XXXVIII

111 4 0
                                    

"Tak co budeme dělat?"
"Musíš Valerii hlídat a být stále se ní. Pokusí se o to znovu a možná to bude brzy. Já zatím něco vymyslím."
"Dobře." Lilith vstala, ale zamotala se jí hlava. Valerie u ní ve chviličce byla a podepřela jí. Lilith se na ni usmála. "Děkuji, jsem v pořádku."
"Pomůžu ti." Pak spolu šli zpět k domku. Druhý den Lilith zase Valerii udělala snídani. Celé dva týdny se nic nedělo a dny byly klidné. Jednou odpoledne Lilith navrhla.
"Nechceš se jít projít třeba do města?"
"Ráda." Odpověděla s úsměvem. Do deseti minut vyrazili. Valerie vyšplhala na Lilith záda Lilith s ní běžela k městu. Když po pěti minutách dorazili do města, tak Lilith jehla do temné uličky. Valerie seskočila dolů a usmála se na Lilith.
"Půjdeme?" Řekla Lilith.
" No jasně, na co ještě čekáme." Obě se zasmějou a vyjdou z temné uličky. Po cestě ke kinu naproti nim jde muž. Lilith se trochu zamračí, ale jinak na sobě nic nedá znát. Muž se Lilith podívá do očí a škodolibě se usměje. Nebo se jí to jenom zdálo? Valerie naštěstí nic nepoznala. Došli ke kinu a Lilith se podívala co zrovna dávaj. "Půjdeme na tohle?" Řekla Valerie a ukázala na film 'Cesta do fantazie'
"Jistě. Proč ne." Usměje se Lilith. Jdou k pokladní a ta se na mě mile usměje.
"Přejete si?" Lilith zasvítily oči a řekla.
" Ano dvě vstupenky na účet podniku na film 'Cesta do fantazie.'
"Jistě. Hned to bude." Vzala dvě vstupenky a podala je Lilith s úsměvem. "Prosím a přeji hezkou zábavu." Lilith si je od ní vzala a šli.
" Počkej, nezaplatila jsi." Lilith se na ní otočila a přiložila si prst k puse.
"Psst." Pak se škodolibě usměje a jdou k pultu s občerstvením. "Co si dáš?"
"Nic to je v pořádku."
"Dobře." Pak se otočí zpět na muže za pultem, zasvítí oči a řekne. "Dvě koly a jeden mega popcorn na účet podniku."
"Hned to bude." Muž nám to s úsměvem podal a my jsme šli na naše sedačky.
"Co to bylo?" Zeptala se překvapeně Valerie.
"Co bylo co?" Usmála se Lilith. Valerie se k ní naklonila a zašeptala.
"Nezaplatila jsi."
"To je naše schopnost. Dokážeme ovládnout lidi."
"A... už jsi někdy... ovládla i mě?"
"Ne, neměla jsem důvod."


     Po skončení filmu šli na večeři do restaurace. Lilith číšníka ovládla a ten jim přinesl to co chtěli.
"To se nedělá."
"Trochu se odvaž." Valerie sklopila hlavu a pak řekla.
"No jak myslíš." Když dojedli, tak se šli chvíli procházet po městě. Šli okolo různých obchodů. Z jednoho obchodu vyšel ten samý muž, co ho Lilith potkala, když šli do kina. Prošli okolo něho a muž se na Lilith opět škodolibě usmál. Lilith vzala Valerii za ruku a táhla ji do temné uličky. "Co se děje Lilith?"
"Pojď."
" Počkej, co se děje?" Zeptala se překvapeně. Když se ohlídla, spatřila muže který stál u uličky a pak šel k nim. Lilith prudce zastavila, otočila se okolo Valerie a postavila se zády k ní. "Lilith co..." Lilith jir umlčela jediným pohledem.
"Ale, tak jsem tě našel."
"Co po mě chceš? Řekla jsem že se k vám nepřidám."
"To je škoda." Tak se nadechl a škodolibě se usmál. "Hmmm. Setkala jsi se s démonem?"
"Do toho ti nic není."
"Mohl bych ti pomoct. Vím o nich docela dost."
"Nech nás být." Lilith teď už výhružně zavrčela. Valerie se na oba dívala překvapeně.
"Jen ti chci pomoct."
"My o tvou pomoc nestojíme."
"Přijď až si to rozmyslíš." Řekl a zmizel. Doslova.
"Kdo-kdo to byl?"
"Starý známý."
"Proč mluvil o tom že by ti mohl pomoct s démony?"
"Ví o nich všechno ale je prohnaný. Pojď půjdeme domů."
"D-dobře." Valerie vylezla Lilith na hřbet za chvíli byli zpět v lese. Byla hluboká noc a Lilith vyšla z domu.
"Někam jdeš?"
"Ano Ghouste." Ani se na něj nepodívá.
"Kam?"
"Projít se." Trochu se zamračil, ale nechal to být.
"Dobrá, vrať se brzo." Lilith mu ani neodpověděla a běžela do města. Zastavila v temné uličce a čekala. Po chvíli se tam ukázal ten muž.
"Tak jsi přišla?"
"Tak mluv."
"Pojď." Lilith následovala a byla připravená na všechno. Došli do velké prostorné místnosti a muž si sedl na gauč. Lilith stála u dveří a pozorně sledoval a každý jeho pohyb. "Sedni si. Vystojíš mi tam díru." Lilith jsi tedy sedla a dívala se na něj.
"Tak mluv." Muž se jenom zasmál.
"Rázná jako vždycky." Lilith se jen zamračila. "Tak dobře, dobře." Zasmál se znovu. "Kde mám začít?" Zamyslel se. "Začneme tedy tímhle. Sammael, démon mnoha tváří. Dále tu je Abadon, je to ničitel. Forneas, láká k sebevraždě. Nelehael, padlý anděl. Belial, láká k aroganci. Lucifer, představuje pýchu, je to padlý anděl a nositel světla. Leviathan, představuje závist a neútočí bez rozkazu. Murmur, vellie třiceti pekelným legiím. Focator, vévoda pekel. To je něco málo, démonů je víc, ale tohle jsou podle mě ti nejdůležitější. Na zabití démona ti nestačí jen obyčejná zbraň. Démoni nenávidí kříže a svěcenou vodu. Můžeš použít kterýkoli kříž, ale nejúčinnější je kříž svatého Xaviera. Je to spojení kříže, kopí a krátkého meče. Má sílu svěcené vody, kůlu a Svatého Kříže. Další zbraní je opakovací samostříl. Může střílet dřevěné šípy na upíry, šípy se stříbrným hrotem na vlkodlaky, nebo šípy se skleněným hrotem, obsahující svěcenou vodu, která ho zbaví na dlouho síly a ty ho pak budeš moct zabít. Dýka smočená v jedu. Sekyra dobrá pro pomalé nepřátele. Meč se svěcenou vodou. Kopí je dobré, když si od protivníka potřebuješ držet odstup. Daišči z dračí kosti, pokud je zkřížíš úhlopříčně před sebou, tak po nich sjedou plameny, ale ty budeš v pořádku, projedou kůží, jako rozžhavený nůž masem. Zápěstní samostříl, je připnutý k zápěstí, je na krátkou vzdálenost ale dokáže prostřelit maso i kosti. To je ke zbraním vše, teď ti řeknu jejich slabiny. Každý démon má rohy, které jsou tvrdé jako železo a chrání jeho duši, pokud ho chceš stoprocentně zabít, tak poté co ho usmrtíš smrtelnou ranou, mu je odsekni. Mají křídla, samozřejmě ne všichni, ale pokud by jsi se s ním setkala, tak se je nebude snažit před tvými výpady ochránit. Jakmile mu je zraníš, tak ztratí rovnováhu a bude zranitelný. Další slabina je krk, se k němu hlavu a poté rohy a bude po něm. Na břiše ho nejsnáze zraníš, proto si ho bude chránit. ... "

Upíří životWhere stories live. Discover now