5. Kiválasztva

3.3K 272 4
                                    

Az ebédlőben térdelve húzogatom a felmosórongyokat. Öblítek majd újra é újra áttörlöm az adott területet. Ajna kicsivel arrébb ugyan ezt teszi. Hátra ülök a sarkaimra és unottan fújom ki a levegőt. Már vagy bő egy órája csinálhatjuk, és sehol nem tartunk. Olyan unalmas csöndben itt dolgozni. Felpattanok, de a hirtelen mozdulattal majdnem visszaesem a földre. A padló igazán vizes így nagyon csúszik. Kaján vigyor húzódik, az arcomra majd nekifutok és csúszok egy bő két métert előre. Ezt folytatva csúszkálom körbe a hevesen dolgozó Ajnát.

- Megtennéd, hogy komolyan veszed a munkádat? – Kérdi kissé ingerülten, közben kezei gyorsan sikálják, a padlót hátha ettől hamarabb végzünk.

- Én teljesen komoly vagyok! – Mondom megállva a vödröm mellet majd hirtelen ötlettől vezérelve felkapok két kefét és a lábaimra erősítem őket. Rájuk állok és szerencsére elég tartósnak bizonyulnak.

- Te meg még is mit csinálsz? – Kérdi, felnézve rám Ajna miközben én felkapom a vödrömet. Nagyobb lendülettel kiborítom a tartalmát végig a terem padlóján és Ajna ijedten pattan, fel mikor a víz eléri őt is. – Uma! – Kiált fel ijedten és kissé mérgesen.

- Ne aggódj, van egy ötletem! – Mondom majd nekifutásból a lábaimra erősített kefékkel kezdek el siklani. Még néhány trükköt is lenyomok menőzés képen. Ajna meglepetten néz engem és enyhén még kuncog is mikor majdnem elesek. Ő átmegy a terem másik oldalára és ott folytatja a munkáját, míg én magamat elszórakoztatva teszem ugyan ezt. A föld egy csapásra tisztább lesz és szinte fele idő alatt készen is leszünk. Diadal ittasan állok meg és törlöm meg izzadt homlokomat.

– Na, ezzel is megvolnánk! – Mondom nevetve. Ajna csak nevet és felkapva a cuccait elindul kifelé a teremből. – Hé, várj már meg! – Sietek utána lekapkodva lábaimról a keféket. Mezítláb szaladok utána a hideg köveken közben az előttem haladó Ajnát figyelem. Ő hirtelen kiáll oldalra és fejét a föld felé szegezi. Értetlenül nézem továbbra is őt miközben a tempómon nem változtatok. Nem értem mit csinál, de amikor neki megyek a Hercegnek és felborulok, már minden értelmet nyer. A fejemet fogva ülök fel törökülésbe és felnézek a felém magasodó Hercegre.

- Látom, már megint máshol jár az eszed! – Mondja kezét felém nyújtva. Megtörlöm, a vizes kezemet a ruhámban majd megfogom a segédkezet és felállok. – Remélem, ahova megyek ott is lesznek ilyen lányok! – Mondja kissé feszülten és szomorúan nevetve.

- Ahova mész? Miért hova mész? – Kérdem félre döntött fejel. Értetlenül néz, rám majd hangosan felnevet.

- Tényleg nem tudod? - Kérdi nevetve, amire durcásan összefonom a karjaimat. – A jövőbeli őrzők két évre elmennek, a főbirodalomba ahol mindent megtanítanak nekik, hogy jó őrzőké váljanak. A versenyeket, amiket ott rendeznek, mindenhol ismerik. – Mondja, közben próbálja visszatartani a nevetését. Erről még sosem hallottam. Bár igaz sosem érdekelt igazán mi van az őrzőkkel.

- Oh, értem már. – Mondom, mosolyogva bár picit szomorkodom. Egyedül Chars volt az egyetlen korombeli, akivel szót értettem. Ha elmegy, akkor csak a húga marad itt, aminek nem igazán örülök... Hacsak! – A Hercegnő is megy vagy csak te? – Kérdem reménykedve, amire ő csak lágyan mosolyog.

- Nem sajnos nincs ilyen mázlid. Ő még túl fiatal ehhez. Majd amikor én végzek akkor fog menni. - Kissé csalódottan sóhajtok fel, amire kuncogni kezd. – Tudom, hogy nem jöttök ki jól, de azért bírd ki. – Mondja és elmegy mellettem. Utána nézek és figyelem, ahogyan átsétál a frissen felmosott termen. Pedig most végeztünk vele ő már is bemocskolja. De ez ellen nincs mit tenni hisz ő a Herceg ő megteheti. Visszanézve látom, hogy Ajna már rég előre ment és már azt se látom hova tűnt. A cuccaimat fogva iramodok utána. Hiába keresem, nem találom meg. Ajna mindig is profi volt az ilyesmiben. Ha azt akarta, hogy ne találják meg akkor sosem találták meg! Kilépek a kastélyból és a lépcsőn haladok lefelé mikor is egy nálam alacsonyabb személy árnyéka vetül rám. Szőke hosszú haja lágy hullámokban esik a vállára és kék szemeivel gyűlöletet sugároz felém. Szemeimet forgatom, majd bár semmi kedvem hozzá pukedlizek egyet.

A sárkányok őrzője ~Szünetel~Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora