16. Silent

274 16 0
                                    

Alexin nk.

Eilen ilmoittivat että pistävät hänet koomaan.

Lexan. Oman ihanan siskoni. Miksikö?

"Hänen aivonsa eivät saa tarpeeksi happea. Emme vieläkään ole löytäneet siihen syytä. Hän herää kun automaattisesti, kun on valmis." Noin lääkäri sanoi. Ja meidän vain täytyy odottaa.

Olen kyllästynyt odottamiseen. Aina vaan odota vain niin asiat järjestyvät.
Äiti istuu tuntikausia siskon vieressä ja itkee mutta kun joku tulee huoneeseen hän äkkiä pyyhkii kyyneleet ja esittää onnellista kun oma tyttö on koomassa eivätkä lääkärit tiedä mikä sen aiheuttaa.

Onnellinen. Hiljainen. Pimeä. Elämä.

Elämäni on aina ollut jokin noista siskoni ja tyttöystäväni parantivat pimeyttäni. He hoitivat minut kuntoon. Elämäni olisi tyhjää ja hiljaista ilman heitä.

Katsoin kalpeaa tyttöä sairaala sängyllä. Hänen vaaleat hiuksensa lepäsivät olkapäillään ja hän hengitti hiljaa. Silmänaluseni olivat tummat en ole nukkunut päiviin. Selim ei ole käynyt keskiviikon jälkeen.
Kun Lexa oli pieni hän aina innostui viikonlopusta. Ja nyt hän makaa sairaalasängyssä koomassa.

"Kop kop." Äiti koputtaa huoneen liukuoveen ja sanoo ääneen.
Hymyilin ja käännyin takaisin siskoon päin. "Hei kulta. Mene lepäämään et ole nukkunut päiviin. Minä jään hänen luokseen." Äiti taputti olkaani ja suuteli otsaani.
Nousin ylös ja jalkani pettivät.
Äiti kääntyi katsomaan minua mutta pääsin ylös.

Menin Sheilan isän talolle. Sheila istui keittiötason äärellä kahvi kuppi kädessään. Hän katsoi minua ihmetellen.

" Hei Alex. Etkö olekkaan siskosi luona."

"Äiti lähetti mut kotiin nukkumaan."

Sheila lähestyi minua ja halasi rutistaen kovaa. Upotin pääni Sheilan lämpimään kaulaan.

"Miten mä selviän tästä?" Miten me selvitään tästä?" Sanoin kyynel silmässä katsoen rakastani. Itken taas.

" Kyllä sä selviit tästä. Me selvitään tästä. Sä oot vahva." Sheila sanoi ja suuteli minua. "Tuu mennään lepäämään." Hän sanoi ja veti minut makuuhuoneeseen.

Istuimme sängylle ja hän katsoi minua suoraan silmii. Tunsin hänen hengityksensä. Hänen lämpönsä ja unohdin siskoni ja muistin miksi häneen rakastuin. Hänen kroppansa, hänen hymynsä, hänen kauneus ja kuinka hän rakastaa minua. Hän on minun muusani.

"Älä huoli kaikki järjestyy." Hän hymyili ja laskeutui päälleni. Suuteli minua. "Mä rakastan sua. Voisin hypätä vuorelta sun takii." Sanoin ja suutelin häntä.

Hetkemme kuitenkin keskeytyy kun joku koputtaa ulko-oveen. Nousen ylös ja laitan paidan päälleni ja avaan oven. Se on äiti joka näyttää järkyttyneeltä. "Tule äkkiä hän heräsi." Äiti sanoo ja huudan Sheilaa. Lähdemme heti sairaalalle.

Selimkin oli hälytetty paikalle. Hän näytti iloiselta mutta huoli painoi toisesta päästä.
Tiesin että jokin on hätänä kun äiti tuli ilmoittamaan huolissaan.

Lexa heräsi koomasta mutta hän tarvitsee leikkauksen johon liittyy riskejä. Leikkaus on vaarallisen lähellä selkärankaa ja vääräkin liike niin siskoni e seiso tai kävele enää ikinä. Hän halvaantuu.

Istuin sängyn vieressä. Muut olivat juttelemassa lääkärille Lexan tilasta.
Hän avasi silmiään varovasti vähän kerrallaan ennen kun ne olivat täysin auki. Kun hän näki minut hän hymyili ja sanoi "Velii. Säki pääsit paikalle."
Hymyilin ja suutelin hänen otsaansa. "Tottakai sä oot mun pikkusisko."

"Mitä kävi? Onko Selim... Onko hän elossa?"

"Te jouduitte kolariin. Kuljettaja kuoli mutta Selim on ihan kunnossa."

Hän näytti niin helpottuneelta.

Selim käveli sisään ja juoksi halaamaan Lexaa.

"Lexa sä oot elossa."

Lexa hymyili ja suuteli Selimin poskea. Selim suuteli hänen huuliaan.
Menin väliin "Vou rauhotuppas vähän, Selim." Hän nousi sängyltä ja hymyili leveästi. Muut tulivat huoneeseen ja äiti juoksi halaamaan tytärtään. "Voi rakas olet hereillä."
Sheila tuli viereeni otti kädestäni kiinni ja nojasi minuun.
"Katso nyt kaikki on hyvin." Hän kuiskasi. Tohtori astui huoneeseen kädessään pieni lauta jossa oli papereita. Hän tarkasteli papereita ja sanoi "Joo o hei Lexa olen Tohtori Wilson ja kuulin että sinulle on käynyt pieni pipi." Tohtori yritti olla hauska ja siskoni hymyili.
"Ja valitettavasti leikkaus on todella vaarallinen johon liittyy riskejä. Sinut nukutetaan leikkauksen ajaksi."
Kaikki huoneessa näyttivät kankeilta ja masentuneilta.

-VIISI TUNTIA MYÖHEMMIN-

Lexaan kärrätään juuri tällä hetkellä leikkaussaliin. Kävelen käsi kynkässä tyttöystäväni kanssa syksyisellä kadulla. Punaiset lehdet ovat pudonneet puista ja nyt lensivät tuulen mukana kaduilla. Pistävän kylmä Pohjoistuuli puhaltaa kasvoille ja kylmä pääsi takin sisälle. Tiesin että pakkaset ovat tulossa joskus lähi päivinä. Lunta ja joulu. Mutta joulu ilman siskoa ja kaikki surullisena. Ei houkuta. Katson tyhjää katua jossa lentää punaisia lehtiä ja ajattelen kuinka masentavaa tyhjä katu tyhjä mieli hiljaisuus.

Herään mieleni sievereistä kun Sheila tönäisee minua varovasti. "Hei takaisin todellisuuteen. Kaikki hyvin?" Nyökkään ja jatkamme kävelyä.

-SAMAAN AIKAAN LEIKKAUKSESSA-

"Sydänpysähdys. Tää tyttö kuolee. Hoitaja äkkiä 50mm adrenaliinia!" Tohtori huutaa.

Heelou pitkästä aikaan kirjotin .
Anteeksi virheistä.

×Mahmut Orhan - Save me Ft.Eneli×

Tyttö ja Poika || VALMISWhere stories live. Discover now