XVIII

188 9 0
                                    

Viki po chvíli kývla na souhlas a šla s nimi za ředitelem. Když přišli k ředitelně, Dejmon zaklepal. Zevnitř se ozvalo.

"Dále." a všichni vstoupili. Když ředitel spatřil Dejmona podivil se a řekl. "Potřebujete něco?"

"Ano." odpověděl Dejmon. "Lilith se ztratila v lese a já tě chci poprosit aby jsi ji dal hledat." ředitel se podíval na všechny a řekl.

"Stratila v lese?"

"Ano." ředitel poté přistoupil k rozhlasu, kolečkem tam nařídil ošetřovnu a začal mluvit.

"Prosím pozor hlášení. Doktor Set ať se neprodleně dostaví do ředitelny. Opakuji ať se doktor Set neprodleně dostaví do ředitelny." když vypl rozhlas otočil se zpět na studenty. "Jistě že po ní nechám hledat."

"Můžeme pomoct."

"Myslím že to nebude potřeba."

"Já ale vím kde byla naposledy." řekl Dejmon. Ředitel se zarazil a podíval se na něj.

"Ty jsi ji byl hledat?" Dejmon se napřímil.

"My jsme ji byly hledat." řekla Ginger. Ředitel se podíval na ni, pak si prohlédl všechny a řekl.

"No dobrá tedy, to nám ulehčí hledání." po chvíli někdo zaklepal, když ředitel řekl 'Dále' tak vstoupil Set.

"Děje se něco pane řediteli?" ředitel se podíval na přítomné a řekl jim.

"Mohli byste prosím počkat venku?" všichni přikývly a odešly z ředitelny. Ředitel se poté obrátil k Setovi. "Sete mohl by jsi mi prosím říct kde je Lilith?" řekl to se skrývajícím vztekem. Set se mu podíval do očí a řekl.

"Měla by být na ubytovně."

"Tak to se mýlíš. Teď tu byly studenti a řekli mi, že Lilith utekla!" poslední slova zakřičel že to museli slyšet až na konci vesmíru.

"Utekla?" Set se zděsil "Kam?" zeptal se pak, ale stále zděšen. Ředitel odpověděl opět se skrytým vztekem.

"Prý utekla do lesa."

"Do lesa? Do lesa za školou?"

"Ano, do lesa za školou."

"Pomůžu, budu ji taky hledat."

"Ty už jsi pomohl dost! Teď se vrátíš do své kanceláře. Mi ji půjdeme hledat a až se vrátím tak si to s tebou vyřídím."

"Ano pane." Set chtěl odejít, ale ředitel mu ještě něco řekl.

"Pošli je sem."

"Ano pane." Set odešel a vpustil dovnitř studenty co čekaly na chodbě. Vešli dovnitř a ředitel jim řekl vlídným hlasem.

"Ještě dnes ji půjdeme hledat. Jděte, připravte se setkáme se za hodinu, za budovou ubytovny. Ovšem Viki, ty s námi nepůjdeš."

"Ale proč? Lilith se moje kamarádka a já ji chci pomoct hledat."

"Proč? Protože by jsi nás jen zdržovala a mi ji musíme najít co nejrychleji."

"Tak ji vezmu já." řekl Dejmon.

"Ne to nejde..."

"Já o tom vím." řekla Viki

"Prosím?" zeptal se ředitel.

"Vím o tom že zde na škole jsou vlkodlaci a upíři. Taky vím že já jsem čarodějka a že Dejmon, Skarlet i Ginger jsou vlkodlaci." ředitele to nepřekvapilo a jen se podíval na Viki.

"Jistě, vím o tom že to víš." Viki nebyla překvapena.

"Odmítám jet na lykanovy, ale zúčastním se pátrání po Lilith." poslední větu zdůraznila.

"Hm, a jak by jsi nám tedy chtěla stačit?" Viki chvíli přemýšlela.

"Pojedu na koni."

"Cože?!" řekli všichni na jednou.

"Tak to asi nepůjde."

"Proč by to nešlo?"

"Protože naši koně jsou jiní. Musejí si na svého jezdce zvykat nejméně týden."

"Tak půjdu po svých, ale prostě půjdu s vámi." ředitel pochopil že hádat se s ní nemá cenu, stejně by si udělala podle svého. Tak jí to tedy dovolil.


     Lilith se probudila asi po hodině. Posadila se na posteli a rozhlížela se kolem sebe. Nikdo tam nebyl, ale na stole ležel hrneček a v něm krev. Lilith dala nohy z postele a chtěla vstát, avšak silná bolest hlavy jí to nedovolila. Cítila jak se celý dům otřásl v základech. Podivila se po dveřích, ve kterých se po chvíli objevil muž. Lilith rychle ulehla zpět do postele aby nezjistil že je vzhůru. Muž vstoupil do místnosti, podíval se po ní a usmál se. Po chvíli řekl.

"Vím že jsi vzhůru." muž chvíli počkal a když se nic nedělo dodal. "Nevím jak jsi to dokázala že tě Bes pustil, ale asi máš dobré srdce. Tady máš krev, tak se napij upíře, nebo brzo zemřeš." Lilith zůstala ležet ani se nehla. Muž po chvíli odešel pryč a Lilith se opět posadila na posteli, tentokrát vstala a chtěla odejít pryč, ale dveře byly zavřeny.

"Vždyť nezamykal."  pomyslela si Lilith, přešla k oknu a podívala se ven, nadechla se a ucítila pach lykanů. "To je to samé jako v tom snu." Lilith dostal strach. V tu chvíli vstoupil ten muž dovnitř, podíval se na Lilith a usmál se. Popošel k ní, ale hned se zastavil když spatřil že se třese strachy. Muž měl bílé kraťasy i triko. Podíval se na ní a řekl.

"Mě se bát nemusíš. Já ti nechci ublížit, já ti chci pomoci." Lilith ale stále měla strach, i když cítila že není zlý, tak se bála. Lilith měla čas si ho prohlédnout a on ji také. Ten muž měl rudé vlasy a černé oči. Pořád se na Lilith díval a ona na něho. Poté luskl prsty a vedle něco se objevila židle. Muž se na ni posadil a díval se stále Lilith do očí. Pak se podíval na hrnek a spatřil ho nedotčený. Tak se podíval na Lilith a řekl. "Měla by jsi pít, nebo zeslábneš a umřeš." odpovědi se mu ovšem nedostalo. "Co se stalo že jsi omdlela?" zase nic, žádná odpověď. Muž byl již trochu naštvaný. "Zde jsi v mám domě a tady platí moje pravidla! Navíc je neslušné neodpovědět na otázku." Lilith se na něj dívala stále se  strachem, ale nakonec mu řekla.

"Nic, jen jsem byla unavená."

"Myslím že je v tom něco víc. Nechceš mi o tom povědět?" muž promluvil laskavým hlasem, takže Lilith pomalu opouštěl strach a řekla mu vše. Když skončila, muž se na ní podíval a řekl. "Hmm, velice zajímavé, myslím že by se  tím dalo něco udělat. Teď půjdeš zpět na ubytovnu, nikomu neřekneš nic o tom co jsi tu viděla nebo slyšela a dnes v noci nepozorovaně přijdeš zpět sem."

"Dobrá."

"Teď se napij." Lilith vzala hrnek do ruky, přičichla a když zjistila že je to zvířecí, tak ho vypila na posezení. Muž k ní poté přistoupil "Jinak, jmenuji se Ghoust."

"Já jsem..."

"Lilith, vím o tobě." Ghoust jí poté přiložil ruku na čelo a řekl. "Neboj pomůžu ti, ale musíš přijít dnes přesně o půlnoci." Lilith přikývla a v Ghoustově dlani se objevilo bílé světlo. Lilith se probudila před tím domem a šla zpět ke škole.


Ahoj, omlouvám se za pozdější vydání další kapitoly, ale nabírala jsem inspirace. :D Jinak tady jsou nějaké tituly a můžete k nim dávat popisy. :) Milujte se, množte se a hezký večer. :D

Upíří životWhere stories live. Discover now