Fred? 22

972 16 2
                                    

Både jag och Noel sitter på bussen påväg till skolan. Jag tänkte trots allt inte skolka hela dagen. I just denna stund är det tyst mellan oss och vi delar vänskapligt på ett par hörlurar så vi kan lyssna båda två fast än att jag glömt mina hemma. Glöm inte betoningen på vänskapligt. Det kändes viktigt att poängtera det i varenda liten händelse för jag skulle klargöra det för mig själv och omgivningen. Tystnaden fortsatte och någon gång bad jag honom byta låt eller sätta på en särskild. Ingen anmärkningsvärd bussresa om det inte var för att det kändes så konstigt jävla bra att ha honom nära. Som han sagt till mig, "jag tycker om att ha dig nära" det var konstigt att man kunde tycka om någon så mycket bara av deras närvaro. Bussresan tog slut och vi gick av och rörde stegen mot skolan.

I vanlig gångstil rörde vi båda oss i ganska långsam takt mot skolans dörrar, i mitt fall inte helt överlycklig över att var i skolan. Inte heller helt överlycklig efter att tvingas gömma mig från min tyska lärare hela dagen tills jag kommit på en relevant ursäkt. Fastän allt såg normalt ut på utsidan kändes det ändå som att folks blickar brände när Noel gick vid min sida. Kanske var det fler människor än jag trodde som visste om vår före detta relation och våra bråk.

- jaha så det är såhär det känns att bli totalt ut stirrad

sa jag och blickade upp mot Noel som bara höll blicken rakt fram.

- va??.... eh jaha, ja

Han måste ha tänkt på något väldigt djupt om han inte ens märkte blickarna förens jag sagt något och han tittat upp. Han log ett snällt leende mot mig och som reflex besvarade jag det.

Vi gick in i skolan och insåg att vi skulle skiljas åt för att gå till våra skåp som låg i olika korridorer.

- Aa hejdå då

Sa jag och höjde handen som i en hejdå hälsning.

- om inte detta känns skumt så vet jag inte vad.

Svarade han bara tillbaks och jag kunde inte annat än att hålla med innan jag vände mig om och gick mot mitt skåp.

Fastän det kändes bra att vara sams så visste jag fortfarande inte hur jag skulle bete mig kring honom. Fan vad alla mina tankar skulle handla om Noel numera? Skärp dig Stella, ska en kille få styra dig såhär? Visa lite självdisciplin för i helvete?!

Jag tänkte istället på bråket mellan mig och Mimmi, eller bråk och bråk. Det hade inte hänt något mer än att hon var arg på mig, hittills hade jag inte försökt lösa det men för att få mig på andra tankar så bestämde jag mig för att snabbt skicka ett sms till henne.

Jag 10.12
Vi behöver snacka

Mimmi 10.13
Hinner inte nu

Jag 10.16
När har du tid då?

Mimmi 10.17
Vi kan snacka i matsalen

Jag svarade inget på det sista utan plockade ut mina sista grejer ur skåpet och la ner min mobil i bakfickan. Matte, kul. Jag begav mig ensam mot salen jag skulle vara i, inte för att jag var ensam utan för att jag helt enkelt inte orkade höra av mig till mina bekanta i klassen och få tusen frågor om vart jag var imorse. Jag var framme precis i tid och klev in genom den öppna klassrumsdörren. Snabbt hittade jag en ledig stol att sitta på och min mattelärare stängde dörren efter mig. hon började direkt genom att först starta upp lektionen med en genomgång av algebra. även förväntningar över kapitlet och att det skulle vara ett prov på det i slutet av kursen. ungefär så långt brydde jag mig men under genomgången så satt jag i tankar på annat. jag hatade att känna att Noel på riktigt var det ända jag kunde tänka. jag kunde styra bort mina tankar till annat en kort stund men då var ändå mina tankar på att inte tänka på honom och game over. cheesy som fan, vem hade jag blivit egentligen. satt här och dreglade över en blond fjant i mössa. så inte likt mig, och vad var grejen med att jag inte legat eller ens kysst en annan kille sen jag och noel träffats? det var inte direkt som jag vart bunden till honom eller att vi varit tillsammans? visst vi var tajta ett tag men ändå?.... är du helt seriös stella? nu tänker du på honom igen du är fan patetisk. mina tankar skällde ut mig och jag försökte istället fokusera på varenda ord min mattelärare sa medans hon ritade upp något på tavlan.

- om ni inte har några fler frågor så tackar jag för idag,

Avslutade min mattelärare och jag hade snabbt mina böcker i famnen när jag begav mig mot mitt skåp. Efter en snabbvisit där jag lämnade mina böcker så fortsätter jag mot matsalen. På en griffeltavla utanför står det "falukorv och potatismos" med rosa krita. Jag är inte vidare hungrig så jag går förbi serveringsdisken och kön med folk och vidare in i matsalen.

Mimmi sitter vid ett runt bord i mitten av matsalen, omringad av 5 andra tjejer. Hennes blonda hår ligger blankt och platt över hennes axlar och rygg. Jag går fram emot bordet och knackar henne på axeln. Säger ingenting alls medans hon vänder sig om och ger mig en blick utan känslor. Ler ursäktande mot sina kompisar och sina kompisar och ställer sig upp. Hon går mot stället där man kan hämtar knäckebröd och vatten och börjar genast bre smör över ett knäckebröd.

- asså jag tycker bara detta beteende är fett töntigt.

Börjar jag men jag får inget svar.

- alltså, vi bråkar över en jävla kille liksom, kan vi inte bara glömma det? Jag och han är liksom sams igen.

- detta handlar inte om Noel egentligen.
Svarar hon äntligen medans hon ser sig omkring.

- vill helst inte ta det här men vi kan ses ikväll? Hos dig.

Fortsätter hon. Jag nickar och ska vända mig tillbaks in i matsalen för att äta lunch men skymtar en grå mössa och bestämmer mig för att gå. Ingen lust för en stel lunch.

——————
Aa men tack välkommen tbx efter typ 3 månader :-) livet kom emellan har skrivit på detta kapitel sen påriktigt i augusti de går bra nu. Känner att de sög men skitsamma Enjoy <3
Xx C

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now