MHRMH | 19

599 181 28
                                    

19.BÖLÜM

Şarkı: Future- Mask Off

Yayınlanma Tarihi. 01.07.2018.

İYİ OKUMALAR.



Hırkamın yakalarından tutunurken nefesim sürekli hareket halindeydi. Nefesimi alıp yavaşça geri verdim. Yan tarafıma döndüğüm de Kevser kapının kulpunu açmaya yeltenmişti, kapının arkasından çıktık. Feyza telefonla bir şeylerle meşgulken ben cama doğru ilerledim. Camın pencerelerini iyice açtım. Büyük camın önünde ki masayı kenara dikkatle çektim. Masanın üstünde ki gece lambasını prizden eğilip çektiğim sırada kapının kulpunun gıcırtısı  kulaklarımı doldurdu. Eğildim yerden doğrulunca kapının yanına gittim. Kevser kapıyı açmadan ellerini yumruk şekli haline getirmişti. Nefesimi sıkıca tutarken kameranın olduğu yere baktım. Kevser kapıyı hızla açtı ve önünde kim varsa yumruğunu geçirdi. Sessiz evin içinde tok ses yankılandı bir süre. Sonra yüksek sesle gelen bir ses,

"Ah! Ne yapıyorsun kızım ya!" kızgın ve acı dolu sesiyle Furkan' yerde yatıyordu. Gözünün hafif altını tutarken canın acıdığı çok belliydi. Kafasını koridorun karanlığından çıkartıp bize doğru hafifçe baktı. "Ne bakıyorsunuz lan, ışık açsanıza, zaten göremiyorum." ardından tekrar bir "ah" sesi daha geldi. Canının yandığı beliydi. Kevser abisinin üzerinden geçip kapıya baktı, ben ışığı açarken Feyza yere eğilmiş Furkan'a dikkatle bakıyordu. Elini yavaşça çekmeye çalışmasına rağmen Furkan çekmiyordu. İnatçı.

"Ne oluyor burada?" sonra Furkan'ı gördü. "Salak mısın lan sen, yatağın varken niye yerde yatıyorsun?" sözleri üzerine Furkan vücudunu dikleştirdi. Yüzü ciddi bir hal aldı, "Birde ailenin ilk çocuğu zeki derler, görmüyor musun gözümü?" Batuhan'ın gözleri kısıldı. Yanına eğildiğinde Furkan'ın çenesini kendine doğru çevirdi.

"Kim vurduysa gece gece iyi vurmuş, üzüldüm senin için." yüzünde sahte bir gülümseme vardı. Furkan çenesini kendine çevirdi. "Biricik kardeşi-" demesine kalmadan Kevser'in sesi duyuldu.

"Yok, yok, YOK!" Batuhan eğildiği yerden kalkarken saçlarını karıştırarak koridora çıkan Çağlar'ı gördüm. 

"Sen kimi arıyorsun?" gözleri kısıldığında etrafına  bakındı, gözlerini kısıp tehlikenin farkına varırcasına bakınmaya devam etti. Kevser ağabeyine sıkıca sarıldığında bir kaç saniye geçtikten sonra ayrıldı. Kirpiklerini kırpıştırdıktan bir kaç saniye sonra devam etti,"Esin arka odadayken camdan bakıyormuş. Karanlıkta bir adamın fotoğrafını çekmiş, adam eve doğru gidince biz de kamerayı sakladık. Kapıyı kapattığımızda kapı tıklandı. Burada annemi kaçıran kişi belki de burada?" Batuhan derin bir nefes alıp Kevser'i kollarıyla kendine çekip kafasını tavan kaldırdı. Düşünceli tavrı hepimizi bir uçuruma sürükleyip geri çekiyordu. 

"Bakın," dedi bir babacan tavırla, "Herkesten şüphelenmenizi anlıyorum. Ama düşünerek hareket etmemiz gerek," Batuhan susunca, "Ben Furkan'ı aradım zaten," dedi Feyza, daha sonra da bakışlarını Furkan'a çevirdi.

"Kapıyı tıklayan bendim. Ama gözüne yumruk yiyen de ben oldum." gözlerini devirirken Kevser Batuhan'ın kollarından çıkıp eğilip ağabeyinin gözüne baktı. Kapının kenarlarında ellerimi arkamda bağlayıp duruşumu dikleştirdim.

"O kadar da abartma, sadece bir yumruk, hadi tut da kaldırayım seni." Kevser'in elinden tutup kalktığında Feyza'nın gözlerine baktım. Gözlerini Furkan'dan ayırmadan hareketlerini inceliyordu. Nefesini tuttuktan sonra gözlerini avuçlarına indirdi. Sonra da ayağa kalktı. "Babam uyanmadan yataklara, kapıyı kilitledim ben. Ayrıca bir daha bir şey olduğu zaman evin ortancasına değil, büyüğe haber ver tamam mı Fevzi?" Feyza şiddetle gözlerini devirdi. bıkkınlıkla oflayarak"Batuhan ağabey halen daha unutmadın mı?" derin bir iç çektikten sonra odaya girdi. Batuhan hafifçe güldüğünde gözlerimiz birbirlerine bakıyordu. Kaşlarımı hafifçe çattıktan sonra ben de odaya girdim. Kapıyı kapatırken içeriye Kevser girdi.

MİHRİMAH | FERFECİRWhere stories live. Discover now