není nic jak má být. "Tak to jsem ještě nevyděl, ona má úplně rozházenou energii. Není to jako u ostatních upírů. Ona tu energii má jinou. Její energie má jinou strukturu. Musím informovat ředitele." Set dal jednomu ze svých žáků za úkol, aby přivedl ředitele a dával další úkoly. "Alexi, jdi rychle pro  přenosný promítač myšlenek."

"Ano, hned."

"Leno, skoč pro obrazovku a přípojný kabely."

"Ano." "Musím přijít na to co jí je." Set jí vyměnil transfuzi, a hned potom co donesly věci, jí nasadil promítač myšlenek připojený k obrazovce a zapnul ji. To co vyděl ho zděsilo.


Mezitím na Rídykově hodině.

"Dobrá, tak teď si zopakujeme, co jsme se učily. Diano?"

"Ano. Hm, když jsme u pacienta  kterého operujeme a ucítíme krev, tak musíme odolat, nebo poprosit svého pomocníka, aby to za vás vzal hm."

"Dobrá a když se tě po operaci zeptá, co se stalo?"

"Hm, řeknu  že mi bylo nevolno."

"Ale když když to budeš říkat moc často a začne jim to být divné, co pak?"

"Hmm." přihlásil se Fredeki.

"Frederiku?"

"Hm, to je přece jasné, řeknu že nesnáším pohled na krev."

"Dobrá, ale co když se tě zaptají 'Tak proč jste šel na doktora?'"

"Stačí jen říct, 'Protože je to rodinná tradice.'"

"Ano, tato odpověď je také možná, je to jedna z mnoha odpovědí."


     Ředitel, jakmile pro něj přišel pomocník Seta, se sebral a rychle za ním spěchal.


     Jakmile ředitel došel k Setovi, Set se na něj podíval s ustaraným pohledem.

"Co se děje Sete?" Set se stále díval s ustaraným a zmateným pohledem "No tak Sete?"  ředitel sáhl Setovi na rameno a ten jakoby se probudil z transu.

"Promiň, byl jsem trochu mimo."

"Tak co se děje?"

"Pojďte se mnou." ředitel šel za Setem, vešli do pokoje kde ležela Lilith. Ředitel se zarazil, když vyděl Lilith připojenou na promítači myšlenek. 

"Není to trochu moc drastické?"

"Co máte na mysli?"

"Ten  promítač myšlenek."

Upíří životKde žijí příběhy. Začni objevovat