Vi känner knappt ens varandra | 23

931 14 0
                                    

Skoldagen efter var inget utöver det vanliga och jag kom hem till en tom lägenhet vid 16 tiden. Sedan dess hade jag tagit en dusch och lagt in en maskin med tvätt. Mitt blöta hår vilade över axlarna medans jag låg och slötittade på en halvdålig serie som Netflix hade rekommenderat.

Jag låg där en stund till tills jag hörde två enkla knack på dörren. Jag reste mig segt upp och öppnade.

- tja

-hej

Hon gick in i min hall och såg sig omkring. Inte för att det skett någon speciell förändring sen hon var här sist. Fast det bara gått några veckor sen vi snackade så kunde man nästan skära genom den stela stämningen.

Min mobil började plötsligt ringa och jag läste
'Emma' innan jag drog den gröna luren åt höger.

- Aa hej

- tja
Svarade Emma. Mimmi stod tyst kvar i hallen och tittade stelt ner på sin egen mobil.

- eh, kan jag ringa sen?
Sa jag bara.

- Ehm? Aa de kan du väll?
Svarade Emma

- bra, puss hej

Jag la på.

- det var Emma. Sa jag ursäktande och Mimmi nickade. Jag går in i köket och öppnar kylen för att ta något att dricka. Jag tar snabbt fram en pepsi max och stället på köksön.

- vill du ha något? Frågar jag

- nää de lugnt

Jag nickar och öppnat burken innan jag sätter mig på en av barstolarna vid köksön.

- vill bara säga det nu så du vet. Jag blev bara arg för du hanterar allt så jävla kefft. Du vet inte hur lyckligt lockad du är som har folk som vill ha dig, som springer efter dig.

Jag kan inte låta bli att börja skratta efter sista meningen. Springa efter mig? Vad menar hon ens? Men hon är gravallvarlig.

- att någon ser på dig som om du är det ända dem vill se på. Fattar du inte det.

- skojar du? Säger jag.

Menar hon att hon är avundsjuk på mig? Eller va?

- det är ju inte som att du är ensam? Säger jag bara och tittar på henne

- det är inte på samma sätt. Jag blev bara irriterad över att du inte kunde se Noels sätt mot dig, att du gjorde som du gjorde så jag fick bara nog.

Jag satt tyst. Drack ur min burk.

- tror inte du fattar hur glad du ska vara att du är så uppskattad.

- ja för det är så jävla kul att höra att alla vill knulla mig. Jag fattar väll att det är det du menar, har ju för fan ingen familj att gå till men fan va glad jag ska vara att någon orkar dras med mig en natt.

Jag kastade ut mig det i all hast för jag blev faktiskt irriterad av hennes predikan.

- du vet allt om att min pappa aldrig är hemma och att jag inte har någon mamma?! Skojar du med mig Mimmi? Du är fan mer korkad än jag trodde om du tror att killar mäter min lycka? Kan du gå nu?

Jag stirrade på henne. Hon reste sig från sin stol och försvann några minuter senare ut genom dörren. Skickade direkt ett sms till Emma.

Emma

Jag 16.42
Mimmi har sneeeeattttt

Emma svarade och jag förklarade allt för henne vilket slutade i ett långt FaceTime samtal med henne. Vi bestämde att vi skulle ses på fredag för att vi behövde kröka. Jag behövde fan det iallafall.

Fredag eftermiddag. Jag står utanför skolan och röker medans jag väntar på Emma som egentligen har slutat nu. Jag blåser ut röken och drar irriterat upp min mobil. "Vart är du???" Knappar jag in men hinner inte trycka skicka innan hon dyker upp vid entrén.

-hej!! Utbrister hon och jag fimpar.

- tja

Hon är nu bredvid mig och vi börjar gå tillsammans mot parkeringen.

- hur är det då? Frågar jag Emma

- jo men det är bra, skönt med fredag. Du förresten jag har fixat sprit. Säger hon med ett leende. Jag ler tillbaks.

På parkeringen står bilen som tillhör Axel. Det är nästan som att han är allas privat chaufför. Jag hoppar in i baksätet och Emma i framsätet. Emma ser glad och kär ut och ger Axel en puss innan hon knäpper sitt bälte.

- är ni officiella nu eller? Säger jag och småler med blicken fäst på dem. Emma och Axel skrattar lite halvt obekvämt och nervöst.

- okeeej. säger jag bara och drar ut på E:et

Axel och Emma börjar snacka om någonting som jag inte är delaktig i och jag tittar ut genom fönstret. Vi stannar utanför en mycket välkänd villa. Noels villa. Eller asså tekniskt sätt hans föräldrars villa men nevermind. Jag tittar små förvirrat på Emma.

- ni har väll inte hunnit bli ovänner än? Frågade hon sarkastiskt.

Min och Noels uppochnergågna relation hade blivit ett skämt för våra vänner. Att vi på så kort tid haft så många bråk. Men det var sant, vi hade inte blivit ovänner på iallafall några dagar. Faktum var att vi knappt ens sätt varandra utan bara skrivit lite på sms.

Jag skakar på huvudet som svar och Emma nickar medans Axel ger mig en snabb blick innan han vänder sig mot ytterdörren som öppnas. Ut kommer Noel med endast en hoodie på sig trots att det börjat bli kyligt då det blivit slutet på oktober.

- tja!! Utbrister han samma sekund som han öppnar dörren och sätter sig i den. Han verkar inte förvånad över att se mig i bilen så han visste antagligen om det. Vi alla hälsar tillbaks. Tystnad uppstår i några sekunder som känns som en evighet men sedan börjar samtalet börja rulla på igen mellan alla i bilen. Det visar sig att dem ska hem till Dante och chilla och kanske även komma till Kröket jag och Emma skulle till ikväll. Kul att ens vänner berättar saker för en i tid, eller inte..

Axel parkerar bilen vid gatan utanför mitt lägenhetshus och vi alla följer med in.

- då ses vi kanske ikväll? Säger Noel till mig

- yes. Svarar jag bara enkelt och ler innan jag låser upp dörren in till mig och går in med Emma.

Det hoppas jag verkligen inte, tänker jag istället tyst. Jag vågar inte riskera vår vänskap för att jag blir full och kåt.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now