sluta glo, du kommer bli kär i mig? 29

888 20 0
                                    

Eftertexterna rullade och jag smällde igen datorn.

"Äntligen, jag höll på att svälta ihjäl" suckade Noel och jag kollade misstroget på honom.

"du kunde bara gått ut och hämtat något?" Svarade jag.

"Känns bättre om du gör det"

"Wow du har en inte så dold talang av att prata som en riktig douche"

Han log snett och jag reste mig upp.

"Det finns bröd i frysen och tror jag har en halv pizza i kylen, upp till dig" sa jag innan jag lämnade rummet för att gå på toa.

Jag tvättade händerna och torkade dem efter. Stod kvar ett tag vid spegeln och stirrade stint in i mina egna ögon. Gör. Inget. Dumt. För fan. Intalade jag mig själv i mina tankar innan jag låste upp och lämnade toan. Noel stod i köket och värmde den halva pizzan i mikron. Själv var jag inte hungrig.

"Ska du bara titta på mig när jag äter?" Sa han skeptiskt när vi satt vid matbordet.

"Oj är detta ditt personal space eller? Jag kan sätta mig i ett annat rum om det behövs" svarade jag sarkastiskt.

Han började äta utan fler motgångar och trotsigt satt jag kvar och tittade noggrant på honom.

"sluta glo, du kommer bli kär i mig" sa han.

Jag svarade med att göra min mest äcklade min och reste mig upp. Detta mellan oss funderade som ett litet spel eller skämt. Sarkasm mellan flörtiga kommentarer och konceptet att vi skulle vara vänner endast.

Jag hämtade min mobil som låg på laddning i mitt rum och kunde konstatera att klockan nästan precis hade slagit 22.

"Jaha, när tänkte du dra från min lägenhet och låta mig få min skönhetssömn" sa jag sarkastiskt till Noel. Med en kränkt blick svarade han

"Oj din gästfrihet höll inte länge, jag ska sova hos Dante så du slipper mig" innerst inne, inte svaret jag ville ha. Men en nick och ett hum kom från mig.

" Eller så kan jag stanna här" sa han.

"Valet är ditt"

"Äsch, du blir väll rädd annars" sa han nästan uppgivet men jag hörde att tonen var skojsam.

Jag höjde ögonbrynet och rörde mig mot balkongdörren. Jag öppnade den och drog som reflex koftan tightare om kroppen när den kalla luften träffade mig. Jag satte mig beslutsamt på en av balkongstolarna och drog fram cigarettpaketet ur min bakficka. Med cigaretten mellan läpparna så kupade jag handen lite över så att vinden inte skulle släcka elden från tändaren. När den var tänd så la jag ifrån mig tändaren och drog ett bloss. Noel kom även han ut och satte sig och gjorde samma sak som jag. Jag tittade på honom och kom på att det var precis såhär vi hade suttit när vi umgicks för första gången. Fast med solnedgång och ett glas vin. Nu var det kolsvart utom lampor som syntes från andra bostäder runt omkring.

" tycker inte du det är tråkigt att bara vara vänner, älskar att umgås med dig men det framgår nog tydligt att jag vill ha något mer, jag bara måste veta. Kommer det någonsin hända?"

Vilken fucking jävla ice breaker. Shit. Hans lilla tal gjorde mig ställd och jag andades in röken fel så att jag hostade i flera minuter. Han bara skrattade åt mig. Verkade oberörd av hans egna ord. Som att han var självsäkrast i världen i just dem orden. Som i uppgivenhet suckade jag innan jag öppnade munnen.

"Uppenbarligen så suger denna "vara vänner-relation" men om vi faktiskt ska göra detta på riktigt så vill jag att det är hemligt tills vi är helt säkra på att det funkar. Pallar ej med så som vi haft det innan"

Jag var stolt över min uppriktighet när jag hade pratat klart, och glädjen sköljde över mig. Ett seriöst snack, och jag skulle lätt ligga med honom sen, det är en sak som är säker. Jag tog ett sista bloss och fimpade.

"Ska vi gå in kanske?" Frågade jag och log lite smått.

"Om du insisterar" svarade han med ett skratt.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now