28.rész

11.4K 504 56
                                    

-Igen, komolyan beszélek.-mondtam, miközben a szobámban járkáltam, és a telefont a fülemhez szorítva beszéltem Daisyvel és Camilával.

-Jól hallottam? Két hetet fogsz tölteni Samuellel?-kezdett sipákolni Daisy, mire megforgattam a szemem. Szuper! Sikerült megfognia a lényeget.

-Hát nem értitek, hogy ez borzalmas?-akadtam ki.-Nem fogom kibírni.-jelentettem ki, mire a vonal másik végéből két gondterhelt sóhajtás hangzott fel.

-Te nem is akarod kibírni.-adta meg a bölcs válaszát Camila.-Miért nem próbálsz meg kedves lenni vele? Talán ő is máshogy állna akkor a dolgokhoz.

-Na még mit nem!-nevettem fel kínomban.-Én legyek hozzá kedves? Én? Nem én akartam megszakítani kettőnk között a kapcsolatot, már megbocsáss! Neki kell bocsánatot kérnie, nem nekem!-rivalltam rá Camilára, az eszement ötlete miatt.

-Lehet, hogy Camilának igaza van. Csak próbálj meg közeledni felé, és akkor talán...

-Ő lökött el magától!-kiáltottam fel.-Én helyre akartam hozni. Mindent. Minden kicseszett faszságot, amit magam ellen és ellene követtem el, de ő még a bocsánatkérésemet sem fogadta el. Már több mint egy hónapja idegenekként kezeljük egymást, erre meg ma a szüleim közlik velem, hogy velük megyünk kirándulni. Kibaszottul egy nappal a kirándulás előtt, hát eszem megáll!-zsörtölődtem egyfolytában.

-Az a baj, hogy meg sem próbálod.-sóhajtott fel Daisy.-Azóta elég sok idő eltelt, biztos, hogy nem haragszik már rád.

-És ha igen?-kérdeztem félve, miközben a körmömet rágcsáltam.-Ahj, nem kellek én neki, Skylarrel pontosan ugyanolyan jól megvannak, mint eddig.

-Ezt meg honnan veszed?-emelte fel a hangját Camila.-Rebeca, fejezd már be az önsajnáltatást. Sosem lehetsz biztos benne, hogy ők olyan jól megvannak. Szinte biztos, hogy az, amit a suliban mutatnak, csak a felszín.

-Te meg, hogy lehetsz ilyen biztos ebben?-kérdeztem vissza idegesen.

-Hahó! Elfelejtetted, hogy Samuel velem csalta meg Skylart?-kérdezte, mire egy pillanatra lefagytam, de aztán egy sóhajtás kíséretében beadtam a derekam, ugyanis most ő győzött. Igaza van, ha minden olyan nagyon rendben lenne Samuel és Skylar között, Sam nem csalta volna meg a barátnőjét anno. És lehet, hogy Camila mellett még más lányok is voltak, kikkel végleg elfelejtette a hűség szó jelentését.

-Igaza van Camilának, Beca.-szólalt meg Daisy.-Csak adj egy esélyt ennek az egésznek. Két hét hosszú idő, nem lehet idegenekként viselkedni, ha ilyen sokáig össze lesztek zárva.

-Jó, megpróbálom.-sóhajtottam megadóan.

-Megígéred?-kérdezte kimérten Camila.

-Megígérem.-bólintottam egy nagyot.-Mindegy, én akkor inkább összepakolom a ruháimat a holnapi kirándulásra.-dünnyögtem, mire a lányok felnevettek.

-Jó pakolást!-mondta Daisy vihogva.-És ne felejts el betenni valami szexi ruhát is.-tette hozzá, mire meghökkenten ráncoltam össze a szemöldököm.

-Miért is?

-Jaj, ne mondd már, hogy nem esik le neked!-vihogott egyfolytában.-Kirándulni mész a tengerpartra Samuellel, Skylar nélkül. Imsétlem Skylar nélkül.

-Neked rémképeid vannak, Daisy!-nevettem fel, amikor leesett, hogy mit is akar mondani azzal, hogy pakoljak magamnak szexi göncöket.-Úgy sem lesz semmi köztünk.

-Te azt csak hiszed. Na szia!-köszöntek el szinte egyszerre, majd bontották a vonalat, én pedig élesen kifújva a levegőt, az ágyamra vetettem magam, majd miután realizáltam magamban, hogy én holnap két hétig nyaralni fogok, nem is akárkivel, vigyorogni kezdtem, s inkább belefúrtam a fejem a párnámba, mert olyan boldognak éreztem magam, hogy azon nyomban fel szerettem volna sikkantani.

Block out [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now