XXIX

155 9 0
                                    

"Jsi zákeřný. Útočit na dámu zezadu." řekla Lili, otočila se a vrazila mu ruku do srdce. Na místě byl mrtví a jeho sestra se vztekem na ní vrhla taky. Blad ji sekla do nohy, když byla otočená zády. "To se nedělá."

"V boji je povoleno vše a poctivostí  se nevyhrává." Lili klečela, na jednom koleni. Blad ji sekla do druhé nohy, takže se svalila na zem. "Je konec." řekla Blad a usekla jí hlavu, pak ji spálila. Rídyk bojoval s Thomasem, ale nevypadalo to že by Rídyk vyhrával. Blad se rozeběhla a sekla Thomase do zad. Ten se na ní otočil a 

"Ty malá..." nestihl to doříct, protože Rídyk mu vrazil meč do zad. Blad u něho byla ve chviličce, usekla mu hlavu a spálila ho. Pak zvedla ruku k Rídykovi a ten hned nepochopil. Blad tedy přisunula ruku blíž k němu a nadzvedla  obočí. Nakonec pochopil a plácli si spolu.

"Co to mělo být?! Proč říkali že jsou tvoji rodiče?!" zvýšil hlas ředitel.

"Nejsou moji, ale Lilith. A nejsou to její praví rodiče. Jen ji adoptovali a pak týrali. Kdyby vás někdo týral, tak byste s ním taky nechtěl mít nic společného." ředitel se na ní překvapeně podíval.

"To jsem nevěděl."v řekl soucitně.

"Ani jste nemohl. Ale jejího pravého otce znáte."

"Znám ho?"

"Ano."

"Kdo to je?"

"Žádal mě abych to nikomu neříkala. Takže pokud bude chtít řekne vám to sám. " Blad odcházela.

"Počkej kam jdeš?"

"Na svůj pokoj. Už je po všem."

"To nemůžeme vědět jistě."

"Já jo, už se nic jiného nestane." odcházela na pokoji. Všichni se po několika hodinách vrátil zpět na ubytovnu a zase bylo vše při starém.


Konec školního roku.


     Nastal konec školního roku a všichni dostávali vysvědčení.

"Musím pochválit všechny, vedli jste si dobře." pak rozdal vysvědčení. "Tak a jako poslední Lilith." Lilith vstala a šla dopředu. "Jsi vzorná studentka a pilná žačka, prospěla jsi se samými jedničkami, i když to nebyl med, hlavně si dlouho chyběla, tak jsi si stihla vše doplnit a opravit známky. Gratuluji." řekl, podal jí vysvědčení a Lilith vyčarovala rudočernou růži a podala mu ji, usmála se na něho a odešla zpět do lavice. Když vše skončilo, tak se Lilith vydala do ředitelny.

"Dále." ozvalo se zevnitř. Lilith vstoupila. "Co si přeješ Lilith?"

"Chtěla bych se zeptat..."

"Ano, na co?"

"Jak... jak to bude... se mnou?"

"Jak to myslíš?"

"No, jsem napůl upír a čaroděj, tak..."

"A co  by jsi chtěla ty? Chtěla by jsi do třídy čarodějů, nebo zůstat v upíří třídě?"

"Zůstat tam kde jsem." řekla rychle.

"Odpověděla jsi si sama." usmál se ředitel.

"Ale... potřebuji trénovat i čarodějné schopnosti."

"Ano, to ano." chvíli přemýšlel. "Souhlasila by jsi  s tím, kdyby tě učil Ghoust?" Lilith jen přikývla. Pak vstal, přešel k rozhlasu a zavolal Ghousta. Ten do chvilky klepal na dveře. "Dále."

"Volal jste mě pane?"

"Ano. Chtěl jsem tě poprosit, jestli by jsi neučil tady Lilith čarovat."

"Jistě. To je maličkost."

"Dobrá tedy, je rozhodnuto." oba odcházeli. Ghoust se jí pak zeptal.

"Máš kde bydlet?" Lilith to překvapilo, ale odpověděla rychle.

"Ano mám." Ghoust se na ní neurčitě podíval.

"Opravdu? Kdyby jsi potřebovala, můžeš bydlet u mě." jen přikývla, ale dál mlčela. Pak šla na ubytovnu, došla do jídelny, kde jí kuchařka podala pytlíček se zvířecí krví a Lilith ho rychle vypila. Došla na pokoj.

"Ahoj Lilith." radostně k ní přiběhla Viki. "Tak jak jsi dopadla?"

"Na výbornou." a ukázala jí své vysvědčení.

"Páni." vydechla v úžasu. "To já to mám horší." ukázala jí taky vysvědčení.

"Horší? Vždyť máš jen dvě dvojky a jinak jedničky."

"Ty dvě dvojky jsou dost blbí."

"Ale prosím tě, je to dobrý." usměje se na ní povzbudivě. Pak si Viki vezme kufry, Lilith jí pomůže a jde jí doprovodit k autobusu. Pak se vrací na ubytovnu. Ještě než tam vejde na ní promluví Ghoust.

"Ty s nimi nejedeš?" zastaví se, ale neotočí.

"Ne."

"Proč ne?"

"Bydlím kousek."

"Aha tak to jo." a zmizí stejně rychle, jako se objevil. Lilith si jde pro věci, má jen cestovní tašku a vyjde z ubytovny. Rozhlídne se na obě strany, jestli jí někdo nesleduje. Pak se vydá k lesu. Všichni si stužky nechávali. Lilith vešla do lesa a hned se před ní objevil Dejmon.

"Ahoj." Lilith byla překvapena, ale nedala to na sobě znát.

"Ahoj." 

"Kde se tu bereš? Myslel jsem, že jsi odjela s ostatními?"

"Ne, chtěla jsem se rozloučit s lesem."

"Tak to jo. Můžu s tebou?" Lilith to trošku zaskočilo.

"Eee.. ne, nezlob se, chtěla bych být sama."

"Dobře." řekne Dejmon, přemění se na lykana a odběhne pryč. Lilith chvíli jde pomalu, pak se rozeběhne a zastaví se u menšího jezírka v lese. Postaví tašku na zem a obejde pomalu celé jezírko. Na nejhezčím místě, s nejhezčím a největším výhledem na celou krajinu, si vytvoří větší dům v korunách stromů. Pak skočí dovnitř a postaví tašku doprostřed místnosti. Začne si ho vybavovat. Vytvoří si tam postel, jednu menší skříň a stůl se židlemi. Pak si vybalí a skočí ven, ujde pár metrů...

"Tady jsi doma?" zeptá se podezíravě Ghoust. Lilith se lekne až nadskočí.

"Proboha, co tu děláš?"

"To bych se měl ptát já."

"Sleduješ mě?"

"Jsem tvůj..." pak si odkašlal "Jsem tvůj učitel magie, je to moje povinnost." pak přišel pod ten její dům a skočil do něj. Lilith hned byla u něj.

"Co si to dovolujete?"

"Promiň, ale já tu bydlím dýl než ty, částečně mi to tu patří a ty jsi použila dřevo z tohoto lesa." pak se porozhlédl "Máš to tu útulné." řekl a posadil se na postel bez matrace. "Nevadí ti to?"

"Co?"

"Ta postel."

"Ne, vyhovuje mi to tak." podezíravě a spiklenecky se na ní podíval. Pak vstal a seskočil zase dolů. Lilith za ním. "Kam jdete?"

"Domů." otočil se na ní, Lilith jen sklopila zrak, pak se k němu otočila zády a řekla.

"Dobře, tak na shledanou."

"Jistě i tobě." a chtěl odejít. "Jistě, abych nezapomněl. Zítra u mě."

"Cože?"

"Cvičení."

"Aha... ano... jistě." řekla Lilith a pak Ghoust běžel pryč. Lilith skočila zpět a oblékla si plavky, skočila zpět a pomalu došla k jezírku. Sáhla špičkou nohy do vody. "Brrr." otočí se a jde od jezírka.


Co si myslíte že udělá? :D :)

Děkuji za že čtete ty moje bláboly. :D :)

Upíří životKde žijí příběhy. Začni objevovat