ÖN SÖZ

2.8K 373 1.6K
                                    


💦Herkes buraya okumaya başladığı tarihi ve saati yazarsa çok mutlu olurum.💦

Merhaba arkadaşlar!
Kısa bir girişle başlıyorum. Önceden okunmaz,okunma sayısı düşük olur,beğeni ve yorum gelmez;beğenilip beğenilmediğini anlayamam diye buraya yazmaya cesaret edemiyordum.

Ama şimdi düşüncelerim değişti. Önemli olan ilk adımı atmak. Sizinde yardımlarınızla gelişeceğime inanıyorum.
İlk kez Wattpad'da kitap yazıyorum-yazmaya başlıyorum-,eksiklerim, hatalarım olursa belirtmenizi isterim. Şimdiden teşekkür ederim...

____

       İnsan kimi zaman çaresiz hisseder kendini. Çıkmaz sokağa girdiğini düşünür, uçurumdan aşağı savrulduğunu hisseder, cayır cayır yanıyormuş gibi acı çeker. Kendi hayatımızın koşuşturması içindeyken, kendi sıkıntılarımızla boğuşurken etrafta gördüğümüz her gülen yüze özeniriz. Oysa bizler de onlardan biri değil miyizdir? En sağlam maskemizi takıp öyle karışmaz mıyız kalabalığa?

Fark etmeyiz ama her taktığımız maske güçlü imajını yaratırken bir yandan da zedeler kalbimizi. Attığımız kahkahaların arkasında acıyla kıvranan bir bedenin olduğunu kim görür? Kim hisseder etrafa neşe saçarken kalbimizde zehirli otların bittiğini?

Bir gün maskenizi çıkartmak istediğinizde aynada gördüğünüz yüz size yabancı gelsin istemiyorsanız eğer çıkartıp atın hepsini çok geç olmadan. Çıkartın ve yüzleşin kendinizle. Sonra da sımsıkı sarılın içinizdeki köşeye kıvrılıp acı çeken bedeninize.

Ağlamak istediğinizde ağlayın. Umursamayın zamanında içinizdeki cesedi görmeyen insanların o an size verdiği alaycı taziyeleri. Söylemek istediğiniz bir şey varsa söyleyin, korkmayın. Çünkü sessizce yürekte yankılanan sözcükler artıp durur, daha çok karışır içinize. Size iyi gelecek ne varsa onu yapın artık kimin ne hissedeceğini düşünmeden. Şimdiye kadar tüm darbeleri kendinizden çok karşınızdakinin kalbini önemsediğiniz için almadınız mı?

Aynaya bakın. Gözlerinizin içini görün. Ne kadar güzel ve güçlü olduğunuzu anlayın. Her şey kendi içinizde başlar, kendi içinizde biter. İçinizle konuşmayı öğrenin. Bu dünyadaki en değerli şeyin aynada gördüğünüz bedenin taşıdığı yürek olduğunu unutmayın.

Güzel kalın, hoşça kalın…
Varlığınız varlığım.


AYNALAR Where stories live. Discover now