"när slutar du idag?" 26

903 15 2
                                    

Jag levde i den vad som verkat som den ouppnåeliga drömmen. Jag och Noel utan drama, som vänner. Oss som vänner kanske inte var min dröm men så länge jag hade honom i mitt liv utan bråk var det som en dröm. Fatta att man klicka så bra med en person. Pappa kom hem igår kväll och idag var det tisdag. Det var i mitten på oktober och till och med jag fick erkänna att det faktiskt var höst nu. Det var kallt och på marken jag betraktade från andra våningen på min skola syntes gula och orangea löv.

"Så på Ludvig den XVI tid kunde man se en förändring i samhället, vilken?"

Min historielärare såg exalterat ut över klassrummet med mindre uppjagade elever. Jag tittade ner i mitt block och låtsades anteckna något när det ändå som egentligen fanns på den uppslagna sidan var kladd målningar med blyerts och bläck. Sandra, som hennes namn även var svarade på sin egna fråga och bytte blad på den tråkiga power pointen hon förmodligen slängt ihop kvällen innan.

"Nu ska vi fortsätta med en bildanalys och jag kommer dela in er i grupper så som ni sitter" faktum var att jag knappt hade några vänner alls kvar i min klass. Jag hade inga planer på att jag och Mimmi skulle bli vänner igen och jag hade knappt snackat med mina killkompisar på flera veckor. En våg av dåligt samvete sköljde över mig, Fyfan jag var en kass vän. Ingen av dem hamnade ändå i min grupp och jag började diskutera det med mina bekanta framför mig. Snacka om att misslyckas när man gått gymnasiet i två år snart och inte har några vänner i sin egen klass.

Jag och mina gruppkompisar började analysera bilderna och skrev några få meningar på det linjerade pappret. Min mobil plingade till och jag skiftade fokus för att se vad det stod.   Det var ett sms från Emma.

Emma

*bifogad bild*
Kom ut o ta en cigg med oss <3

På bilden syntes Emma & Noel ståendes bakom matsalen. Emma putade med läpparna mot kameran och hade en cigarett placerad mellan pek och långfinger, Noel stod bakom med sammandragna ögonbryn och en cigg mellan läpparna.

Jag skrev snabbt ner ett svar.

Ser att ni redan börjat utan mig? Kommer direkt.

Jag reste mig ganska direkt från min stol vid bordet.

"Är det okej om jag går och hämtar mitt skrivblock?" Frågade jag och resten av min grupp nickade ointresserat och jag gick ifrån. Jag smet ut ur klassrummet och när jag kom ut drog jag jackan tätare om mig för att den kyliga luften inte skulle leta sig in under min tröja.
Jag var snart framme bakom matsalen. Dem stog bredvid varandra och Emma skrattade högt åt något på Noels mobil. Hon såg mig.

"Tjaaa, kolla Valter han är så jäääävla full."

Jag gick fram sista biten och tittade ner på skärmen som var framför mig, videon var några dagar gammal men jag kunde inte avgöra exakt vilken fest det var på men jag kunde se Valter stapplandes fram och tillbaka mellan hallen och ytterdörren inte vetandes vart han skulle.

Jag fnissade lite åt videon. Emma räckte upp ett paket med cigg, level blend. Jag tog en och fiskade sedan upp en tändare ur fickan. Flashback till andra gången jag och Noel träffades. Det var bara två månader sedan men ändå så långt bort. Vi hade redan historia som kändes en livstid lång.

Drog ett djupt bloss in och blåste sedan ut. Jag borde verkligen sluta röka. Och jag borde verkligen sluta tänka på Noel. Just nu kändes det första en miljon gånger lättare.

" när slutar du idag?" Frågade Noel och syftade på mig då han höll sin blick fast i min.

"Sen när bryr du dig om tider?" Jag syftade på alla gånger han och jag skolkat ihop. Han svarade inte utan bara fortsatte hålla sin blick fäst i min.

"20 över 3" sa jag.

"Då ses vi då" han höjde handen som ett hejdå och vände sig om för att gå.

Emma stod tyst bredvid mig och läste något på sin skärm innan hon skrev ett svar till någon eller något.

" Ey du kan vi inte hitta på nått med Alex och Robin snart? Fan inte träffat dem på evigheter. Vi kan käka o ha filmmaraton?"

Emma tittade upp från sin mobil och mötte min blick.

"Sure, bestäm en dag med dem så kommer jag."

jag nickade mot henne kort och drog ett sista bloss på min cigg. släppte den enkelt mot asfalten och drog foten över en gång.

"jag messar dem, men jag borde nog gå tillbaks. vi ses."

emma svarade mig fortfarande med blicken fäst på konversationen hon hade med någon i sin mobil.

" vi hörs, tja" sa hon. jag stog kvar några sekunder och hon lyfte huvudet och kollade på mig med ett finurligt leende. det där leendet sa något jag inte riktigt kunde tyda. jag öppnade munnen, stängde igen, gav henne ett kort leende och gick.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeOù les histoires vivent. Découvrez maintenant