20.BÖLÜM

18K 1.1K 324
                                    

Sabah başında ki inanılmaz ağrı ile gözlerini kırpıştırdı. Gözüne gelen hafif ışık başında ki ağrıyı artırınca tekrar sıkı sıkı yumdu gözlerini. Neden bu kadar ağrıyor ki başım diye düşünürken, aklına gelen anlarla, nutku tutuldu.

"Kahretsin ne yaptım ben!"

Kendi kendine söylenerek bir anda yatakta doğrulunca yutkunmak zorunda kaldı. Üstünde sadece iç çamaşırları vardı!

"Olmasın ne olur bir şey olmasın. Ben ne yaptım Allah'ım!"

Gözleri dolu dolu yataktan kalkıp yabancısı olduğu odaya baktı. Elbisesi koltuğa özenle katlanıp bırakılmıştı. Lüks bir otel odasındaydı. Odayı incelemeyi bırakıp zorla yutkunarak arkasını döndü. Bir yandan da yalvarıyordu

"Ne olur yapmamış oluyum ne olur Allah'ım"

Gözleri dolu dolu yatağa baktı. Görmekten korktuğu lekeyi görmeyince derin bir nefes çekip yatağa oturdu. Ve bu arada hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı.

"Ne bok yedim ben yaa, Allah kahretsin! Ne kadar ileri gittim, Mehmet nerde, ne düşündü... Kahretsin, Canın canını yakmak isterken ne halt ettim ben!"

Ağlamasını durdurunca elbisesini giyindi hızla. Ardından çantasını aldı eline. Korka korka içinden telefonu çıkartıp baktı. Bir sürü mesaj ve hepsi de Mehmetten

"Yeşim, bu mesajlarımı iyice oku, bunları yüzüne söyleyip ne seni ne de kendimi zor da bırakmak istemem"

Birinci mesajı okuyunca koskocaman yutkunmak zorunda kaldı

"Derler ki  rakıyı kimle içtiğin değil kim için içtiğin önemlidir. Sen dün o rakıyı Can için içtin. Benim yanımda içtin"

Okuduğu şeyin ağırlığı ile yutkundu Yeşim. Çok doğruydu bu söz

"Eğer  dün yanında, içerken ben değil de bir başkası olsaydı ne olacaktı? Dün yaptığın şeyin, Canın canını yakmak için olduğunu gayet iyi anladım"

Bir insanı, başka birinin canını yakmak için kullanmıştı. Bunun ağırlığı Yesimi fazlaca ezdi bile

"Bak güzelim, eğer dün yanında ben yerine başkası olsaydı ve yine olaylar böyle oluşsaydı, kötü bir şekilde uyanacaktın. Demem o ki, ne yapacaksan yanında  ben varken yap Yeşim. Ben senin pişman olacağın şeylere sebep olmam. Candan intikam almak için beni kullan! Ama sonra pişman olacağın şeyler yapmadan kullan"

Bu mesaja birer gözyaşı hediye etmişti Yeşim

"Gece üstünü temizlikçi abla değiştirdi, için rahat olsun. Otelin ödemesi de yapıldı merak etme . Ve bu mesajları okuduktan sonra dün geceyi unut. Ben unuttum çünkü"

Mehmetin yüce gönlü, hüzünlü bir tebessüm kondurdu dudaklarına. Bu adam, adamdı!

...

Sabah erkenden uyanan Deniz, hızla giyindi, o kadar heyecanlıydı ki gece gelmeyen Yesimi unutmuştu bile. Hazır olunca hemen çantasını alıp çıktı, binadan çıkınca araba içinde ki Mehmeti gördü. Gülümseyip ona doğru ilerledi hemencecik  bindi arabaya. Yesimi görmemesiyle kaşlarını çatıp Mehmete döndü.

Deniz Yanıyor!Où les histoires vivent. Découvrez maintenant