038

94 12 3
                                    

{ Liz Parker }

Ik open mijn kluis en mijn ogen vallen op een briefje. Ik pak het briefje en ik begin te lezen.

Ik wou dat ik een traan was, geboren in jouw ogen, levend op jouw wangen en stervend op jouw lippen.

Ik begin te glimlachen naar het briefje en stop het briefje in mijn kontzak. Louis is echt een schat, dat hij zulke briefjes voor mij schrijft is toch wel heel bijzonder. Ik loop de trap op naar boven, als ik boven ben loop ik het lokaal in en ga ik achterin de klas zitten. Louis, Liam en Niall komen ook binnen gelopen. Niall komt naast me zitten en Louis kijkt verbaasd naar Niall. 'Sorry lad, wie het eerst komt wie het eerst maalt.' Louis kijkt Niall nog steeds boos aan en gaat voor ons zitten. Ik hang over de tafel heen en geef Louis het briefje wat vanochtend in mijn kluis lag.

'Heb jij dit geschreven?'

'Nee.. ik heb dit niet geschreven.'

'Als jij het niet geschreven hebt, dan is er iemand die ons uit elkaar wilt drijven zodat ik van hem word als wij niet meer samen zijn.' Zeg ik. 'Rustig Liz, dat gaat niet gebeuren, wij blijven samen en laat die gene maar briefjes schrijven, het gaat toch niet werken.' Ik glimlach en druk mijn lippen op zijn wang.

'Zoenen doe je maar buiten mijn les om!' Ik haal mijn lippen van zijn wang en kijk boos naar Jones. 'Dat hij dat zoenen noemt.' Mompel ik. 'Wat zei je Parker!' Schreeuwt hij boos door de klas.

'Dat u vervelend bent.' Zeg ik oprecht. Meneer kijkt me boos aan en ik glimlach, Josh heeft me iets teveel vertelt over deze man. Je moet hem niet boos maken want dan gaan er koppen rollen, een ding is zeker, ik ben niet bang voor hem.

'Pak opdracht 24 voor je neus.' Ik pak mijn schrift en houd hem voor mijn neus. Niall en Louis kijken me lachend aan. Meneer Jones kijkt mijn kant op en hij seint dat ik mijn schrift moet neer leggen. Ik leg mijn schrift toch maar neer, en leg mijn hoofd op de tafel. Ik hoor Niall en Louis allebij grinniken, volgens mij hebben ze mij door. Natuurkunde is een rot vak en ik heb het nooit leuk gevonden en onvoldoendes halen bij dit vak ben ik goed in, dus kort samengevat dit is een uur dat ik altijd doormaak in de aula.

'Parker, wat is het antwoord op vraag 4B.'

'Koeien zijn mooie dieren.' Roep ik door de klas. 'Nu even serieus.' Zucht hij. 'Koeien drinken water en kalfjes drinken melk.' Hij staat op en wijst naar de deur. 'Je kan gaan! We zitten niet bij Biologie.'

Ik pak mijn spullen op en loop naar de deur toe. 'Dag he, zeik snor.' Ik verlaat het lokaal en loop naar de aula toe, als het goed is heeft Josh nu pauze. Josh zit alleen aan een tafel en ik loop naar hem toe. Ik ga op zijn schoot zitten en ik hoor Josh luid zuchten.

'Wat doe jij hier?'

'Ik had les van Jones, en natuurkunde is gewoon stom.'

'Ik had het zelfde gedaan,' lacht Josh. 'Zit gewoon in de familie, kan ik ook niks aan doen.'

'Ach die man zeikt al als je een pen laat vallen,' zegt Josh

'Hij zeikt ook als je iemand een kus op zijn wang geeft.' Zucht ik. 'Kort samengevat, gewoon een rot vent.'

——-
'Liz, je moet naar Jones,' zegt Harry als hij met Rosa bij mij en Josh staat. 'Denk het niet, hij komt maar hier heen.' Josh geeft me een tik op mijn hoofd en ik steek mijn middelvinger op. 'Doe het nou maar Liz, zo voorkom je problemen.'

'En nu opeens de grote broer uithangen, Josh jij doet het ook nooit dus waarom zou ik wel gaan?'

'Als je niet nu gaat Liz, dan mag je het hele jaar de les niet meer in.' Zegt Niall die ook bij ons is komen staan. 'Kan ik mooi een uur langer slapen.'

'Ga nu maar!' Mijn lippen verlaten een zucht en ik sta op en loop vervolgens naar het lokaal van Jones. Als ik bij de deur sta zie ik Louis staan met een boze meneer Jones tegenover hem.

'Louis, ze verpest het voor haar zelf, jij hoeft haar niet aan te sturen daar is ze zelf bij.' Zegt Jones boos. 'Ze is het zusje van Josh dat zegt al genoeg,'

'Josh is net als Liz, die twee kan je niet temmen.' Mijn bloed begint te koken en ik loop boos het lokaal in, ik ga naast Louis staan en ik sla mijn armen over elkaar heen.

'Dus meneer, alleen omdat Josh en ik uit Australië komen waar anders les gegeven word, mogen wij geen les meer van u volgen? Het slaat gewoon nergens op! U kunt maar beter zelf je spullen pakken en weg gaan, want u kunt niet eens les geven.' Schreeuw ik. Ik ben echt klaar met hem.

'Liz rustig.' Zegt Louis. 'Nee niks rustig! Ik laat me niet zo behandelen, hij kan kiezen of normaal doen tegen mij en Josh of hij gaat een heel zwaar jaar krijgen, en ik ben daarvoor instaat. Dus kies maar James Jones.'

Ik hoor meneer Jones slikken en hij kijkt naar de grond. 'Als u nu geen antwoord geeft weet ik genoeg.'

Na enkele seconde heeft Jones nog niks gezegt en pak ik Louis zijn hand vast. 'Wij gaan, en tot de volgende les he meneer!'

———————————-
Mijn inspiratie is ver te zoeken voor dit verhaal, sorry..

25juni2018

Unexpected  Where stories live. Discover now