Chapter 15.

5.5K 289 12
                                    

Ušla sam u kafeteriju Wickendale-a sa mislima zbunjujućim više nego inače,um mi se vrti u haosu zbog Jamesa i Harrya.  Provođenje vremena sa Jamesom je bilo savršeno kao i naš poljubac,ali zašto sam zamislila Harryeve usne? Zašto nisam mogla da provedem vreme sa Jamesom bez konstantnog razmišljanja o njemu? Sva ova pitanja kovitlala su se mojim umom i nisam mogla shvatiti nijednu misao iz tog vrtloga. Unutrašnja borba je zauzimala mesto,kao da jedna strane mene želi da ostane dobra,a druga je čeznula da stoji na strani đavola.

Činjenica da sam razmatrala drugu opciju me plašila; mnogo. Ali Harry je držao suštinu toga da je zatamnio svaki logični i moralni pogled kojim sam nekad bila obuzeta i zaposeo je svaku moju misao. Bio je kao infekcija,širio se kroz moj um i odbijao da ode.

Mi o vuku,a on je bio tamo kada sam ušla u veliku kafeteriju. Već je sedeo za našim stolom,njegova tamna kosa je razbarušeno klupko kovrdža koje su gurnute nazad da otkrije lice koje oduzima daha,njegove višnja-crvene usne su umotane oko slabe cigarete.

''Ovde si baš rano,'' pozdravila sam ga,zauzimajući mesto pored njega.

''Da,pustili su nas ranije nego inače sa sranja od grupne terapije jer je Janise imala slom i pokušala je da udavi čuvra. Bilo je veoma zabavno,zapravo,'' nasmejao se,ispuštajući dimni prsten u vazduh.

'' Jesu li svi dobro?'' Pitala sam.

''Da,nažalost. Baš šteta,voleo bih neku akciju ovde za promenu.''

Prevrnula sam očima,ali nisam mogla da se ne nasmejem na njegov ciničan humor. Podsvesno sam se okrenula da vidim da li je neko od stražara nedostaje zbog incidenta koji je Harry opisao,ali svi čuvari su raštrkani po prostoriji za ručak i činilo se da je sve u redu. Uključujući i Jamesa,čije oči su uhvatile moj pogled kada sam pogledala prema njemu. Uputio mi je divan osmeh i ja sam uzvratila,mahajući mu,pre nego što su moje oči ponovo pomerile prema Harryju. Zatekla sam ga kako gleda između nas dvoje,skoro duhovit  izraz gađenja se poigrava preko njegovog lica.

''Znaš,Rose,znam da ne mogu kontrolisati s kim ćeš provoditi svoje vreme,ali možeš li,molim te, da ne činiš taj istraživački pogled prema osobi koju prezirem,preda mnom? ''

''Prezireš? To se čini kao jaka reč,zar ne?''

Harry je slegao ramenima,i dalje izritiran.

''Već znaš da je James nevin. Ako nije nikoga ubio,zašto ga toliko mrziš?''

''Zato,'' odgovorio je jednostavno,naslanjajući se na stolicu,vadeći cigaretu i ispuštajući dah dima. '' Dakle,vas dvoje ste išli na vašar juče,zar ne?''

''Da,''nelagodno sam rekla,plašeći se razgovora koji leži iza toga. Odjenom sam osetila krivicu jer sam poljubila Jamesa,ali odmah sam tu misao gurnula daleko. Trebalo bi da poljubim koga god želim,nije kao da sam imala neku obavezu prema Harryju.

''Kako je bilo? '' zapitao se,pokušavajući da zvuči neformalno.

''Lepo,'' jednostavno sam odgovorila.

''Rose,možeš mi reći. Ja samo pokušavam da razgovaram,'' rekao je i ponovo slegao ramenima.  Pokušavala sam da delujem ravnodušno zbog cele situacije,ali mogla sam reći da je želeo da zna.

Izdahnula sam,shvatajući da nema nikakve štete ako mu kažem detalje našeg 'sastanka.' Treba li da mu kažem i za poljubac,takođe? Uplašila sam se njegove reakcije i iz nekog razloga sam osetila da treba da zna. I deo mene je želeo da on to zna.

Ovo možda zvuči glupo,ali moja veza sa Jamesom je bila jedina stvar koju sam imala na Harrya. On bi mogao lako provokativno ranjivu ili usplahirenu reakciju da izvuče iz mene čak samo klizanjem njegovih prstiju (o.O) i šapatom njegovog hrapavog glasa uz moje uvo (uho-kako hoćete). Ali nisam imala zbog čega da se svađam s njim. Ova stvar sa Jamesom,šta god ona bila,bila je moje jedino tajno oružje kako bi Harry radio. I pomisao na njegovu vilicu kako postaje istaknutija dok  je steže,njegovi napeti mišići ispod nežne kože,bila je više dopadljiva. Glupa i pomalo sebična,znam,ali nisam mogla pomoći sebi.

Psychotic (Serbian Translation)Where stories live. Discover now