Efterfest 24

875 17 2
                                    

Jag befinner mig i en fin lägenhet i centrum denna natt. Klockan är omkring 1 och jag har bestämt mig för att gå ut och ta lite luft på balkongen. Festen hålls av Elias, som jag inte riktigt känner men har träffat några gånger i liknande sammanhang så att säga. Jag öppnar balkongdörren och går ut, den är ganska liten med två små stolar och ett tillhörande bord. På bordet står en askkopp och jag tar upp en cigarett i samma veva som jag noterar den. Jag ställer även ner plastglaset som är lite halvtomt. Jag tänder min cigg och lutar mig tillbaks lite i stolen. Jag trodde jag skulle slippa mina röriga tankar denna kväll men mitt huvud hade andra planer.

- tjo!! Jag hoppar till av förvåning och vänder mig mot dörröppningen där Dante står?

- oj, eh hej. Svarar jag medans jag tittar lite små förvirrat på honom.

- Vafan gör du här ute? Du brukar ju fan dansa hela kvällarna? Ler han mot mig, skämtsamt.

Jag skrattar till.

- lite mycket i huvudet bara.

- ja det kan inte vara lätt att bli kär i prinsen. Säger Dante retsamt. Ska inte han vara den äldsta av dem? Han är iallafall definitivt inte mognast. Jag ger honom en irriterad blick.

- det är inte det... säger jag, han fnyser. Vilket han har full rätt till eftersom det jag precis sa är 100% en lögn.

- skitsamma säger jag bara och tittar in i lägenheten där människor är i full rörelse. Jag ser Emma med Axels arm runt hennes höfter. Jag drar ett sista bloss av ciggen och fimpar i askkoppen. Jag låter ölburken stå kvar, jag tycker inte ens öl är gott.

Dante fattar att jag ska in igen och flyttar sig från dörröppningen för att gå in han med. Jag går snabbt fram till Emma och Axel.

- heeej!! Utbrister jag glatt och kramar om Axel. Ovanligt lycklig kanske men glöm inte att alkohol är med i historien. Han hälsar tillbaka.
Vi börjar småprata lite om lite halvintressanta grejer. Han och Dante börjar nämna saker om deras musik och snart kan jag inte följa konversationen längre så jag vänder mig om för att gå till köket för att hämta något nytt att dricka, denna gång ingen öl. I dörröppningen in till köket står ingen mindre än Flike. Mitt hjärta gör ett ofrivilligt skutt. "Kan jag bara hålla mig till en plan någon gång??? Snälla rara lilla jag, ta dig i kragen." Tänker jag när jag ser honom. Han ser mig med.

- heeej! Hälsar jag glatt
- tja, hur är det?

Jag är inne i köket och öppnar kylskåpet för att hitta min färdigblandade dricka.

- allt är bara bra. Säger jag med ett skratt, jag börjar bli ganska full.

Han nickar mot mig och ler så att man ser hans tänder, sen säger en av hans kompisar något och han dras in i en konversation samtidigt som jag själv lyfter ut min flaska och fyller på en genomskinlig plastmugg med vätskan. Jag tar en stor klunk, de bränner lite i halsen, samtidigt som sötman från läsken sprider sig i munnen. Jag hör introt till en låt jag och Emma älskar och nästan springer ut ur köket för att hitta henne.

Vi två dansar och mimar till låt efter låt och efter ett långt tags dansande måste båda två ta en dans och återhämta oss. Jag flåsar när jag räcker mig efter mitt glas som står kvar där jag ställt det. Jag sveper det i ett och ler mot Emma.

- min kondition är fan sjukt dålig!!! Säger hon till mig medans hon ler. Jag skrattar. Klockan är 2 när pappa ringer. Jag tittar förbryllat på mobilen men svarar.

- hej!!! småskriker jag
Jag går mot balkongdörren för att kunna höra vad pappa säger.

- hej gumman, hur är det? Förlåt att jag ringer så sent men var bara tvungen att prata med dig.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now