Trevlig helg. 4

1.3K 10 0
                                    

"Gillar du vin?"

Han log och gick in. Jag stängde dörren efter honom.

Jag styrde mina steg mot köket och lät han själv följa efter. Det var en mellanstor lägenhet men det var inte så att man tappade bort sig. Vi kom in i köket och jag tog fram en vinflaska och två vinglas.

- Vi kan sitta på balkongen va? Jag ska röka. Sa jag.

- Aa visst.

Vi gick ut och satte oss och Noel hällde upp.

- skål för dåligt sex. Det var jag som sa det.

- jag kan få dig att ändra den uppfattningen om du vill? Svarade han lugnt och mina ögon var ännu en gång nära sin död när dem mötte hans. Jag fnös åt hans snuskiga kommentar.

- dröm vidare, vi ska bara dricka vin.

- om du säger det så. Han tittade djupt i mina ögon och försökte återigen få mig att försvinna in där men jag tittade motvilligt ut ifrån balkongen istället och ner på gatan. Jag drack av mitt glas och svalde långsamt. Jag var bara 17 år men jag både rökte och drack regelbundet. Något som bara hade kommit med tiden då min pappa bestämde sig för att ta en tjänst som innebar mycket resor i jobbet.

Jag tände en cigarett som i rastlöshet och på något sätt kände jag mig nervös. Det var inte som att jag aldrig varit med en kille innan men det var som en spänning mellan oss. Jag räckte honom paketet med cigaretter fast jag inte hade en aning om han rökte. Han hade inte gjort det på skolgården när hans vänner kom fram. Han tog en cigarett i alla fall och tände den han med.

- så vem är du då Noel? Jag bröt tystnaden eftersom jag kände att det var dags att börja någonstans.

- jag skriver musik med mina vänner och resten e rätt oviktigt.

Jag studerade länge hans ansikte efter att han sagt det och först var det han som inte längre mötte min blick men efter ett tag så vände han sig mot mig och jag sattes i trans. Sekunderna gick och jag blinkade inte ens. Han lutade sig långsamt fram mot mig över det lilla bordet jag hade på min balkong och kysste mig mjukt. Jag besvarade kyssen men drog ifrån.

- du verkar skön, men det är nog bäst om vi bara är vänner.

Han höjde på ena ögonbrynet och drack upp det sista i sitt vinglas.

Han flinade överlägset och tittade återigen på mig.

- om du säger det så. Hans hår glänste av eftermiddagssolen.

- jag borde ändå gå upp till Dante igen. Han är nog hemma igen, kan jag låna din mobil och ringa honom?

Jag reflekterade inte över det utan gav honom bara min mobil snabbt. Han ringde inte någon utan skrev bara något kort reste sig upp och gick mot min ytterdörr.

- Hejdå Stella, han tittade inte ens på mig när han sa det utan öppnade dörren och stängde den efter sig i ett svep. Och så var han borta. Jag andades ut och lyfte upp min mobil. Självklart. Han har lagt in sitt eget nummer och namngett sig själv. Noel Prinsen Flike.
Jag flinar motvilligt mot skärmen men slutar genast när jag inser mitt klyschiga beteende. Jag skakar bara på huvudet och ändrar om hans titel.

" prinsen över låtsaslandet" mer passande.

Jag vaknade med ett ryck, det hade blivit sent igår och jag somnade till en naturdokumentär vid 3 tiden. Jag lyfte upp min mobil. 09.16. Min första lektion var egentligen slut om en kvart. Jag suckade för mig själv, såklart då hade min klocka bestämt sig för att inte ringa. Jag reste mig snabbt och gick in till badrummet. Sköljde mitt ansikte i kallt vatten och torkade av det. Jag öppnade badrumsskåpet och tog tag i min deo som fick vara nödlösningen när jag inte hann duscha. Jag bytte snabbt om till svarta håliga jeans och en vit t-Shirt över drog jag min nikejacka. Jag satte fult upp håret i en slarvig knut och la raskt ner ett äpple och tuggummi i min väska. Sedan snörade jag på mig mina svarta vans och rusade till bussen. Väl vid skolan så hade klockan precis slagit 10 och min andra lektion var i sin fulla gång någonstans i en av dem tråkiga salarna. Jag gick till mitt skåp genom dem tomma korridorerna då alla hade lektioner. La in min väska och tog tag i mina fysikböcker kunde inte låta bli att inte känna någon skuld av att komma sent till den lektionen eftersom det var den tråkigaste av dem alla.

Egentligen så var lektionen slut om bara 20 minuter när jag steg in i klassrummet där en irriterad Mimmi satt och väntade på mig. Hon hade försökt få tag på mig hela morgonen men jag hade inte haft tid att svara henne i min stress.

- ta det lugnt jag är här nu. Sa jag oskyldigt när jag långsamt smet ner bredvid henne.

- Du lämna mig ensam på Martinas lektioner, jag somnade 7 gånger?

Jag skrattade åt hennes förtvivlan och hon fortsatte.

- så vad gjorde du igår?

Hon tittade på mig med en konstig blick och jag blev förvirrad.

- inget speciellt... svarade jag bara.

- Så vad är det här då? Hon häll upp sin mobil och visade en snapchat story som var utlagt av ingen mindre än Noel Flike. På bilden var det jag som höll ett vinglas i handen och drog andra handen genom håret medans jag tittade ut från balkongen. Jag hade inte märkt att han tog den bilden. Som text till bilden hade han skrivit "skål för dåligt sex". Det var såklart en referens till vad jag sagt till honom bara några minuter innan den där bilden togs.

- Vi bara drack vin och snackade. Sa jag som försvar till Mimmi som höjde på ena ögonbrynet.

- och.... hon försökte få ur mig något mer smaskigt.

- Tror du på riktigt vi låg igen? Vi kysstes bara men sen så bestämde vi oss för att bara vara vänner. Jag log stolt över att jag faktiskt hade tagit ett, vad jag kallade det, vuxet beslut.

- Vi? Varför var han ens hemma hos dig från första början? Fortsatte hon fråga.

- Dante, hans kompis bor på översta våningen och när han inte var hemma så frågade han bara om han fick komma över.

- och du sa ja? Hon glodde på mig fortfarande förvirrad och jag höjde bara på axlarna som svar.

Sedan vände jag mig ner till mobilen och knappade iväg ett sms.

jag; 10.21
Visste inte att vi la ut bilder på varandra?

Prinsen över låtsaslandet 10.23
Visste inte att vi smsade men man lär sig något nytt varje dag.

Jag; 10.24
trevlig helg.
Läst 10.24

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora