"Släppt en fucking låt" 18

1K 17 3
                                    

Jag satt i Emmas runt, dem hade släppt en fucking LÅT? Noel och dem alltså. Emma hade berättat allt för mig eftersom jag ännu inte hade haft någon kontakt med varken han eller hans vänner. Det var två veckor sedan han hittade mig i Dantes säng. Det låter värre än vad det är faktiskt och det hade jag flera som instämde om. I början hade jag fortsatt att försöka prata med Noel både på telefon när jag hade smsat och ringt men även i skolan hade jag försökt gå fram och hitta tillfällen till att prata ut. Men han var verkligen envis. Bara för några dagar sedan hade jag nästan gett upp. Jag verkade som världens största tönt som inte ville ge mig men det kändes bara så jävla sunkigt att släppa taget om någon som man haft så nära för bara en liten stund sedan. Men jag antog att jag fick skylla mig själv.

Men tillbaks till låten. Den var på högsta volym i Emmas högtalare i hennes trånga rum. Till en början hade hon inte velat prata om varken den eller dem för att hon inte ville att jag skulle bli obekväm. Jag hade insisterat på att det var helt lugnt med mig, jag menar, det var en jävla låt? Och hon och Axel var typ, ett par? det hade bara varit konstigt om hon inte snacka om att han hade släppt en jävla låt. Trots att jag såklart var okej med att lyssna på den och prata om det så kunde jag inte låta bli att känna ett litet hugg i magen när Noel hördes. Det kändes så nära men ändå så långt bort.

I refrängen sjöng Emma, som redan lärt sig texten med.

"Hur kan du säga saker, hur kan du ligga vaken om nätterna? Känner inte mig på det sättet va? Inget av dem mörkaste ställena"

Och samtidigt gjorde hon stora rörelser med armarna till. Jag skrattade åt hennes överdrivna engagemang och fortsatte med min ögonskugga. För vi skulle ut om inte det har nämnts. Det verkar som att jag alltid går ut men sanningen är att jag faktiskt inte varit i något slags umgänge med alkohol, även kallat fest, sedan jag hamnade hos Dante. Denna festen var hos en i trean på vår skola och det var Emma som bjudit med mig, hon skulle dit med Axel och några andra av hans vänner skulle vara där, men jag hade blivit lovad att Noel inte var en av dem och det kändes lugnt.

Skolan hade hela veckan fortsatt på som vanligt. Killarna hade förstått min sits mer eller mindre och tyckte lite små synd om mig. Jag gillade ju så sällan folk. Mimmi och jag hade däremot lite delade tankar. Hon tyckte inte jag kunde ta ansvar och tyckte det var rätt åt mig att det blev som det blev, vi hade inte pratat sen dess. Jag var arg för att det som hänt mellan Noel och mig gått ut över min vänskap med Mimmi. Dem andra var nollställda och umgicks med både mig och Mimmi men vi var bra på att ignorera varandra i vilket fall som helst. Hon skulle iallafall inte med ikväll.

Ett par timmar senare stod jag i en varm villa, ensam vid en köksö och pillade med en plastmugg som var ungefär halvfull. Jag var också ungefär halvfull. Jag hade tappat bort Emma för ett tag sen och jag var nästan säker på att hon och Axel dragit hem för att knulla. Dem andra av hans vänner hade jag träffat någon gång men kände inte dem och kunde inte heller minnas namnet på vissa av dem. Jag suckade högt, inte för att det hördes med tanke på den höga musiken, och folk som försökte överrösta den med prat och sång. Jag bestämde mig för att gå ut och svalka mig lite och samtidigt ta en cigg. Kanske ringa Emma ut i fall att hon va kvar och kanske se om det fanns någon jag kände här.

Jag tog upp min mobil och ringde. Två korta signaler och sen så svarade hon.

- aa

- tja, vart e ni?

Frågade jag.

- Axel skulle hämta något av någon så vi drog till en annan fest, kan inte du komma hit? Jag har redan tappat bort Axel.

Jag tänkte efter, hade absolut ingenting att göra där jag var nu.

- visst, vart är du då?

Hon sa namnet på en välkänd festlokal, den var stor visste jag och förmodligen så var det mycket folk där. Inte konstigt att hon inte hittade Axel. Hon berättade att det inte var långt från där jag var nu heller utan beskrev vägen ut från villaområdet jag befann mig i och därefter hittade jag lätt till lokalen.

Det tog ca 20 minuter att promenera och jag gick ensam i den mörka oktobernatten och nynnade på någon låt som spelats tidigare. Det var kyligt men alkoholen värmde mig. Jag hade tagit med en burk cider som jag höll i handen och drack ur då och då.

Väl framme så var klockan lite efter halv 2. Det var fortfarande full rulle men jag anade att det bara skulle vara så ett litet tag till då flera antagligen hittat någon att sova, göra annat med eller helt enkelt däckat. Jag gick upp på verandan som fanns framför lokalen. Det luktade starkt av cigaretter och det satt ett antal personer på två olika bänkar som var placerade. Jag svepte med blicken över bänkarna och det högg till i magen. För där satt han, prinsen över låtsaslandet med sitt ljusa hår som syntes klart och tydligt från skenet av en lampa. Jag tittade av reflex bort och gick mot dörren för att leta reda på Emma men jag blev stannad av att en viss person ropa.

- Ey Stella?

Japp, ni vet precis vem det är.

- Noel.

- varför pratar inte vi med varandra längre?

Han var definitivt packad, men var han dement också eller?

- Ehm, du vill inte snacka med mig längre? Jag sov med Dante o du lacka?

Jag gjorde ett tappert försök till förklaring iallafall.

- LÅG DU MED DANTE?!

- herregud nej, SOV.

Noel hade höjt rösten rejält så ett par andra berusade ungdomar förvirrat hade vänt sig om för att se på vad som hände.

- aha

Han blev tyst och det blev jag med.

- Aa jag ska nog...

Började jag och pekade mot dörren som jag fortfarande inte gått in genom trots att jag varit här ett tag? Emma måste undra vart jag var.

- nej vänta!

Jag stannade

- kan inte jag få sova hos dig?

Han tittade på mig, och jag mötte förvånat hans blick och såg in i hans dimmiga ögon. Definitivt drunk.

- Ehm, asså...

- snälla, det är närmre till dig än till mig

- varför sover du inte bara hos Dante?

- han är inte hemma

Tystnad. Jag resonerade med mig själv, han var jävligt full. Antingen skulle han åka med mig hem och sova sig nykter och sen dra imorgon eller så skulle han dra hem till någon annan tjej förmodligen inte ligga med henne då han var så packad men oavsett vara nära henne och det ville jag inte trots att vi inte längre pratade. Bortsett från nu när han fylle snackade med mig. Jag hade dock nyktrat till rejält och om han skulle följa med mig hem så behövde jag få i mig något.

- Aa okej, följ med mig hem då, jag ska ba in en snabbis. Stanna.

Jag tittade bestämt på honom och han nickade till, trött men pålitlig. Jag gick in i lokalen och svepte med blicken över folket. Det var ganska glest på golvet och dem flesta hade satt sig ner och snackade eller stod i någon klunga i ett hörn. Ingen Emma vad jag kunde se och helt ärligt pallade jag inte leta. Jag gick fick syn på ett killgäng som jag halv kände från någon annan fest och bad om ett glas som skulle lugna mig. Jag drack upp det snabbt, tackade för mig och gick. Passade på att skriva ett sms till Emma.

Jag 02.01
Hittar inte dig, draaaaaar hem.

Emma ❤️ 02.01
Glömde messa, hittade Axel är hos honom. I love love love u godnatt.

Jag 02.03
Använd kondom är ej redo för rollen som gudmor ;)

Jag fnissade för mig själv, min natt humor var ju bara den bästa. Kanske inte andra tyckte men det var inte viktigt.

Nu hade jag en Noel att ta hem. Med tanke på
hans tillstånd så skulle det bli en intressant bussresa.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin