"Babe"

184 16 4
                                    

''Bir şeyler içmek ister misin?'' Baekhyun henüz bir adım atmışken durdu.

Ardından, ''Arkadaşça.'' Chanyeol mırıldandı. Baekhyun arkasında duran adamın çaresizliğini titreyen sesinden anlamıştı.

Yavaşça arkasına döndü ve direkt Chanyeol'un gözlerine baktı. ''Olur. Arkadaşça bir şeyler içelim Chanyeol.''

Chanyeol ve Baekhyun ufak taburelere oturmuş yaşlı kadının siparişlerini almasını bekliyorlardı.

''Ne istersiniz?'' Yaşlı kadın sevecen bir şekilde gülümsedi. Gülümsemesi bulaşıcı gibiydi.

''Ben portakal suyu istiyorum.'' Baekhyun sakince mırıldandı.

''Bir şişe soju alacağım Ahjumma.'' Kadın bir gülümseme ile siparişleri getirmek için yanlarından ayrıldı.

''Geçtiğimiz bir yılda neler yaptın?'' Chanyeol konuştu. Baekhyun ile sohbet etmek ve onun sesini duymak istiyordu.

''Yeni arkadaşlar edindim, çalıştım ve Jackson ile aynı filmi yüzlerce kez izledim.'' Baekhyun karşısında ki Kyungsoo'ymuş gibi her şeyi söylemişti. Chanyeol sadece başını sallamıştı.

İçecekler geldiğinde Baekhyun portakal suyundan koca bir yudum almış ve sakince ufak masaya bardağı bırakmıştı. ''O iyi mi?'' Baekhyun sessizce mırıldandı. Chanyeol'un onu duyduğunu biliyordu. Chanyeol bir müddet sessiz kalmış ardından konuşmuştu. ''O iyi Baekhyun.'' Baekhyun'un o bebeği merak etmesi Chanyeol'un kalbini acıtıyordu.

İkisi de uzun bir sessizliği paylaşmıştı. ''Bugün...'' dedi Chanyeol. Sarhoş değildi ama kafası tamamen ayık da değildi. ''Eğer şerefsiz bir piç olmasaydım, bugün evlenecektik Baekhyun.'' Baekhyun bakışlarını ellerine indirmiş sadece dinliyordu. Bu konu hakkında konuşmak istemiyordu. Olan olmuştu.

''Uzun bir tatile çıkacaktık. 2 ay? 3 ay? Sen ne kadar istersen. İstediğimiz ülkelere gidip fotoğraflar çekilecektik.'' Bir burun çekme sesi geldi. Baekhyun başını kaldırdı, Chanyeol karşısında kırmızı gözlerle ona bakıyordu. Göz teması kurmadı ve bakışlarını tekrar ellerine indirdi. Söylememiş olsa da geçmiş bir yılda duygusuz olmayı da öğrenmişti.

''Çok araştırdım biliyor musun? Bir erkeğin nasıl bu kadar güzel olabileceğini çok araştırdım Baekhyun. Her zaman senin kadar güzel bir çocuğum olmasını istedim. Sana her baktığımda,''

''Chanyeol yeter.'' Baekhyun'un sesi sinirli çıkmıştı.

Chanyeol devam etti. ''Sana her baktığımda, gözümün önünde mutlu bir aile ortamı canlandı. 2 çocuk, biri kız biri erkek. Belki senin doğurma özelliğin yok. Ama evlatlık alınmayı bekleyen ve sıcak yuva özlemi çeken milyonlarca çocuk var öyle değil mi? Baekhyun ben seni seviyorum.'' Chanyeol çaresizce mırıldandı.

''Bu konuların hiçbirini konuşmak istemiyorum Chanyeol. Sen ve ben hiçbir şeyiz. Sadece arkadaşça bir şeyler içmek istemiştin ama görüyorum ki amacın farklıymış.'' Baekhyun ufak masadan kalktı ve yaşlı kadına içeceklerin parasını ödemek için ilerledi.

Baekhyun'u durduran ses Chanyeol'e aitti.

"Baekhyun." Dedi. Sesi, biraz önce yalvaran o değilmiş gibi çıkıyordu.

İnsanlar bir dakika içerisinde değişebilen yaratıklardı.

Baekhyun kadına içeceklerin parasını ödedi ve Chanyeol'ün yanına geri döndü.

"Efendim Chanyeol?" Dedi.

"Bir ara çocuğumu görmeye gelmelisin. Ayrılmamıza neden olan çocuğu merak ediyor olmalısın." Chanyeol dediği şeyin ardından yan bir şekilde güldüğünde Baekhyun kalbini sıkan bir el olduğunu hissetti.

A Phone Beside Me (ChanBaek)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang