Kallare än is. 8

1.2K 13 0
                                    

Jag andades ut, hoppade ner från köksön. Ha sex i pappas nyrenoverade kök, check. Jag drog på mig mina kläder och detsamma gjorde Noel. Sedan vände jag mig iskallt om.

- jag vill att du går nu.

- vill du verkligen det. Han tittade mig in i ögonen alldeles för länge och jag vek bort med blicken.

- Ja.

Han flinade åt mig, överlägsen fast jag inte visste varför. Jag hade gett med mig på sex men det var allt. Jag vände mig om ifrån honom och hörde min ytterdörr öppnas och stängas 2 minuter senare. Jag suckade och andades ut. Vad i helvete hände precis. Jag la mig utmattat på soffan. Kunde se framför mig hur han nöjt gick upp till sina vänner och berättade. Det var väll det han velat hela tiden, ligga. Jag blev förbannad på mig själv för att vara så sårbar när jag var arg.

Jag blundade en stund och innan jag visste ordet av så hade jag somnat.

Det knackade på dörren och jag vaknade. Tittade mig förvirrat runt i mitt vardagsrum/kök. Tog upp mobilen. Ett sms från Lukas 22 minuter sen.

Lukas Westman 19.03
På bussen nu, tog med thaimat.

Juste fan, jag hade sagt att han kunde sova här ikväll. Det var något med hans familj. Vi hade varit rätt tajta tidigare men hade glidit iväg från varandra över sommarlovet så detta var ett bra tillfälle att snacka lite och ta igen. Jag reste mig för att öppna dörren.

- heeej, sa jag sömnigt och han svarade med samma hälsning och kramde mig. Jag gungade mig i ögonen och han gick före mig in i mitt kök. Jag kom så snabbt jag kunde efter. Han skulle precis sätta ner maten på köksön när jag utbrast.

- jag skulle inte ställt den där om jag var du!! Jag log så oskyldigt jag kunde.

- vad har du nu gjort Stella? Han tittade på mig med en blick som föräldrar ger.

- jag råkade ha sex med Noel Flike där för typ 3 timmar sen och sen somnade jag så har inte tvättat av den än.

- euw. Han gav köksön en äcklad blick och jag förstod honom. Han ställde istället maten på mitt lilla köksbord och tog fram glas och bestick. Jag själv tvättade grundligt av köksön med köks rengöring. Ett antal gånger.

Vi satte oss till bords och började äta, både jag och Lukas älskar thaimat. Vi började prata om allt mellan himmel och jord och jag skrattade så att jag fick ont i magen flera gånger. Till min fördel så nämnde han inget om min och Noels konversation under hela tiden, väldigt ovanligt då det verkade vara det ända mina vänner ville prata med mig om nu för tiden. Alla konversationer verkade leda dit men inte denna.

Det blev sent och vi förflyttade oss ut till balkongen. Vi snackade och såg solen gå ner framför oss. Jag blev ledsen när jag tänkte på att sommaren var slut och att en grå vinter och höst väntade. Klockan var över 00 och det var måndag, alltså skoldag när vi gick in för att gå och lägga oss. Det hade aldrig varit konstigt att sova med varandra under hela vår vänskap även fast vi var motsatt kön. Och det var det inte nu heller. Vi både gjorde oss i ordning och gick och la oss i sängen. När vi släckte lampan så somnade jag bara efter någon minut.

Denna morgonen var det Lukas som väckte mig.

- hallå, jag har gjort frukost som tack för att jag fick slagga här.
Jag tittade mig yrvaket omkring i rummet och steg trött ut i min sovtröja i mitt öppna kök/ vardagsrum. Lukas hade dukat upp hela det lilla matbordet med olika frukostsaker och jag tittade frågande på honom.

- varför ställde du inte bara allt på köksön? Det är större plats där? Han tittade på mig som om jag var dum i huvudet i några sekunder.

- jag tvättade ju av det igår? Du såg ju själv?

- det kommer krävas en lång förträningsprocess innan jag äter nära den igen. Svarade han simpelt. Jag nöjde mig med det och vi började äta frukosten. Det har en ovana jag hade, att skita i frukosten så jag försökte få i mig så mycket som möjligt eftersom jag inte var så värst hungrig. Vi tog följde med varandra till bussen, gick och småpratade och skrattade och jag la inte en ända liten tanke på gårdagen med Noel.

Vi kom fram till skolan i tid innan skolan började och mötte upp våra andra vänner vid våra skåp. Det var en ren slump att vi alla 6 fått skåp så nära varandra trots att inte vi alla gick i samma klass. Allting var precis som vanligt, innan jag råkat ligga med Noel på fyllan och allt bara blivit konstigt. Jag och Mimmi begav oss till vår första lektion som var engelska, det var bara vi två som hade det. Vi gick upp för trapporna för att ta oss till engelska salen som låg på övervåningen. Läraren var sen som vanligt och vi stod utanför och väntade. Småpratade med andra människor i klassen om någon inlämning som tydligen ingen gjort. Jag hörde nycklar skramla från vänster sida av korridoren, jag tittade dit av ren reflex men vår sena engelska lärare skymdes av personen jag minst hade lust att se denna måndag. Och ni kan nog räkna ut vem. Han kom där, som en prins. Usch, prins? Han var i sällskap med några av hans vänner. Jag kände igen alla men la inte en tanke på dem. Jag drog ett andetag. Tittade bara på honom lite halv intresserat. Som med någon man inte sätt tidigare, i 15 sekunder innan jag vände mig om mot mina vänner och deltog i deras konversation igen.

Kallare än is ville jag framstå, som om gårdagen inte hade haft någon påverkan på mig. Fast jag faktiskt inte hade hunnit tänka över vilken påverkan den haft på mig. Så det var i princip sant. Dem passerade och engelskaläraren hälsade glatt och låste upp klassrummet. Jag gick in utan en skymt bakom mig.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now