ingen big deal. 9

1.2K 13 1
                                    

Dagarna gick, det var veckan efter på tisdagen. Samma gamla vanliga visa hade spelats om och om igen alla dagarna. Skola, mina vänner, äta, sova, röka och repeat. Inte för att det störde mig. Tvärtom, saker var som dem skulle. Hösten hade börjar krypa sig på då vi snart var halvvägs in i september. Jag hade hört av pappa några gånger den senaste veckan men det var inget nytt, affärsmöten, fortfarande borta på obestämd tid.

Jag och Mimmi var påväg till matsalen, vår lektion slutade tidigare än våra övriga vänners så vi gick o förväg för att äta. Det serverades spaghetti och köttfärssås, något av få maträtter vår skola kunde göra ätbar. Vi slog oss ner vid ett stort bord så att resten skulle få plats senare. Vi småpratade en stund medans vi åt och diskuterade frågorna som hade kommit på provet i samhäll vi hade haft innan lunchen. Våra andra vänner kom efter några minuter och efter en stund satt vi alla och samtalade tillsammans. Plötsligt armbågade Emma mig i sidan, jag vände mig argt mot henne.

- aj?! Idiot.

Hon nickade menande mot ett bord tvärs över vår matsal. I mitten av det satt Noel med en svart mössa över det ljusa håret. Mössan klädde honom. i vilket fall som helst, han tittade rakt på mig med en stadig blick. Jag hade sett han runt omkring på skolan hela veckan som vi inte snackat men hade undvikt ögonkontakt alla gångerna. Nu var det redan försent, jag tittade djupt in i hans ögon trots det långa avståndet.

- shit, jag hade gett allt för en sån där blick. Det var Mimmi som sa det och jag vände mig mot henne.

- vad menar du med det? Log jag obekvämt.

- men skojar du eller? Han kollar på dig som om du är en blandning av det finaste han sett och att han vill äta dig. Jag skakade på huvudet.

- blundade jag när du slog i huvudet eller? Sa jag bara och skrattade åt min egna kommentar. Jag tog så lätt på det som jag bara kunde. Resten av gänget återgick till den tidigare konversationen och jag tittade dit igen. Noel satt nu istället med mobilen framför sig och en halv sekund senare plingade den till.

Prinsen över låtsaslandet 12.46
Snacka?

Jag tittade på honom men han mötte inte min blick denna gången heller. Jag tänkte i 2 sekunder.

Jag 12.47
Mm

Prinsen över låtsaslandet 12.49
Bakom gympasalen om 5

Jag släckte skärmen på min mobil och återgick till att fokusera på mina vänner.

- hörni, jag ska bara gå på toa men vi kan väll mötas vid skåpen innan nästa lektion. Mimmi höjde på ena ögonbrynet men sa inte emot.

- visst, vi ses sen.
Jag gick ut ur matsalen och förbi mitt skåp, jag hämtade tändare och cigg och drog mina fingrar genom håret. Jag stannade mig själv, försökte jag fixa till mitt hår innan jag skulle träffa Noel? Oh hell nah. Jag slog igen skåpet och begav mig mot utgången. Idrottshallen låg avsides i en egen byggnad på andra sidan av skolan, bakom den fanns det 60 m banor, längdhopps banor och annat ointressant. Det brukade vara lugnt där när det inte var lektioner där. Jag kände ett ofrivilligt pirr. Allt annat blev så mycket annat än vanligt när jag bestämde mig för att ens lägga ner lite tid på Noel. Sist slutade det upp med, ja ni vet. Tro det eller ej, det hörde inte direkt till vanligheterna.

När jag svängde förbi hörnet så stog han redan där. Med sin svarta mössa högt på huvudet och ljusa lockar som smet fram underifrån. Jag svor för mig själv att inte förlora mig själv i hans ögon idag igen, då jag redan härifrån kunde se dem lockande isblå ögonen vänta på mig. Jag tog dem sista stegen fram och tittade ner i marken.

- hej. Han inledde konversationen och hälsade tyst.

- hej. Sa jag utan att titta upp.

Varför var jag såhär? Obekväm, tittade ner i marken när jag var i närheten av en kille. Det var inte en vanlighet.

- de blev lite fucked sist. Han sa det och jag tittade upp på honom där han mötte min blick o kliade sig lite i nacken.

- bokstavligt talat med.
Oavsett om jag hade nån töntig nervositet över att vara i hans närhet så kunde jag ändå ta detta med en nypa salt. Han skrattade lågt.

- kan vi inte bara, umgås och kolla på film hos mig? Utan att vara något. Vänner eller Vafan vi än har hållt på med på senaste.

Min första instinkt var att höja på ögonbrynen och skratta. Men sanningen var att det var ju så jag också ville ha det.

- skulle möjligtvis gå om jag får en lucka, när var det tänkt?

- nu?

Denna gången höjde jag på mina ögonbryn. Jag tänkte efter. Mina sista lektioner var tyska och matte. Inte några direkta favoriter. Jag distraherade mig själv med att det var den ända anledningen till att jag tänkte säga ja.

- ja. Men vänj dig inte vid det.
Jag tittade på honom och smalnade mina ögon innan jag log.

Vi gick tillsammans från idrottshallen tillbaks till entrén.

- ska bara hämta min väska, vi möts här.

Jag gick snabbt in innan han hann invända och sprang bort till mitt skåp. Till min förtjusning stog ingen av mina vänner där. Jag var en usel lögnare i verkligheten. Man såg igenom mig direkt. Jag greppade tag i min väska och gick så snabbt jag kunde ut igen medans jag tänkte på en bra ursäkt till att jag gått hem som inte involverade att skolka och gå hem till Noel Flike. Jag skickade ett mess i vår sms grupp.

Local hoes

Jag 13.06
Mår skit, drar hem så ni behöver inte vänta på mig.

Relativt vit lögn ändå. Dem skulle bara komma och bestämma och ge kommentarer om jag sa som det var. Det var faktiskt deras fel att dem aldrig kunde tåla sånna här beslut. Annars hade jag sagt det.

Mimmi 13.10
Krya eller nått. Men jag känner mig sviken över att bli lämnad på matten :(

Lukas 13.10
Yeah sure, jag hade också blivit sjuk om jag haft tyska och matte som sista lektion. Samt en Noel Flike som försvann vid samma tidpunkt ;)

Emma 13.12
Omg don't be so hard on her. Krya hjärtat. Eller knulla lugnt. Beroende på vad som är sanning <3

Jag himlade med ögonen mot mobilskärmen. Kunde inte låta bli att bli lite ängslig av att jag lämnat skolan exakt samtidigt som Noel. Dem flesta visste redan om att vi legat eftersom det spreds snabbt på en vanlig gymnasieskola men jag ville inte bli några färska nyheter för random människor?

Vi satt och väntade på bussen just nu. Jag kunde inte låta bli och tänka på hur vi skulle varit som ett par. Förjävliga, vi var så långt från det man kunde komma. Jag satt med fötterna upp på den lilla bänken i busskuren. Halvt fipplandes med mobilen och halvt i en konversation med Noel medans han stod och rökte på andra sidan. Bara tanken av att vi två skulle ta varandras hand och kyssas i slomo var ungefär det sista som verkade rimligt just nu. Det hade aldrig varit så. Det närmsta var väl när vi sov ihop och då höll vi inte ens om varandra. Vi hade bara inte sex och det var väll det ända som gjorde det oskyldigt. Allt annat mellan oss hade varit hårt slafsigt och obetydelsefullt. Det verkade som vi båda kände så. Visst att jag någon gång tittat in i hans ögon länge och kanske gett ett annat intryck än det jag försökte få fram nu. Men det skulle bli ändring.

Jag la en tanke på det Noel sagt, vad vi än nu är. Det var precis så, inte alls klart. Men det var ingen big deal nu. När bussen rullade in så gick vi båda på. Utan att trycka sig närmre den andra. Hålla handen. Eller något annat som inte passade oss.

Prinsen över låtsaslandet | Noel FlikeWhere stories live. Discover now