32. Erőnléti: Fiúk #2

1K 94 11
                                    

Miután Tobi szerencsére sikeresen elterelte az emberek figyelmét, Jack és én egyszerűen helyet cseréltünk. Amíg a maszk rajtam van, senki se fog felismerni. Remélhetőleg. Átvezetnek minket a hatalmas akadály pályához, ami hat részből áll. Először is átmenni egy forgó rönkön miközben oldalról nagyobb labdákkal megpróbálnak leütni. Utána köteleken kell átlendülni illetve a végén ráugrani a mászó falra. Annak tetejéről pedig ki kell választani egy eszközt, amivel le lehet onnan jutni. Átúszás egy vizes akadályon, amiben elvileg kicsiny elektromos halak úszkálnak, utána a legvégén pedig egy gyors sprint a cél vonalig. Az elektromos halak kicsit zavarnak, de nem tűnik a többi része olyan rossznak. Egyesével indítanak el minket és mérik az időt. Persze plusz pontot kap, aki teljesíti az egész akadály pályát. Jason örömmel vállalja az első kőrt.

- Ezt figyeld, csak úgy átsuhanok a pályán, mint a szél! – Poénkodik testvérével. Feláll a starthoz és a jelzést hallva elindul. Egészen jól halad bár a rönkön való egyensúlyozás nehezére esik. A repülő labdákat vagy hárítja, vagy ritkán sikeresen kikerüli. Éppen mikor átlépne a végére, egy hatalmas kő repül be és eltalálva a bokáját kibillenti és lezuhan az alatta lévő kisebb medencébe.

- Jason! – John ijedten szalad segíteni testvérének kimászni a vízből. – Te jó ég, jól vagy? – Próbál felállni, de visszaesik, a bokája lassan háromszorosára dagad.

- Szerintem kificamodott! – Szorítja össze a fogait, bizonyára nagyon fáj neki.

- Maguk normálisak? – John teljesen kikelve magából ugrana neki a műsorgazdának.

- Eben a versenyben vannak meglepetések! Semmi sem az, aminek látszik! – Nevet, amíg az őrök vissza fogják a feldühödött fiút.

- Dugják fel maguknak a meglepetéseiket! Maguk mind elmebajosak! – John visszasiet Jason mellé és felsegítve elkezdi bevinni az orvosihoz.

- De hát John mi lesz a versennyel? – Próbálja megállítani Chars de ő csak egyszerűen lerázza.

- Inkább megbukok, mint sem hogy részt vegyek ebben a hülye játékában! - És már tovább is mennek. Teljesen megértem. Ez nem volt normális! Ha esetleg fejen találták el volna akár bele is fulladhatott volna a vízbe! Nem értem miért jó másik életét kockáztatni egy ilyen idióta dologban.

- Tán berezeltél Jack? – Lök, fel Tony majd kikerül és beáll a starthoz. - Nyámnyila banda! – És jelzése elindul. Szinte szélsebesen átmegy a rönkön és a köveket is ügyesen kikerüli.

- Ne is törődj vele! – Nyújt kezet Chars amit elfogadok és feltápászkodom. – Csak a szokásos Tony. – Próbál megnyugtatni, de látván hogy milyen egyszerűen leng át a falhoz majd, mint egy profi mászik át rajta, azért ez sikeresen elbizonytalanít. Oké, rajtam a sor. Jól kell teljesítenem, de nem túl jól, hiszen az túlságosan feltűnő lenne. Oda lépek a start vonalhoz és veszek egy mély levegőt. Elmegyek, nagyjából a feléig annak elégnek kell lennie. A jelzés eldördül és elindulok. A rönk trükkös, de sikeresen átjutok rajta. Átlengek a köteleken, viszont amikor az utolsóról próbálok átlengeni a falra majdnem visszaesem. Szinte csak pár ujjammal tartom magamat a falnak egyik résénél, de sikerül megkapaszkodnom a mászáshoz. A tetején három kötél vezet lefelé. Vajon melyik az, amelyik nem szakad le alattam? Végig nézem őket és észreveszem az enyhe szakadást az egyik tetején. Tökéletes! Ráfogok és neki ugrom, az persze elpattan és akaratlanul zuhanok bele a vízbe. Kimászva a medence oldalára kicsit rájátszva köhögök és jelzem a kezemmel hogy kiszálltam. A közönség kinevet, de nem érdekel, jelenleg az a lényeg hogy elhiggyék, hogy szerencsétlen vagyok.

- Ne aggódj egész ügyes voltál! – Veregeti meg a vállamat Chars. Én csak bólogatok és kerülöm a szemkontaktust. Senki sem szólt be maszk miatt bár ők álarcot vettek fel, ami leginkább csak a szemüket takarja. Eddig minden a terv szerint halad.

A sárkányok őrzője ~Szünetel~Where stories live. Discover now