012

117 14 12
                                    

{ Liz Parker }

'Als je dit hoort Rosa, bel me terug.' Ik leg mijn mobiel op de tafel en kijkt de klas rond. Het is niks voor Rosa om niet te komen. Harry komt het klaslokaal ingelopen en ik wenk dat hij hier heen moet komen. Hij komt naast me zitten en kijkt me vragend aan.

'Waar is Rosa?'

'Ik heb geen idee, is ze niet op de wc?'

'Nee, anders had ik haar wel gezien. Maar ze neemt haar telefoon ook niet op krijg constant een voicemail.' Zucht ik.

'Ik bel wel even,' Harry staat en verlaat het lokaal.

Even later komt hij teruggelopen en kijkt hij me bezorgd aan. Hij schudt ook zijn hoofd en tikt zenuwachtig met mijn voet op de vloer.

'Misschien moest ze wel ergens heen?' Probeer ik. Hij schudt abrupt zijn hoofd. 'Ze vertelde me gisteren nog dat ze naar huis moest en ze was doodsbang.' Zijn groene ogen kijken me doordringend aan. Hij slaat met zijn vuist op tafel en ik weet zeker dat als hij nog harder sloeg de tafel zou breken.

'Meneer Styles! Deze tafels moeten langer mee.' Waarschuwt de docent hem. De bel gaat en Rosa is er nog steeds niet. Twintig minuten later gaat de deur open en vol hoop kijk ik naar de deur, waar onze lieftallige rat doorheen loopt.

'Meneer Payne, waarom bent u zo laat vandaag?'

'Omdat ik wilde slapen?' Ze zucht en laat hem zitten. Als ik te laat zou komen, zou ik meteen weg moeten. Liams blik valt op Harry waarna hij grijnst. Waarschijnlijk om het feit dat Harry denkt dat we vrienden zijn.

'Na school gaan we naar haar huis.' Fluistert hij. 'Tot hoe laat zit je?'

'14:05.' Hij knikt.

'Wacht bij het hek.' Dit keer knik ik.

×××
Ik sta bij het hek op Harry te wachten, Louis komt de school uitlopen en hij komt naar mij toe. Hij komt naast me staan en ik kijk hem boos aan.

'Kijk niet zo, krijg je rimpels van,' lacht Louis.

'Liever rimpels krijgen dan vrolijk tegen jou doen,' sis ik. 'Kom op Liz, ga je me nou altijd zien als een vervelend jong.' Ik knik en ik uit mijn rechteroog hoek zie ik Harry lopen. Ik draai me om en loop naar Harry toe. 'Oké, hoe gaan we er heen? Ik heb geen fiets alleen twee benen die haten om te lopen.'

Harry kijkt me lachend aan en wenkt dat ik mee moet komen. We lopen het schoolplein af en ik zie dat Harry naar een auto loopt. 'Doe maar luxe,' hij lacht zwakjes en stapt in, ik volg ook zijn voorbeeld en ga naast hem zitten. Hij start de auto en rijd dan weg.

×××
Ik druk op de bel en enkele minuten later doet een vrouw rond de 40 de deur open. Ik kijk de vrouw aan en ik ruik een vieze dranklucht. 'Wat moet dit?'

'Wij komen voor Rosa,' antwoord Harry.

'Dat ondankbare kind is er niet, waarschijnlijk met die vriend van haar mee,' ik kijk Harry lachend aan.

'Die vriend van je dochter staat toevallig hier,' lach ik. 'Ach man ga iemand anders lastig vallen,' ze klapt de deur voor ons dicht en ik kijk Harry aan.

'Oke, ze moet iets gedaan hebben bij Rosa.' Zucht Harry. Ik kijk naar boven en ik zie dat haar balkon deur open staat. 'Bel Rosa,' Harry doet wat ik zeg en ik hoor de telefoon van Rosa afgaan.

'Ze is dus boven,' mompel ik. 'Hoe komen we daar?' Ik kijk om me heen en zie in de tuin van Rosa haar buren een ladder staan. Ik kijk Harry grijzend aan en loop naar de tuin om die ladder te pakken. Zo gezegd zo gedaan, de ladder staat tegen Rosa haal balkon aan en ik maak aanstalten op de ladder op te gaan. 'Jij gaat dus niet klimmen,' ik kijk hem lachend aan. 'Ik ga dus mooi wel, en je houd Me niet tegen.'

Harry en ik staan op het balkon van Rosa, Harry opent haar deur en ik zie Rosa op haar bed liggen. Ik loop naar haar toe en ga op haar bed zitten, ik kijk naar haar kussen en ik zie dat die rood is. Harry komt aanlopen en schudt Rosa rustig heen en weer, haar ogen gaan open en ze kijkt ons vragend aan.

'Gaat alles goed met je,' vraag ik. 'Op een fles tegen mijn hoofd na gaat alles goed,' moppelt ze. Ik trek Rosa naar me toe en ik bekijk haar hoofdwond. 'Roos, je moet gaan douchen om die hoofd wond schoon te maken.'

'Ik wil hier niet blijven,' Harry kijkt me aan en ik haal mijn schouders op. 'Anders trek je bij mij in? Mama en Gemma zouden het vast niet erg vinden?' Zegt Harry. 'Echt?' Harry knikt.

'Weetje ik ben blij dat ik weg ben bij haar, ik hou van je Harry,'

——————————————————
Vandaag een update, omdat ik morgen geen zin en geen tijd heb, want ik ga naar Niall joe 🎉 veel lees plezier 🤓

27april2018

Unexpected  Where stories live. Discover now